שתי שאלות

ניוו

New member
שתי שאלות

1. אני מחכה הרבה זמן לייעוץ של איריס מנור בפורום ופספסתי אחד לאחרונה. שאלתי היא האם אפשר לשלוח לה מסר, או רק כשהיא מתארחת פה לשאול? 2.לגבי אבחון דידקטי ו"טובה" -נוירולוג שאנראה לי לא ממש בעניין שלח אותי לאבחון טובה כי הריטלין לי עוזר בינתיים. אין כמעט ספק שיש לי ADD כבר אובחנתי בילדותי ויש לי כל הסימפטומים. אין לי כח ללכת סתם לטובה, מה גם ששמעתי בכמה מקומות ממביני דבר שטובה כמעט לא אומר כלום. אם כבר יש משהו מועיל זה איבחון דידקטי. הדבר שהכי מטריד אותי נכון לעכשיו זה הצלחה בלימודים. במקרה כזה נראה לי שדידקטי מועיל יותר, זה נכון? השאלה היא אם צריך לבחור בין שניהם, האם הם תחליף אחד לשני? לא קשורים בכלל? או מה כן? מי שיוכל לעשות סדר, אני אשמח.

zivadina

New member
שתי תשובות

1. הנוירולוג צודק, היות שבדיקת TOVA היא חלק ממערך האבחון הרפואי של הפרעות קשב, ומטרתה לבדוק אם הריטלין משפיע בכלל על הקשב שלך ואיזו מינון משפיע עליו. 2. אבחון דידקטי נועד לבדוק את הכשרים הלימודיים שלך ולהציע דרכים להוראה מתקנת. 3. אני מציעה לסיים קודם כל את הנושא הרפואי, במיוחד אם לא בטוח שיש לך לקויות למידה. הרבה פעמים טיפול מועיל בחוסר הקשב פותר את רוב בעיות הלמידה. 4. אחרי השגת טיפול טוב בקשב, ואם ימשיכו הבעיות בלימודים, כדאי לעשות אבחון דידקטי.

zivadina

New member
ד"ר מנור תייעץ כאן ב-22/7/06

ואני לא מציעה לשלוח לה מסר לפני כן, כי לא בטוח שהיא תיכנס לתפוז כדי לקרוא. לנסות - אפשר. בכל סוף שבוע מייעץ כאן רופא אחר.

למעלה