ש א ל ה .

• פותח הנושא LA2
  • פורסם בתאריך

LA2

New member
ש א ל ה .

טוב אז ככה, בסוף השבוע האחרון היתה כתבה בעיתון ת"א על בחור שהגיש תביעה (כל סך ש"ח100,000)כנגד התיכון בו למד מכיוון שהושפל מהכתוב בספר המחזור (לפני 7 שנים). לי היה +- את אותו הסיפור, והוא היה לפני 5 שנים+-, אני כמעט בטוח שאזכה בטביעה (אם תהיה) ו... אין לי מושג למי לפנות.? אני חייב עו"ד? ואם כן איך לבחור? איזה בית-משפט עוסק בעייני? אלו סיכונים אני לוקח, כלומר בהנחה שלא אזכה כמה יעלה לי הסיפור? בתודה מראש.

יוסי99

New member
תשובה חלקית

אני מניח שלבד, זה לא יילך, אז כן , רצוי עו"ד. במיוחד לאור העובדה שאתה מן הסתם מתכוון לתבוע סכום גדול, ולא לפנות בתביעה קטנה. עד משהו כמו 15000 ש"ח אתה יכול או לבד או בעזרת עו"ד (כמובן שלבד זה הרבה יותר מסובך, והסיכויים קלושים, מה גם שתצטרך ללמוד את כל הנושא). איזה ערכאה, זה תלוי בסכום. עקרונית נראה שבימ"ש השלום - לא נראה לי שאתה הולך לתבוע מעל לסכום המקסימום (כמה מיליוני שקלים). איך לבחור עו"ד? בד"כ רצוי ע"פי המלצה של מישהו שעבד איתו, אבל אתה יכול גם לדבר\להפגש עם כמה ולראות איזה רושם הם עושים עליך. איזה סיכונים אתה לוקח? במקרה שתפסיד במשפט (די סביר, אלא אם כן המקרה שלך הוא באמת חריג, לדעתי האישית והלא מלומדת), יהיה עליך לשאת בהוצאות משפט שלך (מה שעוה"ד שלך דורש) ושל הצד השני. ככל שהמשפט ארוך ומסובך, ההוצאות גדלות, זה יכול מן הסתם להגיע לכמה אלפי שקלים. בכל מקרה, תשיג טלפון של עו"ד שעוסק בנזיקין, תדבר איתו ישירות, אין טעם לשאול שאלות כלליות, כשיש לך אפשרות להיג בפני עו"ד את כל הסיפור, כך שהוא יאמר לך מה הסיכויים והסיכונים. אם מדובר בתביעה שיש לה סיכוי טוב להצליח והסכום הוא משמעותי למשל, יכול להיות שתוכל להגיע להסכם לפיו עוה"ד יקבל אחוזים מן הזכייה (ואז במקרה של הפסד אתה נושא רק בהוצאות הצד השני), או משהו בסגנון.

יוסי99

New member
אה ועוד 2 דברים

1) סבלנות - אחרי 4 שעות מפרסום ההודעה התחלת להלחץ כבר? העזרה בפורום היא בהתנדבות, וקורה שאין מי שיענה במשך כמה שעות. 2) לגבי עוה"S - רעיון טוב במיוחד, הוא לגלות מי היה עוה"ד בתביעה שבה זכה הבחור ב 100000 ש"ח, ולפנות אליו. מן הסתם הוא כבר מכיר טוב את הנושא, והוא גם בטח עו"ד לא רע אם הצליח לזכות במשפט.

כחלחל

New member
../images/Emo32.gifחוץ מזה אל תזכה בטביעה

""הרבה יותר עדיף"" לזכות בתביעה ב ה צ ל ח ה

למעלה