שתי שאלות :

• פותח הנושא pdib
  • פורסם בתאריך

pdib

New member
שתי שאלות :

1) השתחרר לי האגזוז בקטנוע (מהמנוע), ואני נוסע כעת עם אגזוז משוחרר (עד שאני אסע ביום ראשון לסדר אותו). האם נסיעה עם אגזוז משוחרר יכולה לפגוע בקטנוע איכשהו? 2 ) ברשותי 4500 ש"ח. מה כדאי לקנות? קטנוע 250 סמ"ק, או שמא קטנוע 125 סמ"ק?

אורי-

New member
1: כן. 2: 125

כן. אגזוז משוחרר יכול לגרום נזק לתושבות שיכולות להתעקם אם רק חלקן נושאות בעומס. נזק יכול להגרם לראש המנוע, וזה כבר יותר יקר לתיקון. נזק יכול להגרם להברגות כתוצאה משחיקתן, אם האגזוז יושב על ההברגה ולא בצורה הדוקה. אם השיחרור הוא בחיבור של הסעפת למנוע, יהיה חום רב מדי באיזור יציאת הגזים, מה שיכול לגרום לשריפת חלקים באיזור. אין מה להשוות חום ישיר של גזי פליטה לחום שמוקרן מהסעפת. לגבי קטנוע - בתקציב נתון, קטנוע 125 יהיה ברוב המקרים במצב טוב יותר מקטנוע 250, כי קטנועי 250 יקרים הרבה יותר. ב4.5 אלף שקלים אפשר לקנות נבלה בנפח 250 או קטנוע סביר + בנפח 125.

pdib

New member
תגובה

1) בעקבות שחרור האגזוז נפגעו הביצועים של הקטנוע בצורה דרסטית. אפשר להניח שהביצועים נפגעו בעקבות שחרור האגזוז, ואחרי שאגזוז יוחזר למקומו הכל יחזור על מקומו בשלום? 2) על איזה קטנוע 125 סמ"ק היית ממליץ בתקציב הנ"ל בהנחה שהוא צריך לנסוע פעמיים בשבוע לפחות בדרכים מהירות (גהה ושות') ? תודה על התשובות המפורטות

yohaim2

New member
בתקציב הזה

דיוק או סופר דיוק. אולי תצליח גם למצוא איזה הרואיזם 150.

למעלה