שתי שאלות...

tam1989

New member
שתי שאלות...

היי, ממצף? אני הולכת בעוד שבוע למיונים לקורס 60 שעות במד"א ורציתי לשאול עד כמה המיונים קשים ומה פחות או יותר שואלים שם? ואם מתקבלים ועוברים את הקורס מתחילים להתנדב רק בתחילת השנה? וחוץ מזה רציתי לשאול מה זה קורס תאר"ן וכמה זמן צריך להיות פעיל במד"א כדי להתקבל אליו? המון תודה מראש, פזית.

YTmda

New member
עקרונית זה ראיונות...

במיונים הראשונים זה רק ראיון אישי (לפחות ככה זה היה אצלנו). אח"כ יש כנס עם כל האנשים שהתקבלו, מסבירים להם על הנהלים וכו'... הקורס הוא לא קל, אז תתכונני נפשית. אמממ... מתי תתחילי להתנדב זה תלוי בתחנה שלך, מתי תעברי את הקורס, וחלק לא קטן תלוי בחיסוני הצהבת. על תאר"ן את עוד לא אמורה לחשוב, כי אפילו לא התחלת להתנדב, אבל תאר"ן = תחנת אירוע רב נפגעים. קורס שלפי מה שהבנתי צריך ותק של חצי שנה לפחות כדי לצאת אליו, אבל אני לא יודע אם זה נכון. את יכולה לקרוא עליו בשרשורים בפורום...

tam1989

New member
להתכונן נפשית?

מה כל כך קשה בו נפשית אם אני די קרת רוח?

d a n i e l 111

New member
קודם כל בהצלחה!!!

בראיונות שואלים בנות בד"כ אם הן מפחדות מדם...אם מישהו יקיא עלייך מה תעשי וכו'... ישאלו אותך למה בחרת דווקא במד"א ולא במקום אחר... ותעני הכל בביטחון- חשוב מאד... אחרי הקורס ואחרי החיסון השני של הצהבת את אמורה להתחיל להתנדב... לקורס תאר"ן צריך ותק של חצי שנה של התנדבות...ובו עושים מן חזרה על קורס 60 עם כל מיני דברים חדשים- אני עוד לא הייתי בקורס אבל ממה שאמרו לי...

רק אחרי....

המבחן המעשי מתחילים להתנדב... ואז באים להם החונכים :) שהם עוזרים בדר"כ....=) ובקשר לראיון אותי לא שאלו אם אני מפחדת מדם וכל זה חחחחח שאלו אותי שאלות סתם רגילות.... וקורס 60 סה"כ מקשיבים לאורך כל יום הלימודים והכל יוצא טוב... ואגב גם אצלכם זה מתחת ל80 זה נכשל? יום טוב:)

d a n i e l 111

New member
את הבנות אצלנו שאלו...

אם הן מפחדות מדם...מה יעשו אם יקיאו עליהן וכו'... אותי לא שאלו אבל את הבנות כן...

Danihell1

New member
שוביניסטים! =\

רק בנות מפחדות מדם? סעמק.. אני הולכת לשרוף חזיה! חוץ מזה.. "פחד מדם" חח זה נשמע כ"כ אידיוטי. ז'תומרת אני מבינה שזה עלול להגעיל אנשים, אבל פחד? ממ בלאדופוביה.

Regenboog

New member
מה פשר הרצון לשרוף חזיה?

אם התוצר המיידי של הפעולה הזו היא הצורך ברכישת חזיה חדשה?

amitp

New member
תתפלאי

אבל יש אנשים שבאמת מפחדים מדם (ובין היתר מתעלפים כשהם רואים דם). בקשר לחזייה, נו, אם זה מה שעושה לך את זה...

d a n i e l 111

New member
אני מכיר מישהי...

שלא יכולה לראות דם...היא מפחדת לראות דם...פעם נישרטתי ורק ראתה את זה נכנסה לפאניקה... ומה קרה שאת רוצה לשרוף חזייה...מה הקשר??

Danihell1

New member
פמיניזם, יודע מה זה?

וזה היה בציניות, אגב... (כדאי שפעם הבאה אני אכתוב הסברים בצד ,הא? פוף...)

YTmda

New member
"להתכונן נפשית"... הכוונה היא:

שתצטרכי להשקיע, לוותר על דברים שאת עושה כדי ללכת לקורס, הוא גוזל המון זמן. אני לא מדבר על לראות דם ומקרים לא נעימים. סה"כ הקורס לא ממש ממש קשה, אני עברתי אותו בלי להתאמץ יותר מדי, ואני לא רוצה לתת דוגמה רעה, אבל גם לא התכוננתי לאף בוחן ומבחן. קרן - גם אצלנו מתחת ל-80 היה נכשל, וככה צריך. זה עזרה ראשונה, לא קייטנה.

לא מדוייק

אולי זה מה שאמרו לכם אבל זה לגמרי לא נכון מבחינת מד"א (הנהלת מתנדבים ומחלקת הדרכה) ציון עובד במד"א 80 בקורס פאראמדיקים 75 אצל נוער וחובשים בין 70-80 זה שיקול מדריך זה ההנחיות שכל מדריך מקבל

Danihell1

New member
המיונים לא קשים..

לפחות אצלנו זה היה דיי בולשיט... "את מפחדת מדם?" "יש לך זמן להתנדב?" חפיף

Danihell1

New member
אה וגם

לאף אחד לא היה איכפת כ"כ אם עשינו חיסון צהבת! כנראה שזה תלוי בתחנה.. =\

למעלה