שתי שאלות

רענן2

New member
שתי שאלות

1. האם יציאה פרללית היא עניין סטנדרטי בלפטופים של ימינו, או שברובם הדבר כבר לא נמצא? (אני צריך לקנות לפטופ ולעבוד איתו בעזרת התקן מיוחד המתחבר רק דרך יציאה כזו, ובדוס...). 2. איפה ניתן למצוא ניידים יד שניה? תודה! רענן

Admini

New member
ראיתי הרבה ניידים חדשים בלי

(והאמת, ממילא היום כל דבר מתחבר ב-USB בכלל, או כבל רשת)

sarb

New member
ממש לא...

ישנם הרבה מחשבים חדשים ללא יציאה פרללית או סיראלית, לצורך העניין. בדוק טוב את מפרט המחשב המיועד. לי היתה את אותה בעיה במחשב קודם ועכשיו בדקתי לגבי חדשים אבל גיליתי שניתן לקנות מתאם USB ל SERIAL. אני מניח שקיים אותו דבר גם ל PARALLEL. שווה לבדוק ואז אתה לא מוגבל בבחירה...

ממש כן...

סריאל ופרלל הם דברים שונים. אכן לא בכל מחשב יש יציאת סריאל. אבל ברוב המוחלט של הניידים יש יציאת פרלל.

sarb

New member
עוד פורום שאסור להעיר למנהל...../images/Emo8.gif

טעית - לא קרה כלום... הסיריאל לא קשור פה - הבאתי אותו כדוגמא כדוגמא אישית שלי. ולענין, תיקנתי את שאמרת קודם - "יציאה פרללית מגיעה כברירת מחדל בכל מחשב נייד" (שכרגע אמנם הפכה ל "ברוב המוחלט של הניידים יש יציאת פרלל" ובקרוב תהיה "לחלק יש ולחלק אין"... - כי זו העובדה הנכונה וצריך לבדוק בייחוד אם זה דבר הכרחי כל כך עבור אותו השואל).

מי אמר שאסור?

שמע, אני בתחום הניידים כבר שנים רבות ועוד לא נתקלתי בנייד שהגיע בלי פרלל. "כל" הפך "לרוב" כי אולי בכל זאת יש פה ושם דגמים בודדים בלי. אם אתה טוען אחרת אז חובת ההוכחה מוטלת עליך
.

sarb

New member
זה התפתי בכיוון לא צפוי...

אני ממש לא התכוונתי לפתוח פה דיון. אין לי ספק בניסיונך וכישוריך, ולמרות זאת אני הייתי נזהר בהכללות גורפות וחד משמעיות לדברים שהם חשובים כל כך למשתמש. למרות שאין שום חובה להשתמש בדברייך כתורה כתובה, הרי שאנשים סומכים על דברייך בגלל העובדה שאתה "בתחום הניידים כבר שנים רבות...". הכל בכל מקרה ברוח טובה...המשך בעבודה הנהדרת בפורום זה. (והרי לא ציפית שאני לא אתן דוגמא, נכון ?!? בדוק את הסדרות החדשות מ HP, כמעט כולם שם נטולי פרלל...)

רענן2

New member
תודה לעונים, ועוד שאלה

ההתקן המדובר הוא איזשהו מיקרוסוויץ' שפותח לתוכנה שעובדת רק בדוס, אין לי כל ברירה אלא להשתמש בתוכנה זו (למטרות של מחקר אקדמי), והסוויץ' עובד רק עם יציאה פרללית לפי הצהרת היצרן. ואם כבר אז עוד שאלה - האם בגירסאות הווינדוס המקובלות כיום לניידים מותקנת מע' קבצים NTFS, או שמא FAT32? שוב, אני צריך FAT32, או לפחות שתהיה אפשרות למע' קבצים כזו. תודה!

לגבי מערכת הקבצים

ראשית WINDOWS XP מתקינה כברירת מחדל את מערכת הקבצים כ NTFS אך אל חשש תוכל להגדיר כי המערכת תהיה FAT32. בכל מקרה מן הסתם הדיסק הקשיח יחולק לכמהב מחיצות ואז ניתן יהיה להגדיר אחת מהן או כמה מהן כ-FAT32. לפרטים איך ניתן לעשות זאת אני מציע כי תפנה לפורום חלונות.

למעלה