שתל - קריטריונים

alexUK

New member
שתל - קריטריונים

שלום אני נוסע לפגישה ראשונה בתל השומר בשבוע הבא, כחלק מהתהליך לקראת ניתוח השתל. רציתי לשאול את דעתכם: בקריטריונים רשום, שהניתוח ממומן למי ששמיעתו יורדת עם הזמן. למרות שלקות שמיעתי אכן severe-profound, היא לא השתנתה אף פעם - כל האודיוגרמות זהות לחלוטין. האם לדעתכם, הדבר יכול להוות מכשול רציני? ובאיזה שלב בתהליך יודעים בוודאות שאתה הולך להתנתח? תודה, אלכס

abcd80

New member
לא נראה לי שזה יכול להוות מכשול

גם אצלי זה אותו דבר, השמיעה שלי לאורך למעלה מ-15 שנה במצב סטטי לחלוטין והקלינאית שלי הציעה לי את אופציית השתל ואמרה שלדעתה אני מתאימה לזה. אני לא שוקלת את זה בינתיים :) שיהיה לך בהצלחה !

צלף

New member
לא בעיה...

גם לי היה אותו מצב שלא השתנה מאז הלידה, ולא עשו בעיות.. מקסימום תכתבי שהשמיעה ירדה לך בעשר עשרים DB בזמן האחרון - שזה באמת בגבולות הדיוק של מדידת השמיעה באודיוגרמה...(תבדקי שיש לך טיפ טיפה ירידה מאז)

alexUK

New member
קראתי את הבלוג שלך, אגב...

מרתק... אתה "נשמע" מעט מאוכזב בסופו של דבר... זה כך?

צלף

New member
נכון היו לי ציפיות לא ראליות מהשתל

לפני הניתוח קראתי חלק מתיאורי מושתלים שסיפרו הישגים לא יאמנו - כמו יכולת שמיעה מהצד בלי להסתכל בשפתיים, וציפיות אלו לא התגשמו- וכמו שכתבתי בבלוג הטעות שלי הייתה שהתיאורים הללו היו נכונים עבור מושתלים ששמעו בעבר הרחוק או הקרוב - והמוח שלהם פיתח כושר שמיעתי שלא נשכח עם השנים. אבל אינני מתחרט על שעברתי את התהליך - זה כן שיפר לי את הבנת הדיבור - אני יכול היום להבין את הילדה הקטנה מרגע שהתחילה לדבר - וקודם לא יכולתי להבין ילדים קטנים אלא מגיל ארבע חמש בערך, גם אני לא חייב היום להסתכל בשפתיים מולם - מספיק לי מהצד,,, ולפחות חמישים אחוז מהמילים אני מבין בלי להסתכל בשפתיים, שאני מנסה רק לשמוע במכשיר שמיעה ההבדל מאוד מודגש... זה הולך לאט - חשבתי שתוך שנה שתיים נגמר הכול - ומסתבר שרוב ההתקדמות אני עושה עכשיו דוקא - אבל המפתח הוא להשתדל כול הזמן - עבור אלו שלא שמעו מלידתם - זה לוקח זמן - אנחנו שומעים בשני מקומות, באוזן שלנו - ובמוח שלנו שמפענח את הקלט הקולי ויודע לשאוב את המידע הדרוש לו, אבל זה לוקח זמן במיוחד למוח שלא עבד אף פעם עם כמויות כאלו של קולות לדעת איך לעבוד מול כול הקולות הללו... אני לא אוהב את זה ששני מושתלים שהושתלו אחרי באותה מחלקה ואותו מנתח גנזו את המעבד בארון, אני חושב שזה גם ציפיות לא ראליות וגם אי הבנה של חירשים מלידה שמיעה בשתל דורשת לימוד והסתגלות ממושכים - לכן אני אומר לכאלו שלא שמעו אף פעם שמיעה טבעית - זה יהיה קשה וזמן ארוך להסתגלות, אבל סביר להניח שזה יהיה שווה את זה...

bekol1

New member
צלף, תיאור ריאלי ומרגש של ההרגשה

לאחר ההשתלה. ממש מכניס לעולמך. תודה על השיתוף!

למעלה