שתי שאלות

רותם 4

New member
שתי שאלות

1. מה פירוש הביטוי - "יש להם שלדים בארון" 2. מה זה להשתלח? אין המילה הזו באבן שושן.
 
...

1. הם עשו דברים אסור מסויימים שהם מנסים להסתירם, כאילו המצפון לא נקי בשל אותם דברים. 2. בטח שיש, רק שאת שם הפועל לא תמיד יש. להשתלח = לזלזל, להמעיט בערך, למתוח ביקורת.
 

רותם 4

New member
1. תודה

אפה מצאת את להשתלח? לא מצאתי בשלח ולא במשתלח. באבן שושן כתוב ב"שלח" שזה כלי נשק איזה שהו ולכן הנחתי שמדובר במשהו שמתגרה כדי לריב. תודה רבה.
 
להשתלח

להשמיץ, לדבר רעות. במקרא אין ש ל ח בהתפעל. בתלמוד יש ,אבל לא במובן זה. אבל במקרא יש בהפעיל, וזה תמיד להביא על מישהו מה-שהוא רע. למשל בשמות ח: יז כִּי אִם-אֵינְךָ, מְשַׁלֵּחַ אֶת-עַמִּי--הִנְנִי מַשְׁלִיחַ בְּךָ וּבַעֲבָדֶיךָ וּבְעַמְּךָ וּבְבָתֶּיךָ, אֶת-הֶעָרֹב. (וגם משחק מלים, מי אמר שאין הומור בתנך) מכאן אפשר לגזור בהתפעל, כשמישו מביא את עצמו להרע. בסופו של דבר, לא יודע מתי "להשתלח" הזה נכנס לשימוש לראשונה. מי שיודע, מוזמן להעיד.
 
בבילון אומר: להשתלח =

לתקוף, להתקיף מילולית, להתנפל, לומר דברים חריפים, לצאת נגד-, לבקר, להשמיע דברי גנאי
 
למעלה