שתי שאלות

liad2003

New member
שתי שאלות

1. מישהו יודע אם משרד הרישוי ברחובות פתוח בחנוכה? 2.מין סקר כזה:כמה ימים למדתם לפני מבחן התיאוריה(למי שעבר אותו כמובן) ובאיזה פעם עברתם? תודה

samata

New member
אני מאמין

שכמו שאר המוסדות של המדינה, גם המשרד סגור בחג עצמו. פשוט תרים טלפון ותברר. בנוגע ל-2...משהו כמו שעתיים-שלוש במשך יומיים ;p BTW, אם אתה מרחובות או מהישובים הקרובים, תעשה לעצמך טובה ותלמד אצל איציק שידלובסקי. אל תסתכל על המחירים [הוא לוקח 95 לשיעור, אבל שווה כל אגורה], פשוט תעשה לעצמך טובה לחיים, הוא המורה הכי טוב באזור הזה.

adidas88

New member
לא!

שחר רולז! כעקרון תתקשר ותבדוק אני לא ממש יודעת -1700704370 אני אישית עברתי תיאוריה ראשונה ולמדתי בערך 3 שעות.... אבל זאת היתה טעות. תלמד יותר ממני-אם היה יוצא לי טופס יותר קשה הייתי נכשלת.... הייתי ממליצה על יום יומיים אבל הכי חשוב שתבין את החומר -רק אתה יודע כמה זמן לוקח לך ללמוד בהצלחה

liad2003

New member
אני אלמד אצל איציק...זה בטוח..

הבעיה היחידה היא שההורים שלי אמרו שאני קודם כל אעבור את התיאוריה ורק אז אני אוכל להתחיל ללמוד . וקצת הפתעתם אותי עם הזמנים חשבתי יותר על שבוע שעתיים כל יום . אולי אני מגזים אני לא יודע . ואני אתקשר תודה :)

samata

New member
יודעת למה?

כי הוא אחד המורים הבאמת יותר חכמים ושמצדיקים את המילה "מורה" לפני השם שלהם במדינה שלנו. כמה מורים עושים שיעורי לילה? (הכוונה לנסיעה באיזור חשוך לחלוטין, בלי תאורת רחוב). כמה מורים עושים נסיעה הררית? (אצל איציק, לדוגמא, זאת נסיעה בהרי ירושליים). כמה מורים לוקחים את התלמידים שלהם לדיונים בכנסת בקשר לחוקי תנועה או לדיונים בתאונות בדרכים? יותר מזה...כמה מורים הולכים לוועדות הללו? כמה מורים ראית שאמרו לך "הכסף לא מעניין אותי כשאתה לומד. כסף תמיד אפשר להסדיר אחרי שתסיים ללמוד"? והוא אומר את זה לכל תלמיד ותלמיד בפעם הראשונה שהתלמיד מעלה את שאלת הכסף...לא שמעתי ממנו פעם אחת בתקופת הלימודים שלי דיבור על כסף. כמובן שיש את הצינקים שאומרים שלמרות כל הדברים שהוא עושה בשביל התלמיד, הוא לוקח 5-10 ש"ח יותר משאר המורים....אז מה? זה תמיד מתקזז [במקרה שלו זה בטסטים...95 ש"ח לטסט + שני שיעורים לפני הטסט]...וגם אם זה לא היה כל כך זול בטסטים, הרי שרק עצם הלימוד איתו שווה את הכסף הזה. למדתי להעריך אותו פי 10 אחרי שישבתי בשיעורים של חברים שלי, שחלקם הלכו למורים אחרים.

adidas88

New member
כנ"ל לגבי שחר

נסענו ללתרון דרך צובה -הכבישים הצרים ממש והעליות והכל גם לי הוא עשה שיעור לילה.. נכון, הוא לא לוקח אותנו לדיונים בכנסת וכאלה אבל אין לך מושג איך אני אוהבת ומעריכה אותו מהסיבה הפשוטה שכל דבר שאני אשאל אותו הוא ידע ואם יש ויכוח על משהו הוא יילך ויבדוק ולא יעזוב את זה למרוות שאני כבר שכחתי. יש לו שיטת לימוד מיוחדת לכל תלמיד ותלמיד בגלל אופיים השונה של התלמידים. בקשר לכסף....היו מקרים שלא שילמתי למורה שלי על 10 שיעורים ויותר והוא לא היה לחוץ לי על הכסף לפני הטסט ה2 שלי הוא הלך לשלם במקומי את האגרה. הוא לא מהמורים שיתקמצנו על שיחות טלפון ואחרי שהייתי מדוכאת מהטסט הוא דיבר איתי רבע שעה בפלאפון זה פשוט מורה שאכפת לו ויודע מה הוא עושה.

רן88

New member
תמיד תזכור שתיאוריה היא לא מבחן

של ביה"ס. אתה יכול להגיד "אני את הבגרות שלי בהיסטוריה כבר עשיתי" וגם אם קיבלת בה 100 מותר לך היום לשכוח הכל. בנהיגה, לעומת זאת, מדובר בחוקים שיהיה טוב אם תזכור למשך כל חייך. לכן, קח לך כמה זמן שצריך ואל תשנן רק - תבין. אני מכיר אנשים שעברו תיאוריה (ראשונה) ואין להם מושג בחוקים (וזה כולה כמה חודשים אחרי התיאוריה שלהם...). בגלל זה אני אומר שתלמד עד שתדע את החומר בצורה הטובה ביותר, כך גם תעבור את התיאוריה וגם תזכור את החומר למשך זמן רב. לגבי משך הלימוד - זה משתנה מאדם לאדם. כתלמיד, אתה כבר מכיר את היכולת שלך לקלוט חומר, למד כמה שתרגיש שצריך. בהצלחה.

....

אני קראתי את הספר 3 פעמים במשך שבוע ואז תירגלתי מבחנים לאורך אותו שבוע אבל זה סתם בגלל שאני חרשן.

צריך ללמוד לא לתיאוריה

אלא לנהיגה על הכביש, לחיים עצמם. אחרי זה מגיעים למעשי וזה קשה, ברגע שהתיאוריה יושבת לך טוב במוח, אתה שולט בחוקים ואתה יודע את החומר פיקס פרפקטו כל שאלה שישאלו, המעשי יותר קל. לדעתי קח לך כמה זמן שצריך, אתר למד בונה על חודש של לימוד, קח חודש, לאט, לאט, בחלקים ותבין את החומר, אל תשנן, גם במנוע. בהצלחה!

למעלה