שתי שאלות:

רונית1

New member
שתי שאלות:

1. האם יש טעם בלדחות את החיסון של גיל שנה לגיל שנה וחצי? אנחנו מאוד מתלבטים לגבי החיסון הזה וחשבנו בינתיים לדחות אותו. אבל קצת חוששים מתגובת האחות בטיפת חלב. 2. איך אתם משלבים קטניות בתפריט של התינוק? (גיל שנה) ואילו ירקות נוספים אפשר לתת חוץ מדלעת, תפו"א, בטטה, גזר וקישוא? תודה

שתי תשובות

1.אביתר קיבל את המחומשת האחרונה בגיל שנה ואת ה MMR בגיל שנה ותשעה חודשים (איחור של תשעה חודשים)-הייתי דוחה את מתן החיסון אפילו יותר אבל הוא בדיוק נכנס לגן וחשבתי שזה נכון לחסן אותו לפני מפגש יומיומי עם הרבה ילדים.האחות בט"ח בכלל לא צריכה להוות שיקול עבורכם,אתם ההורים שלו ואתם מחליטים מתי לחסן ואם בכלל.אחות ט"ח שלנו כבר התרגלה שלפני כל חיסון אני מבקשת לראות את הבקבוקון ובודקת את שם החיסון+תאריך תפוגה.אם כל הכבוד מדובר בן שלי ובבריאותו. 2.אפשר לתת את כל הירקות הקיימים-כרוב,כרובית,אפונה וכו'.

אם=עם כמובן

ושכחתי שיש גישה הטוענת כי ככל שמערכת העצבים יותר בשלה כך הנזק העלול להיגרם מהחיסון פוחת אז מבחינתי (לפחות) יש טעם לדחות חיסונים.

lulyK

New member
תחליפו אחות בטיפת חלב.

היא אמורה לתת לכם שירות, אם משהו בהתנהלות שלה לא מאפשר לכם לקבל את השירות שאתם רוצים, תחפשו מישהי אחרת. אנחנו דחינו את חיסון גיל שנה לגיל שנתיים וחודשיים.

תאירעות

New member
מסכימה עם לוליק

היא ממש לא צריכה להוות שיקול לגבי החלטתכם. (רק לי יש אחות ט.ח מקסימה??)

תאירעות

New member
יאללה בואי נעשה סקר../images/Emo6.gif

אצלי גם הרופא ילדים גם מותק(ואותו אין בכלל בעיה להחליף). אבל אני תמיד נתקלת ברופאים המקצועיים שהם מחזיקים מעצמם יותר מדי. ואיתם אין ברירה אם רופא יש לו שם טוב את תלכי אליו גם אם הוא לא מי יודע מה נחמד.

למה לדחות ?צ אני אמורה לחסן בימים

אלה את החיסון של שנה ואלמוג באמת תהיה בת שנה ? למה דוחים אני באמת לא יודעת.

lulyK

New member
אף אחד לא אמר שאת צריכה לדחות.

יש הרבה גישות לגבי החיסונים. אני החלטתי לדחות בעקבות קריאת הרבה חומר בנושא (בעד ונגד). יש המון מידע ברשת, צריך רק לחפש.

לא מבינה למה אתן דודוחת חיסונים?

מה הסיבה לכך? הרי משרד הבריאות קבע את הגילאים האלה לא? לא אחות טיפת חלב? אז מה הקטע לדחות כל הזמן חיסונים?

gelgul

New member
גם אני לא דחיתי אף חיסון ואפילו

חיסנתי בזמן, לא נרשמו בעיות מיוחדות !!

lulyK

New member
משרד הבריאות דחס את כל החיסונים

האלה לשנה אחת, אין סיבה אמיתית לא לפרוס אותם על פני שנה וחצי, נגיד.

פלגיה

New member
משרד הבריאות קבע אותם מטעמי נוחות

כי ההורים מפסיקים להגיע לטיפת חלב כי נוח יותר לתת חיסונים לתינוק קטן שלא יכול להתנגד כי הרבה יותר קל לנהל מעקב כשהגיל קל לזכירה. אלה הסיבות

lilend

New member
את מציגה את זה באור מאוד

בעייתי, "שיקולי הנוחות" אמורים לגרום לכך שהורים ייחסנו את ילדיהם ולא בכדי להקל על עבודתן של האחיות. בגלל הסיבות שציינת יש סיכוי שהורים יישכחו לחסן וזה ייפגע גם בילדם וגם בילדים אחרים בסביבתם. ולעניין השאלה של מיטב-החיסונים נקבעו בגילאים שבהם הם נקבעו גם בגלל שהורים רבים מכניסים את ילדיהם למסגרות שונות בגיל הזה, או חושפים אותם לילדים אחרים וחשוב שיהיו מחוסנים.

פלגיה

New member
אולי בעייתי, אבל זאת האמת

וזה מה שנאמר לי ע"י אחות טיפת חלב.

lilend

New member
לא אמרתי שהשיקולים שכתבת הם

לא בהכרח נכונים, זו דרך ההצגה. את הצגת זאת כאילו אלו שיקולי נוחות של טיפת חלב אך למעשה אלו שיקולי הצלת חיים, נוחות להורים ולא לטיפת חלב.

lulyK

New member
נוחות טיפת חלב וכלל האוכלוסיה.

לא נוחות כל ההורים. לי נוח להיות אחראית בעצמי על הזמנים ולחסן פעוט גדול יותר וחסין יותר.

פלגיה

New member
אין לטיפת חלב תענוג לדקור ילדים

העובדה שהחיסונים נקבעו בגילאים של 2-4-6 חודשים ושנה, והעובדה שמחכים מינימום של זמן בין חיסון לחיסון, והעובדה שקובעים חיסון בעיתי כמו MMR בגיל שנה, ועוד כורכים אותו יחד עם חיסון נגד צהבת - היא הבעייתית בעיני. ואת יודעת מה - שיקבעו תוכנית כוללנית, אבל שיאפשרו גם חריגות. בינתיים אני על דעת עצמי קובעת תורים ומבטלת אותם כדי לדחות ככל האפשר. הייתי יותר משמחה אם היו יושבים איתי (5 דקות, לא צריך יותר), וקובעים תוכנית חיסונים שתהיה מקובלת עלי. אני מתחייבת לזכור אותה, אין לי בעיה עם זה. אין שום קדושה בגילאים הנקובים. (ועובדה - כאשר הילדה שלי הייתה בגן עם ילדה עם בעיה במערכת החיסונים, דחו את החיסונים של כל שאר ילדי הגן. כך שאפשר לדחות אם רוצים)

lulyK

New member
ב"טיפה מן הטבע" אפשר לקבל

תכנית כזו (שמותאמת לילד ומשפחה ספציפיים).

למעלה