שתי שאלות...

../images/Emo104.gif אחרי שתראה חולת צהבת

תרוץ לעשות זריקה... אצלנו מאוד נוקשים ועד שלא עושים את החיסון השני אין מצב לעלות לאמבולנס... על החיסון השלישי לא כ"כ מקפידים אבל אני אישית מיד אחרי שהעברתי חולת צהבת לרמב"ם הלכתי לעשות את החיסון השלישי, תמיד טוב להיות מחוסנים

amitp

New member
יש עוד זמן

בינתיים הם רק מדברים על המיונים.. חכו, גם זה יגיע

Danihell1

New member
אני בת, דאמט. ועשיתי ת'חיסון..

בעיקרון אפילו לא הייתי צריכה, כי עשיתי לפני שש- שבע שנים, והרופא שלי טען שזה חיסון שעושים רק פעם אחת בחיים. אבל משום מה, במד"א התעקשו שאני אלך לעשות שוב... מה שהיה דיי מוזר, בהתחשב בזה שאח"כ אף אחד לא טרח לבדוק מי באמת עשה את החיסון!

Regenboog

New member
יש הרבה יותר מדי "לא טורחים" במד"א

ומהקלות הזו את צריכה בעיקר ללמוד להיות אחראית מאוד לגבי עצמך!!!

amitp

New member
כן

עם כל הבעיות שיש במד"א אני עדיין סומך על כך שהוא דואג לעובדיו ומתנדביו, גם אם בתחנה מסויימת לא וידאו שאכן כל המתנדבים חוסנו. לא צריך להיות ככה אבל מזה לבוא בטענות גורפות כאלה לגבי כלל המערכת?

Danihell1

New member
אבל אמרתי שעשיתי את החיסון

בגלל זה, זה היה ממש סתם.. לא צריך לעשות שוב.

d a n i e l 111

New member
מה שנכון הוא...

שבגלל שאת במדא את צריכה לעשות שוב אחרי 5 שנים...במקרה שלך עברו 6-7 שנים ככה שזה חשוב...מה הקשר למד"א???זה בגלל שאת בקבוצת סיכון...

Danihell1

New member
איזה קבוצת סיכון?

אני אומרת לך שהרופא אמר לי שזה חיסון של פעם בחיים.. וחוץ מזה, שגם התקשרנו למשרד הבריאות לברר והם גם אמרו שם שלא חייבים לעשות שוב.

d a n i e l 111

New member
קבוצת סיכון...

זאת קבוצה של אנשים החשופים יותר מאחרים להידבק בדבר כלשהו...במקרה שמשובר עליו עכשיו הוא צהבת...אנחנו במד"א בקבוצת סיכון גבוהה משום שאנו נפגשים עם הרבה חולים ולכי תדעי אם אותו אדם חולה או לא... עדיף לך לעשות חיסון...כי אני מכיר מספיק רופאים שממליצים לעשות חיסון גם אם עשית אוו קודם לכן...ובקשר למשרד הבריאות...עם כל הכבוד יש להם מספיק כשלים בנושאים בריאותיים.

לא צריך לעשות חיסון נוסף!

יש לך פה טעות יקירי, נתחיל מזה שהחיסון אמור להיות תקף ל-10 שנים ולא 5 נמשיך לזה שכעבור התקופה הנ"ל לא עושים את החיסון מחדש אלא מבצעים בדיקת נוגדנים ובמידה ויש צורך מקבלים בוסטר... לא עושים חיסון מחדש

Danihell1

New member
אני יודעת את זה.

אבל לפני שאתה שוב חוזר על מה שהולך פה, תבין משהו... אני עשיתי את החיסון! פשוט אולי זה היה סתם, כי רק מד"א טוענים שחייבים לעשות שוב.. אבל בלאט.. כמה אפשר לדון בזה..

שלום

אז כולם כל בלי פאניקה המיונים זה ראיונות אישיים סך הכל בעיקר רוצים להכיר אותך לראות אם את טיפוס שמתאים ויכול להשאר אחת שמשקיעה ולא תזניח את הלימודים הקורס עצמו לא קשה אם משקיעים לומדים ולא מתביישים לשאול שאלות תארן בעיקרון זה קורס קייטנה שבא להפגיש אותך עם נוער מכל הארץ ובא להעשיר קצת את הידע אך את החומר של תארן ניתן ללמוד אם מתעקשים גם על ידי שאילת שאלות בתחנה ונסיון. לתארן יוצאים כעבור חצי שנה מתחילת ההתנדבות איפה את עושה מיונים? אגב חיסוני צהבת זה חובה במטרה להגן עליך... לא בשביל אף אחד אחר... הסיכון שתדבקי הוא שלך בלבד ולכן כן חשוב לעשות את החיסונים האלו והכי חשוב בהצלחה

tam1989

New member
לא קיבלו אותי!!!!

אני פשוט מעוצבנת עכשיו על מד"א...אני וחברה שלי התקשרנו אליהם כל השבוע ושאלנו הכל כדי להיות בטוחות שאנחנו יכולות לנסות להתקבל וגם אמרנו להם שאנחנו עדיין לא בנות 15 אבל הם אמרו שאם אנחנו עולות לכיתה י' אז זה בסדר. אתמול באנו למיונים מילאנו את הטפסים והכל ופתאום בא האחראי מתנדבים ואומר שבגלל שבאוגוסט עדיין לא נהיה בנות 15 אנחנו לא יכולות להתקבל וזה רק הבדל של חודשיים!!!

תראי,

ילדים כמוך הם בעייתיים בגלל הגיל, לא רוצים הלעביר אותך עכשיו כי הם רוצים שתתחילי להתנדב ישר... יש בעיה עם אנשים שלא מתנדבים מיד אגב אין דרישה לעשות חיסון חוזר אחרי 5 שנים כיוון שזה כן אמור להיות חיסון ללפחות 10 שנים... מה שכן צריך אחת לכמה שנים לעשות בדיקת נוגדנים ובמידה וצריך מקבלים זריקת בוסטר... אל תתייאשי ותנסי להתקבל במהלך השנה...

red tomato

New member
לא לגמרי נכון

זה כנראה תלוי מאוד בתחנה כי אני התחלתי להתנדב בגיל 14 ו8 חודשים בערך כי עליתי ל-י' (וכנ"ל מישהי שקטנה ממני בחודשיים ופשוט הקפיצו אותה כיתה). אולי בחיפה יותר מקפידים.

orend123

New member
פזית היקרה,

קודם כל שאלה אחת, את חייבת לעבור את הקורס (לדוגמא בית הספר מחייב?) או שאת רוצה להתנדב מרצונך החופשי (עכשיו יקפצו אלה ויגידו שאני מכליל). תראי זה מאוד בעייתי הקטע עם הגיל, נכון הביטוח תקף רק מגיל 15, ואצלינו בתחנה מקפידים יותר שכן לכל מיונים באים כ150 איש ונפתחות כל ]עפ 2 כיתות של 60 איש בסה"כ, מה שיוצר (ואת בטח יכולה להסכים איתי) קצת עומס... שלא לדבר על קורסים שנפתחים בנשר ובטירת הכרמל ואח"כ באים להתנדב בחיפה. בתחנה כרגע מוגדרים בסביבות ה100 מתנדבים (מתוכם בסביבות ה30 פעילים "כמו שצריך"). לצערי הרב כבר למדנו שמכל קורס 60 נשארים להתנדב בערך חצי, וגם זה לתקופה של בערך שנה. לכן, תראי קצת כוח ונחישות (לא לימדו אותך שאם לא תנדנדי לא תקבלי כלום?) גם היום ה16 לחודש יהיו מיונים בתחנה, תבואי ותסבירי שאת מאוד רוצה את ההתנדבות ושאת תמשיכי איתה שלא כמו חלק מהאחרים, והכי חשוב? תתעקשי. ואם לא? אם לא אז נשמח לראות אותך בקורס חנוכה. שבוע טוב, אורן דטל. מד"א חיפה.

למעלה