שתי שאלות

HaraRa

New member
שתי שאלות

אהלן. אוקיי אז ככה: עד עכשיו בבואי ליישם או להשיג מטרה שניסחתי לעצמי, נתקלתי בהמון קשיים כי אני חושב מאוד מהר ומחליף מחשבות כהרף עין ולכן הייתי לא עקבי ולא ממוקד, לכן החלטתי לנהל מחברת שבה אכתוב את ההנחיות מראש, ובכל פעם /אני מאבד ריכוז ומיקוד אני אסתכל ואזכר בהנחיות ואחזור לנתיב הנכון. אז זה מאוד עוזר לי בקטע של להנציח מחשבות ולא לשכוח אותן, אבל הייתי רוצה גם לדעת איך להנציח תחושות.... ז"א זה טוב ויפה להנציח מחשבה מסויימת.... אבל אם למשל הייתה לי הארה(מחשבה) שלוותה בהמון אנרגיה ואופטימיות(תחושה)... אני אכתוב את המחשבה ואזכר בה, אבל אני לא אזכור את התחושה שליוותה אותי שזה חשוב לא פחות.... לכן השאלה שלי היא איך להנציח תחושות, כך שברגע שאסתכל במחברת אוכל לשחזר את התחושה ולחוש אותה שוב? ושאלה נוספת... אני נמצא שנה אחרי שסיימתי את מיכא"ל ובתקופה זו נכנסתי לתהליך בצורה אינטנסיבית. אני רוצה להצטרך לקורס המשך. האם אני בשל לכך? האם צריך לחכות עוד? איפה ישנם קורסי המשך?

adi23e

New member
תחושות ומחשבות

יפה מאוד על המחברת שעוזרת לך להשאר ממוקד בקטע של המחשבות. למה לא לעשות אותו דבר עם התחושות? כשאתה רושם מחשבה מסויימת (באותו הרגע שאתה חש אותה) תרשום גם מה אתה מרגיש. וגם פה בפירוט: כלומר , לדעתי לא יהיה מספיק רק לרשום למשל: אני מרגיש אופטימי/שמח וכו'. אלא תוסיף למש האם אתה מתרגש מהרגשה מסויימת/אם המחשבה מלווה בהמון אנרגיה האם זה משפיע על הדופק שלך. נסה לשים לב מה קורה בסביבה שלך בזמן שיש לך הארה מסוימת (ריחות/קולות וכו'). כשאתה בא לשחזר את ההרגשה, בנוסף ללקרוא את מה שרשמת (בתור התחלה, בהמשך לא תצטרך את זה) פשוט תדמיין. תדמיין היכן ישבת, תדמיין את הקולות והריחות, האם הדופק שלך היה גבוה/ אותו דבר. תדמיין הכל, בדיוק כמו שקרה בפעם הראשונה ואז גם תוכל לחוות את התחושות. בסופו של דבר מילת המפתח היא דמיון. בהצלחה

למעלה