שתי שאלות

גויבא

New member
שתי שאלות

היי, שתי שאלות, מקווה שתוכלו לעזור: 1. לפני כמה ימים התקנתי CUBASE 3, מאז אני מבלה בפורומים ואתרי הסברה כאלה ואחרים. הצלחתי להבין כבר שאני יוצר ערוץ מידי ומחבר לו VST וכדי להגיד לו מתי לנגן אני "צובע" את התוים אחרי שאני מוסיף "קוביה" על הפס זמן. האם זו הדרך היחידה? האם אפשר שאני ינגן בKORG שלי והוא "ילמד" את התוים שניגנתי? 2. אני לא מצליח להוסיף אפקט לערוץ. כלומר, הוספתי ערוץ אפקטים "Add FX Channel". למשל הוספתי REVERB אבל אני לא מצליח "להפעיל" אותו. תודה, גיא

HeavenlyB

New member
תשובות

1. כדי לנגן עם מקלדת שליטה (כל מקלדת עם יציאת מידי) אתה צריך ממשק מידי שמתחבר למחשב, או אם במקלדת יש יציאת USB אשר מתפקדת כממשק מידי אז גם אפשרי. בקיובייס אתה בוחר בערוץ המידי, שיקבל פקודות מאותה כניסת מידי של המקלדת. מכניס את הערוץ למצב הקלטה, ומקליט את הנגינה שלך בזמן אמת. 2. אחרי שפתחת ערוץ אפקטים, גש לאותו כלי לו אתה רוצה להוסיף את האפקט (לא ערוצי מידי, אלא ערוצי אודיו של הכלי) וב-Sends שלח אל אותו אפקט שפתחת.

גויבא

New member
המשך..

לגבי 1, אני מבין שהתשובה היא חיובית... מעולה. לגבי 2, אין לי ערוצי אודיו של הכלי, מפני שיש לי כרגע רק 2 ערוצי מידי ואז הוספתי אפקט. אז לא ברור לי כ"כ הקטע של ערוץ האודיו.

HeavenlyB

New member
לגבי ערוץ מידי

ערוץ מידי לא מכיל סאונד, לכן אפקטים שקשורים לסאונד לא תהיה להם שום משמעות לערוצי המידי. לכן אותו ערוץ אודיו, שאליו מגיע הסאונד מהכלי שמנגן את מה שערוצי המידי שולחים לו, הוא זה שצריך לקבל את האפקט. דוגמא: ערוץ מידי שולח פקודות ל-VSTi שנקרא LM-7. ברגע שה-LM7 נפתח בקיובייס, יחד איתו נפתח ערוץ אודיו לאותו הכלי, גם במיקסר, וגם בחלון העריכה, בערוץ תיקייה שנקראת VST Instruments. אם ערוץ המידי נשלח לכלי חיצוני, כמו ה-Korg, אז חבר את היציאות של ה-Korg לכרטיס הקול, פתח ערוץ אודיו, ונתב את ה-Korg לאותו ערוץ, גם כדי לשמוע אותו, וגם כדי לשלוח אותו לאפקט.

גויבא

New member
התקדמות

הצלחתי להוסיף את האפקט לערותץ האודיו כמו שהסברת, אבל זאת לא הייתה המטרה... כאמור אין לי ערוץ אודיו.

lihay

New member
ואיך אפשר להוריד את הbuffer שלא יהי

יהיה דיליי בין המקלדת שליטה למה שאני שומע ? תודה

kundara

New member
כך

devices- devices setup - vst multitrack - control panel ושם בבאפר שנה תמספרים

danihell7734

New member
הצעה לפיתרון(עבד אצלי):

במידה ויש לך יציאה של חיבור עגול נדמה לי פי איי,אתה יכול לקנות כבל מתווך יואסבי שעושה הסב של הקורג שלך למקלדת שליטה.

elper11

New member
PL וזה לא זה זה שונה...

חיבור PL בסינטי נגיד זה כדי להקליט את הצלילים שלו... בשביל להפוך אותו למקלדת שליטה אתה צריך חיבור מידי לא משנה איך.. לתוך המחשב ב3 צורות - USB..מידי/ג'ויסטיק (היציאה הצהובה של הג'ויסטיק) ובכרטיסי קול מקצועיים יש חיבורי מידי...(עגולים עם כמה פינים)..

danihell7734

New member
לא פיאל אחי

אני מדבר על חיבור מידי אין ואאוט של הסינתי ליואסבי של המחשב.

למעלה