שתלטנות או אחריות

גלינקה2

New member
שתלטנות או אחריות

כשאומרים לג'ודי שהיא שתלטנית ומפריעה עם השתלטנות שלה בתרגיל הקבוצתי, היא לא מוכנה לקחת אחריות. היא טוענת שהם רוצים תשובה ושהם פתטיים כי הם לא אומרים מה הם חושבים. דווקא קלי כן לוקחת אחריות בכל פעם שמעירים לה משהו. לעומת זה הרבה פעמים לאחרות נוח שמישהו מחליט גם אם מדי פעם הם מתעצבנים על השתלטנות. זה די נפוץ אנשים שתלטנים וכופים את עצמם לא מוכנים לקחת אחריות. אבל הרבה נותנים לאחרים להחליט בגלל עצלנות או ייאוש וחוסר תקווה. לדעתי, שליטה מגיעה עם אחריות וכל אחד יכול להיות אחראי.

זה מורכב.

לא ראיתי את הפרק, אתייחס בכלליות לנושא השתלטנות. אני לא יודעת עד כמה ג'ודי אשמה כי משתמע שהבנות קצת לא החלטיות. מצד אחד הן רוצות שיובילו אותן - מצד שני לפעמים, פתאום, הן מתמרמרות ומתמרדות על זה שמישהו כביכול משתלט וקובע להן. אבל רגע, הן נותנות את המושכות ומאשימות אח"כ את ג'ודי שהיא תפסה אותן? אני לא יודעת מה נפוץ, אולי רוב השתלטנים לא לוקחים אחריות ואולי אי לקיחת האחריות מתקיימת אצל רוב האנשים, בלי קשר לשתלטנות. לדעתי - שליטה מקבלים ולא לוקחים. או - שליטה משיגים בדרך לא כוחנית. אחריות זה דבר אחר ולדעתי לא כ"כ רלוונטי. כשאתה אחראי על קבוצה לא מובן מאליו שאתה השולט והקובע. אחריות מבחינתי זה להיות נותן החשבון בסוף, מי שיצטרך להסביר למה דברים לא קרו כמו שהיו אמורים לקרות. יותר בצד הטכני. שליטה זה יותר לכוון, לקבוע, להחליט.. ולדעתי שליטה ואחריות לא כ"כ קשורים אחד לשני.

גלינקה2

New member
בזמנו ראיינו אנשים על תכונת השתלטנות שלהם

זה היה במסגרת איזשהו קורס. אלו היו אנשים שעסקו בניהול. אחד הדברים שחזר אצל כולם היתה האמירה שלהם שהם לוקחים אחריות, בניגוד לאחרים שלא מתאמצים לקחת אחריות ועושים את העבודה בצורה טכנית ורצים הביתה. אחריות זה לדאוג שהעבודה תיעשה, זה לארגן אנשים מבחוץ שיעשו מה שצריך, זה לדחוף את האחרים לעשות את העבודה, זה לדאוג שהם יעשו אותה בזמן ובצורה מדויקת, זה לדאוג שהחשבונות ישולמו בזמן וכך הלאה. זה להיות ראש גדול. לעתים קרובות המנהלים האלה יוצאים מפרופורציה, הם מחלקים פקודות, הם מתערבים בחיים של אחרים, הם מתנהגים כאילו הזולת הוא הרכוש שלהם והמשרת שלהם, והם מנצלים את הפחד של האחרים מלאבד את העבודה, ואת החולשה של האחרים שהם פחות החלטיים. כלומר, הם הופכים לשתלטנים במקום למנהיגים.

bee w hole

New member
ג'ודי מזכירה לי גורילה אצילית

גם באופי וגם במראה.ונראה לי שזה אומר כמעט הכל, על האיכפתיות שלה ועל השתלטנות שלה מצד שני. כל הדואליות הזו מאוד מזכירה לי גורילה אצילית. לי זה נראה שג'ודי בכיוון (שאני מקווה) שיגרום לה צמיחה, דוחקים אותה לפינות שהיא לא רוצה, אהבתי מאוד שאיאנלה אמרה שהיא לא מוכנה להיגרר לרצונות של ג'ודי בזה שג'ודי אמרה לה "תצטרכי לסמוך עלי שאני אראה תוצאות שבוע הבא" ואיאנלה עוד הוסיפה שהיא מנסה להפיל עליה את האחריות לביצוע מחויבות. עם הנושא הזה ובכלל עם ג'ודי מאוד קל לי להזדהות. אני צופה די פאסיבית של הפורום הזה מדי פעם אני מבליחה שורה פה שורה שם. כל הבנות כמעט בבית 'מתחילות מחדש' מעוררות בי איזשהו פן של הזדהות , משהו שגם אני חויתי או מרגישה וזה כשלעצמו טיפולי גם בשבילי, הרווחתי. אני בת 28 ואפשר לומר שאני בעצמי סוג של מתחילה מחדש, אחרי תקיעות לא מועטה אני מנסה להשלים 'פערים' עם עצמי.

למעלה