שתי שאלות

SCRATCHER

New member
שתי שאלות

1.אתמול אחר הצהריים שמנו לב שהחתולה שלי צולעת על 3 רגליים. את הרגל הרביעית(אחורית) היא אפילו לא שמה על הרצפה. אמא שלי אמרה שהיא רבה עם חתול, אז יכול להיות שבגלל זה. היום בבוקר ראיתי שהיא כבר נשענת פחות או יותר על הרגל, אבל עדיין הצליעה מורגשת מאוד, וכואב לה אם מנסים לגעת ברגל. האם לפנות לווטרינר(מה שקצת בעייתי כרגע), או שהיא תוכל לחזור לעצמה לבד? יש לציין כי זה כבר קרה פעם, אם כי נראה פחות חמור, והיא חזרה לעצמה לאחר מספר ימים. 2. הכלבה שלי לא מפסיקה להתגרד! היא נקייה מפרעושים וקרציות,העור שלה לא מגורה ולא אדום, ונראה טוב. במשך כשנה אכלה בונזו, ולפני מספר חודשים החלפנו לה לפרו פק. רואים עליה שהאוכל הזה הרבה יותר טוב לה, אבל היא ממשיכה להתגרד! מה זה יכול להיות?

שתי תשובות

1. נשיכה של חתול אחר יכולה לגרום לשני דברים. כאב, ולכן היא צולעת, וזיהום. שני הדברים דורשים טיפול רופא. עצם הצליעה מעידה על כך. עם זאת, לטעמי לא מדובר במקרה חירום. חבל שחיכת עד עכשיו, כי בבוקר קל היה לטפל. שים לב לחתולה - אם הצליעה נחלשת, אז הכל בסדר. אם הצליעה תחריף, או החתולה לא תרגיש טוב, סימן שמתפתח זיהום, ואז כן כדאי ליצור קשר עם הרופא. 2. הרבה כלבים מתגרדים. קצת קשה להבדיל בין נורמלי לחריג. הקפד על טיפול נכון נגד טפילים, דבר ראשון. אם אין אדמומיות או פצעים, אני לרוב משתדל לא להתערב. כמובן, אם מתפתחים סימני מחלת עור, יש לגשת לרופא. אפשר לשפר עדיין את המזון, ולראות אם זה עוזר.

SCRATCHER

New member
אז ככה

החתולה לא ננשכה, זה בוודאות. אין שום פצע, או נפיחות, ובדקתי. כרגע הצליעה נחלשת. אם זה היה תלוי בי, היא עוד אתמול כבר הייתה אצל ווטרינר, אך כיוון שאמא שלי התנגדה, הסכמתי לחכות מעט. בקשר לכלבה, לדעתי זה דיי חריג. אין שום טפילים, אני בודקת כל פעם! היום גם עברה מקלחת, לא מצאתי דבר. אני אנסה להחליף מזון, אבל אגש לווטרינר בהקדם האפשרי. תודה על העזרה.

למעלה