שתי שאלות...

שתי שאלות...

-מישהו יודע מה ההליך לחתימה על זקן בהנחה ואני מתגייס איתו? ויש בכלל איזשהו סף לזה שהזקן "ייחשב"? לא התגלחתי כבר חודש וכולם צוחקים עלי שאני קצת חמאסניק אבל אני לא בטוח שזה מספיק -מישהו התגייס בזמן האחרון בלשכ"ג ירושלים? אני אמור להתגייס ב-16 והקמצנים החליטו לא לשלוח לי צו גיוס. אמרו לי שזה בסדר ואפשר להתגייס גם עם ת"ז אבל אני לא בטוח בקשר למקום ולזמן של ההתייצבות-מישהו שכן קיבל את הצו יכול לאשר שבגלל שיפוצים בלשכה צריך להתייצב בגבעת התחמושת בשבע וחצי?

GGG12345

New member
מה שאני

יודע זה שכיום, לפחות במערך הקרבי, צריך אישור של אלוף משנה. אין יותר דבר כזה צילום בחוגר או אישור רפואי, אך ורק בקשה בכתב מאושרת וחתומה. יש?

אני לא אהיה קרבי

ואם צריך אישור של אל"מ זאת לא בעיה, השאלה אם הוא צריך להיות מפקד ישיר שלי כי בטירונות ובלשכ"ג נראה לי שזאת די בעיה למצוא אל"מ... ובכל זאת קשה לי לראות אותם מכריחים אותי להתגלח בדומה לתספורת (שהיא דבר הרבה יותר הגיוני).

באמת?

כל בוקר כשיעירו אותי ב-12 מהפוך שלי? סתם, נו אני לא חי בסרטים לגבי הצבא שלי, אני פשוט חושב שטירונות קייטנה של מודיעין לא מצריכה את זה שאני אתגלח כל בוקר. אחרי כן כשהתנאים קצת ישתפרו בבה"ד אני כן ארגיש צורך לראות פחות כמו מחבל ויותר כמו חייל.

חח דווקא בטיורונת אם כבר יותר

יקפידו איתך כי זה ה"מפגש" הראשון עם הצבא, ובהמשך יש גם מצב טוב שיקפידו איתך כי ככה זה.. ושוב, אי אפשר להחליט רגע כן רגע לא. אם אתה עם זקן מסוים חובה להשאר איתו. הרס"ר והמפקדים יכעסו שגלחת יותר ממה שאתה אמור.

---

במידה ויש לי אל"מ בהישג יד, אי אפשר פשוט להצטייד בשלל אישורים חתומים לכל מצב? זה נראה לי כל כך מסובך שנראה לי שאני אוריד את זה וזהו...איזה מפגש ראשון ואיזה אבטיחים? ביליתי את כל השנה שעברה בתה"ש (מבד"ק, שייטת, ירפ"א), בית אליהו והשריו ואפילו מפגש אחד בגלילות עם הצבא. במצטבר יש לי כבר כמעט חודש וירטואלי בפז"מ (בדקתי פעם כשהיה ממש משעמם באיזה זימון) ברור לי שסתם יתעללו בנו כדי להראות לנו כמה שצבא זה קשה והכל, אבל מתמודדים עם זה.

לא, זה לא נחשב..

[למרות שגיבושים וכאלה נחשבים על הפז"מ] עד שלא עולים על מדים, מוציאים חוגר, סוגרים שבת ושאר ירקות אתה לא באמת חייל בצבא
חחח תביא פשוט דפים חתומים וכשיבוא לך תכתוב את הבקשה הרצויה
וברור שתתמודד, מופאסה או לא מופאסה? (זה זה ממלך האריות, נכון?)

אני יודעת, אבל זה לא משהו "מעודכן"

מדי, שאם יש לך אישור לזקן או תמונה איתו בחוגר אסור לך להתגלח.. לגבי יום הגיוס- שינו את זה, פעם התגייסו ביד לבנים והים זה בגב' התחמושת. לגבי זמן הגעה, אתה עוד לא חייל- אז מותר לך לאחר
אל תמהר ממש, תכל'ס אתה יכול להגיע לגבעת התח' ב8 ומשהו ולא יקרה כלום..

liorp1000

New member
תשובות

חייל שהתגייס לצה"ל והוא מגדל זקן (ההוכחה - התמונה בחוגר), רשאי להמשיך בגידולו ויצוייד באישור מפקד בדרגת רס"ן, לפחות, ביחידה שאליה הוצב מבקו"ם. כך קובעת הוראת קבע אמ"ש 33-05-01. חייל הרשאי לגדל זקן לפי פקודה זו, יוכל לגדל רק זקן שהוא אחד משני סוגים אלו: א. זקן מלא- מהפאות עד הסנטר. ב. זקן חלקי ("צרפתי")- שמתחיל מאמצע הפנים, יורד עד הסנטר וכולל שפם. הסיבה היא לא שיפוצים בלשכה, זהו אתר הגיוס (היחסית חדש) של מלש"בים השייכים ללשכת הגיוס בירושלים. http://www.aka.idf.il/giyus/general/?CatID=12901&DocID=46839

תודה רבה

בקשר לזקן-אני מכיר פחות או יותר את הפקודה היבשה, אני מתכוון יותר לבעצם את מי אני מחםש בבקו"ם כדי שלא יגידו לי להוריד את החתול המת הזה תכף ומיד מהפנים שלי. הקמצנים פתחו אתר חדש אבל צו גיוס לא צוכנים לשלוח לי...שיהיו בריאים ויקנו במה שנשאר עוד כמה אפודים קרמיים. בכל אופן, תודה רבה על שתי התשובות

liorp1000

New member
אתה לא צריך לחפש בבקו"ם אף אחד

הגע לשרשרת החיול, הצטלם בתחנת הצילום לחוגר עם הזקן, וכשתגיע לטירונות/קורס/יחידה בקש אישור דרך המפקדים מהרס"ן (או גבוה ממנו בדרגה) הקרוב לחדרך.

למעלה