שתי שאלות..

Black Shark

New member
שתי שאלות..

1.רציתי לדעת.אם אני נמצא במעקב אצל רופא כלשהו (לא קשור לבעיה שבגללה קיבלתי את הפטור),האם בזמן השירות אני ממשיך את המעקב אצל אותו רופא או שאני עובר לרופא צבאי או משהו כזה? 2.האם גם מתנדבים מקבלים גרביים,גופיות והדברים האלה? פשוט קניתי ואני רוצה לוודא וכאלה.

p o i s o n e d

New member
תשובות

1)אתה מתנדב עם פרופיל 21 - אחד מהדברים זה טיפול בקופ"ח בלבד. טיפול צבאי -רק מקרי חירום או יידוע או שאתה בקורס ואתה מעדיף לא להפסיד חומר. בעיקרון אתה יכול לדבר עם תא מתנדבים שירשמו לך בתעודת מתנדב כי צריך להיות לך מעקב כל חצי שנה במרפאה זו וזו. 2)אתה מקבל כמו כל חייל- אני זוכר שלפני שנתיים וחצי קיבלתי גרביים, גופיות, תחתונים וכדומה. רק באסה שלא מקבלים נשק (כי כל איש ביטחון לטעמי צריך נשק).

איייייל

New member
למה באסה??

להסתובב עם נשק זה אחד הדברים המעצבנים, במיוחד בתחבורה ציבורית (אלא אם כן אתה משיג רשיון לאקדח...) חוץ מזה גם ככה ג'ובניקים לא מקבלים נשק (חוץ מאשר בטירונות, או בשמירות)

p o i s o n e d

New member
בתור מי

שלקח את השירות הצבאי שלו לא כג'ובניק מכל הבחינות למרות הסביבה הזו ז"א לעבוד כל הלילה על משהו מבצעי או לא לאכול כי אני באמצע משהו שאני לא רוצה להפסיד, לעשות מטווחים בשביל לשמור על כשירות נשק וכשנוסעים לתרומה לקהילה לעבוד עם ילדים מסכנים הייתי מסתובב עם נשק עליי והכל מהתנדבות ומרצון. נ.ב. כשהיו מטווחים ישנתי עם הנשק כי רציתי להרגיש צבא עד הסוף וחוץ מזה זה יותר מנשים (זה אף פעם לא אומר לא! סתם!). אבל כשהייתי יוצא הבייתה הנשק ואני היינו נפרדים הוא לארון שלו/לנשקיה ואני הביתה. אישית לא הרגשתי חייל כשהייתי עומד בטרמפיאדה ומחכה לגלגלים לתחנה מרכזית ת"א אלא כסתם עובד על מדים או אפילו לפעמים כמטרה חיה. אני מקווה שהסברתי את עצמי.(פשוט עניין של תפיסה בקיצור)

איייייל

New member
טוב, אם זה מה שעושה לך את זה...

גם לי יצא לעבוד בלילות וכו', אבל זה לא משנה את העובדה שאני לא ממש צריך את הנשק בשביל העבודה שלי, גם אם היא מאוד חשובה ומבצעית (גם ככה הוא סת'ם שוכב במדור כל השבוע, והוא עלי רק כשאני באוטובוס בדרך מ\אל הבסיס). גם כשנסענו מהקק"צ לעבוד בתרומה לקהילה הנשקים שלנו היו מונחים בצד במערום...

p o i s o n e d

New member
אני רואה שפספסת את הנקודה שלי

אני "בעבודה" שלי הייתי בלי נשק. אני מדבר על מחוץ לבסיס. חייל-איש ביטחון בעיני->נשק,חזות מתאימה. זה מה שרציתי להעביר. סחטיין עליך שסיימת קק"צ ואתה מתנדב. בברכת כן ירבו אנשים כמוך וכמ דורון בצה"ל.

poisoned

סיימת את השרות הצבאי שלך נכון? לא יצא לך לשאת נשק בכלל? עברת מטווחים? ביקשת?

p o i s o n e d

New member
סיימתי צבא+הסיפור מאחורי הכינוי שלי

סיימתי צבא. ולפעמים מתגעגע לזה בעיקר לתרגילים חיילים ולדברים מבצעיים. יצא לי לשאת נשק. בתפקיד הראשון ארוך ל-24 שעות. בתפקיד השני יצא לי הרבה יחסית. צחקו עליי אני בנושא. אנשי החדר שלי קראו לי "רמבו פצוע" ו"מורעל". הכינוי בא מטיול אחד לאילת שהיינו בשלב של טיול ב"נחל" בדרום, יותר נכון אוסף של הרים שיורד גשם אז זה מוצף. בכל מקרה, אני לי בסבבה בתלבושת הזו: תיק מנומר, מכנס מנומר, סרט אדום לראש(למרות שהיתה לי תספורת מספר אחד) חולצה שחורה שמעליה שכפ"ץ שיש לי חגורה למכנסיים עם לדרמן ופנס מגה-לייט,ואיך אפשר בלי - רובה M16, ח"ע ותחבושת אישית יורד לי בחבלים כמה קירות של הר. כולם בדחקות מתנדב עם סימני מחלת עור שהולך כמו חייל בסיירת. ואני בסוף ההליכה במסלול שואל בכוונה(כי הבדיחה על חשבוני) מה לא חוזרים עכשיו למאיפה שיצאנו?" וכולם על הרצפה מתגלגלים והמדריך כולו בחיוך של איזה מפקד קרבי(מילואים) שלא מבין מה זו השאלה הזו עונה לי:"זה לא החזרה לכשירות של היחידה שלי". מכאן הכינוי שלי (שאני מודה שאני אוהב אותו)והוא אפילו כתוב לי על החולצה מאחורה. עכשיו שאתה מכיר את הסיפור מאחורי הכינוי אתה כבר מבין כבר מה התפיסות שלי לגבי חייל.(ובגלל זה יש לי אפס משפטים ואפס אירועי משמעת שטופלו).

למעלה