שתי שאלות

שתי שאלות

1. מישהו יודע למה שמואל התנגד להמליך מלך? 2. מהו ה-nero הכי חדש שיצא ? 1.האם זה בגלל שהוא פחד לאבד את הסמכויות שלו? או שידע מהן ההשלכות של מלך, לקיחת כספים, שפחות, יבול ובהמות ? יש סיבה אחרת ? ? ? ? 2 .nero 5.5.1.8 או nero 5.5.4.0 אני צריכה תשובה מהירה, יש לי מבחן מחר בבוקר... מיכל:)

נירש

New member
גם אני רוצה מורים כאלה...

שבוחנים אותך על גרסאות של תוכנות צריבה! ובכן, אין לי מושג לגבי שמואל (עבר רחוק לשמחתי), אבל לגבי Nero, הגירסה החדשה ביותר היא 5.5 וכאן זה אתר הבית שלה.

נירש

New member
שכחתי פרט קטן ../images/Emo9.gif

הגירסה המדוייקת (!) החדשה ביותר היא 5.5.5.1 שתומכת ב-XP וזה כתוב פה.

@@oshra

New member
בעניין שמואל...

שמואל לא רצה להמליך מלך על ישראל כי הוא לא רצה שעם ישראל יהיה ככל הגויים ובכך שימליכו עליהם מלך בשר ודם יעזבו את ה´ (דבר שמסתבר בהמשך כנכון) זקני העם באו אל שמואל בבקשה שימליך עליהם מלך רק בסוף ימיו כשופט ואחרי שראו ששני בניו לא הלכו בדרכיו ועשו הרע בעיני ה´, ולא מתוך פחד לאבד סמכויות. שמואל מתנגד לרעיון אבל אחרי שה´ מצוה אותו למלא את בקשת העם הוא ממליך את שאול למלך. את יכולה לפתוח ספר שמואל א´ פרק ח´ מפס´ א´-ט´ זה כל הנאמר לעיל. ואח"כ מפס´ י´-כ"ב (סוף הפרק) מובא "משפט המלך" - מה יעשה המלך לעם, לצאן, למשרתים ולרכושו... בעצם מעין נסיון של שמואל "לשכנע" את העם להתחרט... וזה מה שכתבת כהמשך לשאלה 2 השניה שלך. ספר שמואל ומלכים אני מאד אוהבת אז אם את רוצה אשמח להמשיך לעזור לך. המון המון
מקוה שזה לא מאוחר מידי

@@oshra

New member
עוד משהו

בעניין הסמכויות, התכוונתי לסמכויות שלו בלבד לא של ה´ כי בעניין הקב"ה ברור שיש אצל שמואל פחד שעם ישראל לא ימשיך בדרך הישר לילה טוב

למעלה