שתי שאלות

syntax

New member
שתי שאלות

שלומות, שתי שאלות ברשותכם : 1. יש לי מחשב נייד של IBM T21 עם WINDOWS XP PRO. הוא עובד נהדר בגדול, הבעיה היא שברגע שאני לא נוגע בו ולא עושה שום פעולה הדיסק הקשיח עובד בלי הפסקה כאילו הפעלתי עליו עכשיו איזה 300 אפליקציות ביחד....נראה כאילו הוא "טוחן" את הדיסק הקשיח... שאלתי היא האם זהו מצב נורמלי למחשב נייד או למחשב רגיל בכלל? לפי בערכה שלי הוא כנראה עושה איזה פעולה של maintenance או משהו כזה או שהוא "משחק" עם הPAGE FILE...בכל מקרה משהו לא ברור לי מדוע הדיסק הקשיח שלי עובד כל כך הרבה...האם זה מזיק לו ? מקצר את אורך החיים שלו? 2. נתבקשתי לבנות או לארגן לרשת שלנו FIREWALL כזה או אחר עקב פריצות חוזרות לרשת שלנו. אנחנו חברת הייטק קטנה עם תקציב מוגבל וחשבנו על פתרון של SBOX, זהו פתרון מעולה אך יקר מעט. לכן,חשבתי על פתרון לינוקסי ברמה של SMOOTHWALL ורציתי לשאול את דעתכם בנושא. האם הוא מספיק חזק אמין וטוב לעומת SBOX וPIX למינהם או שהוא פתרון פחות יעיל וטוב? בתודה מראש על תשובותיכם.

ezaton

New member
קצת תשובות:

1. לא נראה לי מאוד נורמאלי, אבל קשה לי להיות בטוח. האם הכוונה שלך היא שכשאתה עוזב את המחשב, לאחר X דקות הוא מתחיל לטחון, עד שאתה חוזר אליו (אפילו שעות)? או שמא כשאתה עוזב אותו, וסוגר איזו אפליקציה או שתיים, הוא טוחן לדקות ספורות ואז נרגע? 2. פתרונות פיירוול מבוססי לינוקס אינם פתרונות רעים. האם הם חזקים וחכמים כמו PIX (אם טרחת לרכוש רישוי להכל) או כמו SBOX? סביר להניח שלא. האם התחזוקה שלהם קלה? כן ולא. כן, כי זאת חומרה פשוטה שקל מאוד להחליף, ולא כי זאת חומרה שיותר פגיעה לתקלות טכניות פיסיות. בזמן שב- pix או ב- sbox אין דיסק קשיח, במכונת הלינוקס שלך יהיה. זה נותן יתרונות, וזה מגביל בחסרונות. אני מניח שברור לך. בהנחה ואתה מבין את הצרכים שלך, ומבין את המוצרים המתמודדים, סביר להניח שאתה כבר יודע מה מתאים. בכל מקרה, עבור חלק ניכר מהשימושים הנפוצים בעולם, הלינוקס יעשה עבודה לא פחות טובה מחבריו. עבור אספקטים מסויימים אחרים, פחות, אבל הם בד"כ פחות נדרשים. מה יותר - תפוח או אגס? נכון, שניהם פירות, אבל שניהם שונים, ומתאימים לדברים שונים. זה לא עושה אחד טוב מהשני, אלא אם בהתבוננות על השימוש. לפשטידת תפוחים - אגס זה פתרון רע מאוד. וההיפך.

frolik

New member
פשטידת תפוחים ואגסים זה מאוד טעים :

firewall לינוקס לא פלות חזק מייתר הפתרונות הקיימים אם מיודעים מה עושים ומכירים לינוקס די טוב. לגבי smoothWall, מוצר נחמד אוד פשוט להתקנה ולתחזוק, קל לגבות את ההגדרות ולשחזר אותו (מסתכם בכ- 10 דק' עם קפה בדרך) אני אישית לא אוהב את האסכולה שאומרת שמהרשת הפנימית אפשר לצאת בכל הפורטים וכנ"ל מה- DMZ לכיוון האינטרנט אבל זו דעתי בלבד. אני יותר אהבתי את ה- astaro אבל הוא לא חינם ולא בהרבה יותר זול מ- pix בסופו של תעלול אני העדפתי הפצת לינוקס שהוספתי לה את כל מה שאני צריך וזהו. יתרונות של הפצת לינוקס סטנדרטית - ניתן להתאים אותה בדיוק לדרישות. חסרונות - התקנה מורכבת יותר, דורש הרבה יותר הבנה בלינוקס.

syntax

New member
קודם כל

תודה על התשובות. לגבי הפתרון של הFIREWALL אני חושב שאלך בכל זאת על הSMOOTHWALL מטעמים כלכליים....מקווה שלא אסתבך איתו יותר מדי כי הידע שלי בלינוקס מוגבל. לגבי המחשב הנייד - אין חוקיות מסוימת לגבי פעילות הדיסק הקשיח שלו אך הלקוח טוען שהדיסק עובד בשצף קצף כמעט כל הזמן. בין אם הוא עובד עליו ובין אם לא. איזו אפשרות יש לי לבדוק אם הוא מבצע תחזוקה או מתעסק עם הPAGE FILE שלי?

ronenb75

New member
מהניסיון שלי

בשתי חברות שהיה להם Sbox.... היום אני מחזיק שם לינוקס בפיירוול. באחת - ה-Sbox פשוט הלך! נכון, אין דיסק, אין חלקים נעים אבל אם הוא הולך - אז הלך עליך. ובמקרה גם לחברה לא היה שירות על המכשיר, ככה שתיקון שלו (למעשה קניית חוזה שירות) יעלה בערך 30%-40% ממחיר מכשיר חדש.... במקרה השני, ה-Sbox לא הפסיק לעשות צרות. נתקע כל, אבל כל סופ"ש, בדיוק כשאין מי שיעשה לו אתחול. בקיצור, היום יושבות שם מכונות לינוקס מוגדרות היטב שעושות את העבודה ואני מרוצה ומאושר. נכון - זה דורש ידע בלינוקס והמון המון אהבה למשחק במכונות האלה כדי להגיע להגדרות נכונות, ואם מאוד רוצים גם VPN אז בכלל אתה צפוי לשריפת שעות רבה. מצד שני, אם אתה לא אוהב את האסכולה של "הכל יוצא" ורוצה שליטה כמעט על כל פאקט שרץ ברשת, כולל סטטיסטיקות ואפשרות לכלים לזיהוי חדירה וכו' - את זה לעולם להשיג במוצר כמו Sbox ו-PIX (ויש לי ניסיון עם שניהם) + העובדה שאתה מעודכן (אם אתה דואג להיות) תמיד לגרסה האחרונה ואתה לא משלם על זה 30% מערך המכשיר. בקיצור, אם אתה בחור רציני ולא מפחד מקצת עבודה - לך על לינוקס. אבל אני אישית לא הייתי הולך על מוצרים מוכנים, כי הם מוגבלים, מצד שני - התקנת מכונת לינוקס דורשת ידע.

למעלה