שתי שאלות

יעל סתם

New member
שתי שאלות

אני חדשה בפורום הזה ויש לי שאלה למביני עניין: אני מאד צרודה וכואב לי הגרון והאוזניים. הייתי אצל הרופאה והיא אמרה שיש לי דלקת אוזניים ודלקת במייתרי הקול שמשפיעה על הנשימה. היא נתנה לי תרופות רגילות (אנטיביוטיקה וכל השאר). השאלה שלי היא: מה חוץ מזה יכול לעזור לי? אציין שאני משתמשת גם בשמן אקליפטוס שמאד מקל עלי וגם בדבש אבל מה חוץ מזה? שאלה נוספת: האם יש תרופות סבתא למי שסובלת מבעיית פוריות?

בוקר טוב לך יעל,

מילון המונחים שלנו - מכיל לא מעט תשובות לשאלות שכבר הועלו בפורום, נענו, נוסו ובהצלחה. האם האנטיביוטיקה ניתנה לך לאחר שנלקחה בדיקת משטח גרון? לגבי בעיית הפוריות, ובכן - לשם כך פותחה הרפואה המודרנית. ישנן אי אלה תשובות מאיזור ה"סבתא" אולם לדעתי הן אינן מחליפות בירור רפואי.

דלקת מיתרי הקול...ודלקת באוזנים

לדלקת במיתרי הקול יעיל: צנון, ופשתה...זה מן סוג של גרגירים קטנים כהים שסגולתם גבוהה תוכלי לקנות אותם בבית טבע כמובן אבל עדיף לברר קודם אם ניתן לרכוש אותם בחנות תבלינים מפני ששם המחיר זול בהרבה יותר. אם את אומרת שהאקליפטוס הקל עלייך אולי תנסי חליטה של לואיזה .. לימון גם יעיל לדלקת בדרכי הנשימה, שומר, ותפוח עץ! בנוגע לדלקת אוזנים אם הייתי תופסת אותה ממש בהתחלה: שתיית לימון +אכילת שום חי היה מאוד מועיל לי. חימום של שמן זית (לא חם מידיי כמובן) וטיפטוף מס' טיפות ממנו לתוך האוזן (צריך להיות מאוד זהירים בפעולה הזאת בשביל שלא נכווה את האוזן), חרדל גם טוב, ושקד.

למעלה