שתי שאלות..

noamm

New member
שתי שאלות..

אחת. איך אני יודע כמה אני צריך להשקות? ואני מדבר יותר על עדנית ששתלתי בהן זרעים. שתיים.כמה קומפוסט צריך לשים ביחס לאדמה בעדנית? תודה מראש וחג שמח

../images/Emo13.gifשתי תשובות

מה זרעתה? תשקה בערך פעם ביומיים אבל אם השקתה ויום אח"כ אתה רואה אדמה יבשה אז תשקה. לגבי הקומפוסט, באדמת עציצים לא צריך קומפוסט. אני שם קומפוסט באדניות בגלל שאני מגדל בהם ירקות. אם אתה מגדל גם ירקות באדנית תשים הרבה קומפוסט קומפוסט עדיף קומפוסט אורגני. כמה שיותר קומפוסט יותר יבול. בהצלחה

noamm

New member
בינתיים...

זרעתי עגבנית צ'רי ובזיליקום בתור נסיון ראשון יש לי גם עוד כל מני ירקות

noamm

New member
העדנית צריכה...

להיות בשמש ישירה? איפה כדאי להעמיד אותה?

רוּפֵן

New member
עגבנייות, פלפלים, חצילים - סולניים

כלומר "אוהבי שמש", והרבה שמש. כך גם לגבי צמחי תבלין. הם זקוקים להרבה שמש כדי לייצר את השמנים האתריים הנותנים את הטעם והריח.

רוּפֵן

New member
סולח לך...../images/Emo6.gif

הגבת אלי ולא לבעל ה"עדנייות" וכדאי להוסיף גם את הטעם והסיבה.. א ד נ י ת ולא עדנית. המילה באה מתוך א ד ן אדן החלון פורים שמייח

drorjs

New member
../images/Emo32.gifקצת אסטרונומיה...

sol= שמה הרשמי של השמש הכוכב סול. בדיוק כמו שיש כוכב "ברנרד" או "פלוטו" (שהוא כוכב לכת) לרוב הכוכבים יש שמות לטיניים כאלה כמו "אלפא דראקוניס"... תודה רופן,אני פשוט אף פעם לא שמתי לב שמשם בא השם של משפחת הצמחים הזו...

רוּפֵן

New member
"קֵא בֵּלָה סוֹלֶה... "../images/Emo42.gif

"..הוֹ סוֹלֶה מִיוֹ..., שמות הימים בלועזית, 'הוקדשו' לימות השבוע.. לכל יום הכוכב שלו.. סאן-דיי- יום השמש מון-דיי - יום הירח וכן הלאה..(השאר.. ב'גוגל'..
) פורים שמייח

למעלה