שתי שאלות

טוט

New member
שתי שאלות

שלום חברות וחברים, רציתי לשאול שתי שאלות: א. אני מעבירה חוג לספרות במועדון אנוש. מתקשה למצוא חומר מתאים לפגישות, כלומר סיפורים קצרים או שירים מתאימים, לצורך קריאה ודיון בחוג. מדובר בקבוצה קטנה ולא קבועה, ברמה בינונית ומטה. האם תוכלו להפנות אותי לחומרים מוכנים או ליצירות מסוימות? (הספרים של אדיר כהן מתייחסים בעיקר לביבליותרפיה עם ילדים.) אגב אניני פסיכולוגית וגם לא מרפאה בעיסוק. ב.חשבתי על הרעיון של טיפול באמצעות הומור יצירתי. פשוט נראה לי שזו יכולה להיות שיטה נפלאה לעזור לאנשים. מישהו שמע על דבר כזה בתיאוריה או במעשה? בתודה רבה ויום טוב!

הבעה יצירתית

טוט שלום, אני עובדת במועדון שיקומי לנפגעי נפש ביפו, המיועד לאוכלוסיה שלא השתלבה תעסוקתית באף מסגרת. רובם בעלי יכולות קוגניטיביות ויכולות ריכוז נמוכות. בקבוצת הבעה יצירתית שאני מקיימת ביחד עם מדריכה שיקומית הופתענו לגלות כמה שירה ישראלית מדברת אל האנשים. שירי דליה רביקוביץ היוו קרקע פוריה מאד, וגם אם לא כולם הבינו את כל המילים, כל אחד מצא למה להתחבר בשיריה. דבר נוסף שאנחנו מנסים עכשיו הוא קריאה משותפת של הספר "מי הזיז את הגבינה שלי?" הספר כתוב בשפה פשוטה, אפשר לפרוש את הקריאה על מספר פגישות, יש בו אפשרות למשחקי תפקידים, והכי חשוב - הוא קשור מאד לתפקוד היומיומי ולפתרון בסיסי של בעיות. לגבי הומור יצירתי - ישנו כלי של פוירשטיין לעבודה קוגניטיבית באמצעות קריקטורות. כמו כן, בכנס הריפוי בעיסוק שנערך בשנה שעברה הציג מנהל מכון גשטאלש (אבא של נתי רביץ - לבושתי אני לא זוכרת את שמו הפרטי), את העקרונות מאחורי טיפול בעזרת הומור - שווה לנסות להגיע אליו לשמוע יותר. אשמח לסיעור מוחות משותף סיגל

טוט

New member
תודה! ../images/Emo39.gif

סיגל, תודה לך על תשובתך ורעיונותייך. הם נשמעים מצויינים. אני לא מהתחום השיקומי, אני רק מתנדבת, ובעלת עניין בתחום. (למדתי ספרות והוראה). וברשותך עוד כמה שאלות: האם ידוע לך אם מישהו ארגן חומר לצורכי קבוצות מסוג זה? מה זה מדריכה שיקומית? איזו הכשרה צריך לצורך כך? ושאלה אחרונה: הקריקטורות של פוירשטיין - באיזה ספר? ושוב תודה רבה על התייחסותך והצעתך!

עוד תשובות

למה רק מתנדבת? כל הכבוד על הרעיון והיוזמה. כמו שיעל ניסן כתבה בהמשך חשוב להגדיר מהן המטרות ומי הם המשתתפים (מספר, יכולות קוגניטיביות/מילוליות וכו´) וכן היכן תתקיים הקבוצה. חשבתי עליך השבוע כשנתקלתי בחומר של עמותת "רגש" לקידום הטיפול החברתי, חינוכי וקליני באמצעות שילוב אמנויות. הם ערכו כנס לפני כשנה על תראפיה הבעתית. יכול להיות שזה קצת רחוק ממה שהתכוונת, אבל אולי גם לא. אני לא ממש מכירה את עבודתם, שווה להתעניין: 09-7661710. לגבי פוירשטיין - צריך לעבור הכשרה מסודרת (לימודי תעודה) כדי להשתמש בכלי הטיפול שלו. הדרכה שיקומית - מדובר במדריכות תעסוקה שעברו השתלמות של משרד הבריאות בנושאי שיקום בריאות הנפש. נסי לברר במקום בו את עובדת. אני יודעת שמדי פעם משרד הבריאות, אגף השיקום, עוד פותח קורסים כאלה. בהצלחה, סיגל

אבא של נתי רביץ

סיגל, שמו לני רביץ יש לו מכון שנקרא מכון גשטאלט, טלפון: 03-6291057 חיה

אני לא מהתחום אבל אולי...

אוכל לעזור באוכלוסית קשישים אני הרבה פעמים נעזרת ב: משלים סיפורי חכמי חלם בעיני מצוינים אפרופו הומור ויש להם גם מסר חברתי אגדות עם נפלאות בעיני (ולא חשוב של איזה עם) - שוב אלו בדרך כלל סיפורים קצרים עם מסרים גדולים ותמיד ניתן למצוא אותם כתובים ברמות שונות טכניקה נוספת בו השתמשתי בקבוצות מסוג זה (ברמות קוגניטיביות שונות) זה כתיבה. ישנם דרכים שונות לפתח כתיבה: ניתן לתת נושא עליו כל אחד יכתוב (אבל זה מאד קשה) ניתן להתחיל משפט וכל אחד ימשיך אותו עצמאית או שהקבוצה תמשיך אותו יחד. זה אולי נשמע מסובך אבל מנסיוני התוצאות מדהימות. בהצלחה טל

חוג ספרות ../images/Emo63.gif

הי טוט החומר הינו בלתי נדלה! יש המון סיפורים, אגדות, שירים (גם מולחנים וגם לא)... ברגע שמטרת החוג תהיה ברורה החומר יזרום! "סתם" לשמוע סיפור זה לא מספיק. ספרי לי מהי המטרה (מה את רוצה להשיג), כמה מטופלים יש לך ל- session וכמה זמן מוקצה לקבוצה אוכל לעזור בכיף! יעל

דנה פדן

New member
תשובה לטוט

אני ממליצה לך על סיפורים קצרים של אפרים קישון שיש בהם הרבה הומור. כמו כן, שירים אפשר לבקש מהמשתתפים להביא דיסקים או שירים שכתבו או שאת תביאי. אפשר לעשות מפגשים בהם שומעים שיר מוכר (עוזר להתחבר) ואח"כ דנים בו או קבוצה של שירים שצריך למצוא את המשותף או ההבדל בינהם (מבחינת מבנה, נושא, כותב-גבר/אשה); וכו´. בהצלחה!!

פעם עשיתי...

קבוצת סיפור. השתמשתי בסיפורים קצרים של או הנרי. ומבחינת הומור גם סיפורי ילדים על הרשלה (היה מאד מוצלח...) ויש ספרי בדיחות מפה עד הודעה חדשה. השאלה מה את רוצה לעשות איתם דרך הומור. (להגיע לתכנים פנימיים/אישיים?, סתם כייף? אתנחתא קומית...)

למעלה