שתי שאלות

limorta1

New member
שאלה נוספת לאמא אחת

שלום ותודה. איתרתי את שמה של הקלינאית אך חסרה לי אינפורמציה נוספת לגביה לפני שאני מחליטה לפנות אליה. האם עובדת עם PDD? האם יש המלצות של הורים לילדי PDD שנעזרו בה? אני מחפשת קלינאית מעולה מכיוון שהתאכזבתי משתיים קודמות.

limorta1

New member
שתי שאלות

שלום אשמח לקבל תשובות לשאלות - 1) אם מישהו מכיר קלינאית תקשורת מעולה שמקבלת באיזור גבעתיים - רמת גן. 2) כל פעם שומעים על המושג "אוטיסטים שיצאו מזה..". יש דבר כזה?? אם ילד מוגדר כ- PDD גבוה - יש לו סיכוי "לצאת מזה" באיזשהו שלב? תודה

limorta1

New member
למיכל של יואב

תודה על התשובה. אך מה המייל שלך? (רשום לי - מייל חסום).

razgalili

New member
יש אוטסטים שיצאו מזה ../images/Emo13.gif

פגשתי באופן אישי ילד שנרפא מאוטיזם. קוראים לו סאם הוא היום בן 3 והוא נרפא תוך זמן שיא של 6 חודשים בעקבות טיפולים רפואיים והתערבות סביבתית. בקבוצת דיון ביאהו שאני חבר בה יש ילד אחד שהיה אספרגר ונרפא. הילד קיבל טיפול אצל אדלסון. ראיתי סרטי וידאו של ילדים שהשתתפו במחקר של לובאס (שהוא האבא של ABA לאוטסיטים) לובס טען לרפוי מלא של 42% מהילדים. כמה שיכולתי לראות הילדים נראו מאד נורמליים. ביאהו יש קבוצה של הורים לילדים שנרפאו מאוטיזם. הספר "השמיעי את קולך" שתורגם לעברית וכל הורה לילד אוטיסט צריך לקרוא, מתאר איך אמא ריפאה את שני ילדיה מאוטיזם רק בשימוש בתרפית ABA. האמא היא זו שכתבה את הספר. קארין סרוסי כתבה ספר איך היא רפאה את הילדים שלה באמצעות דיאטה ותרפיה. לטענתה הילדים נרפאו לחלוטין. ספר בהחלט שווה קריאה גם אם היא מאד עסוקה בקקי של הילדים שלה. מקרה מפורסם אחר הוא הבן של דן מרינו, ספורטאי אמריקאי מפורסם שריפא את הבן שלו מאוטיזם באמצעות תרפייה בעיקר. כאחוז עד שלושה אחוז מהילדים שהוגדרו כאוטיסטים נרפאים בצורה ספונטנית אם לא קיבלו שום טיפול. אף אחד לא יודע למה או איך. ד"ר רימלנד בעדות לפני הקונגרס האמריקאי בנובמבר 2003 אמר "נין לטפל באוטיזם... בימינו, לראשונה בהיסטוריה, יש ילדים אוטסטים שטופלו בהצלחה - חיים, נושמים, מדברים, חיים בקרבנו ונהנים מחייהם" אז כן, לילד עם אוטיזם יש סכוי לצאת מזה, וככל שהוא מקבל יותר תרפיה ויותר טיפולים רפואיים, הסכוי עולה.

נונינה1

New member
יש לי תחושה שיש ילדים שאולי הוגדרו

כאוטיסטים כי התנהגו כך אבל הגורם להתנהגות אצלם היה שונה וכזה שניתן לטיפול. לעומת ילדים אחרים שהפגיעה שלהם לא ניתנת\ או ניתנת פחות לטיפול. ויום אחד כשידעו מהם הגורמים לאוטיזם גם יוכלו להתיחס לנקודה הזו. אין לי ספק שילד בין 3 שכבר הוגדר טופל ונרפא לא היה "אוטיסט אמיתי".

razgalili

New member
אוטיזם זה סינדרום ולא מחלה

לכן כל מי שמראה את הסימפטומים הוא אטיסט "אמיתי" ומי אמר לך שהילד שלך לא יגיב לאותם טיפולים שהילד שנרפא הגיב אליהם?

נונינה1

New member
לאור העובדה שמדובר בסינדרום - אנו

למדים שיש דברים שאנחנו לא יודעים עליהם - כמו הגורם. וכשנדע את הגורם אולי גם נדע שיש אולי סוגים שונים של גורמים לאותו הסנדרום - כמו שכאב ראש יכול לנבוע מעייפות - ואז קל לטפל או מגידול ממאיר במוח ואז קשה או בלתי אפשרי לטפל........... לכן גם אפ אחד לא יודע מראש איזה ילד יצא מזה ואיזה לא ולאיזה טיפול הילד שלי או שלך יגיב באופן מירבי........ אז לדעתי יש אוטיסטים לא אמיתיים - אלו שיש לכם "כאב ראש" כתוצאה כתוצאה מעייפות ולא מגידול ממאיר במוח, והם באמת נרפאים באופן מדהים. ילדים אלו לדעתי גם ירפאו בעקבות כל אחד מסוגי הטיפולים הקיימים ולא רק מסוג מסויים מאוד. וכולנו עושים הרבה נסיונות על ילדינו כדי לראות איזה מהטיפולים מתאים לילד - ולסיבה שיש לו לקות - רק בגלל שזהו עדיין סנדרום - ז"א - שהסיבה לסמפוטמים הנקראים אוטיזים, או נכון יותר - הסיבות השונות הבאות לידי ביטוי בסמפוטמים הנקראים אוטיזם עדיין לא נמצאו הוגדרו באופן ברור.

קלרה44

New member
האם אוטיזם נובע מבעיות חושים

תחושת יתר ותת תחושה וזה בעיה נוירולוגית? ראיתי שיש לך הרבה ידע ומקווה שתוכל לענות.

razgalili

New member
בעיות תחושתיות הן נוירולוגיות

תודה על המחמאה. ליותם עצמו היו תופעות שחשבנו אותן לתחושת יתר או חסר, אבל לא שום דבר מאד בולט, אז הידע שלי הוא יותר מנסיון של הורים אחרים בשיחה וקריאה מאשר בהתנסות אישית. הרושם שלי הוא שאוטיזם הוא בעיה שנפרדת מבעיות תחושה. יש ילדים שסובלים גם מבעיות תחושה יחד עם האוטיזם. אין ספק שבעיות של חוסר או עודף תחושה נופלות לתוך המחלקה של בעיות נוירולוגיות. השאלה המענינת היא ממה הבעיה נובעת, ואיך לתקן אותה. בעיות תחושה יכולות להיות בעיות של אלרגיות. אלרגיה יכולה לגרום לדוגמה למיגרנות, המיגרנות יגרמו לרגישות עצומה לאור לתנועה ולמגע. מזונות מסוימים אם לא מפורקים כראוי על ידי הגוף יכולים להשפיע כמו סמים מסמים שונים. יש טענה שחלב וקמח (גלוטן וקיסיין) כמו גם סויה אם לא פורקו כראוי על ידי המעיים, פועלים כמו אופייטים (שהם משככי כאבים). אם הילד סובל מזיהום פטרייתי במעיים, מעבר לרמה מסוימת הרעלים שהפטריות מפרישות נכנסים לדם ויכולות לגרום להזיות כמו LSD. זיהומים אחרים יכולים להפריש אלכוהול (!!!) הילד יכול להיות פשוט שיכור. זה יגרום לבעיות של תשומת לב, שווי משקל ובעיות תחושתיות. ד"ר קרישר, אחד מהרופאים שטיפלו ביותם, טיפל ואיבחן ילד כזה. המקרה זכה לפירסום מקומי ודווח בעיתונות בפלורידה. הרעלה של מתכות כבדות מעבר לרמה מסוימת תגרום לבעיות בתחושה ובתחושת כאב. כל סוג של רעל שמשפיע על עצבים יכול לגרום לנזקים במוח או במערכת העצביים שיגרמו לעודף או חוסר תחושה, כמו גם לכל בעיה נוירולוגית אחרת שמופיעה באוטיזם. אישית נראה שהאוטיסטים שאני פגשתי סובלים מבעיות של תשומת לב קודם כל - המערכות במוח שמחליטות מה חשוב ומה לא חשוב פועלות לא נכון. אני נתקלתי בעיקר בילדים צעירים כך שאלו הבעיות שבלטו לי. ד"ר גטסטין (הבנאדם שהמציא את הRDI) טוען שהבעיה העיקרית היא אי היכולת לחשיבה גמישה.

beezi

New member
גם אני חושבת כמו נונינה,

לגבי הילד בן 3, הרי את רוב הילדים שלנו מאבחנים סביב הגיל הזה, איך יתכן שילד יצא מהספקטרום במהירות שיא כזו, אלא אם כן לא האבחון שלו לא היה PDD מצטערת. למרות שאני חושבת, שיש ילדים וראיתי סרטים ועדויות על ילדים שבאמת, לאחר טיפולים שונים , ועכשיו, לא חשוב מה סוג הטיפול, כי כל הטיפולים עוזרים... אם זה לובאס, ABA , גרינשפן, FLOOR TIME ' DIR ואחרות - כולן עוזרות לקדם את הילדים שלנו. לכל ילד מתאימה שיטה אחרת לפי הצרכים שלו ולפי ראות ההורים. וגם צריך להאמין בילד - זה עוזר!

לא מסכימה עם האנלוגיה

לא חושבת שאת ''כאב הראש'' של האוטיזם יכול ליצר משהו משני וקל. בהחלט מסכימה שילדים שונים הגורם הביולוגי לאוטיזם שונה למרות שהסימפטומים דומים אבל הייתי משווה את זה לצהבת נגיפית או צהבת חיידקית - שתיהן מחלות קשות. למה לא להאמין שיש ילדים שאם תמצאי את האנטיביוטיקה המתאימה חלק מהילדים ירפאו? מה שאני יודעת זה שפגשתי כמה הורים של ילדים שיצאו מהספקטרום וכאלה שבדרך לשם ואת יכולה בפירוש לראות את הסימפטומים של PDD ואת השינוי. אני מאמינה שזה אפשרי. אבל גם אם לא הילד שלי יהיה במצב הרבה יותר טוב עם תרפאיה מאשר בלי. כאמא לילד שבגלל רגישות חושית מעולם לא סבל מגע לקבל חיבוק היה כל מה שרציתי - התרפאיה נתנה לי את זה שוב ושוב ושוב. רק השבוע כשאני ובעלי התחבקנו הגיע הילד שלח ידים וביקש גם. את החיוך שלו אני מחזיקה מול העינים - זה הכוח שלי זה המניע שלי וזה מה שאני רוצה בשביל הילד שלי! ענת

razgalili

New member
אני רק רוצה להגיד שיש תקווה

לגבי סאם - ראיתי את הילד בעיניים שלי, דיברתי איתו, דיברתי עם הורים שלו, דיברתי עם הרופא שטיפל בו. חייתי עם המשפחה שלו במשך חמישה שבועות כדי ללמוד כל מה שהם עשו. סאם הוא בלי ספק סיפור הצלחה יוצא דופן, והלוואי שמה שהוריו עשו היה עובד לכולם כל כך טוב כל כך מהר, כי אם זה היה ככה אז יותם שלי כבר היה בריא. כל זה לא משנה את העובדה שסאם אכן סבל מאוטיזם בתפקוד הכי נמוך, ושהוא נרפא. ד"ר רימלנד שאותו ציטטתי קודם הוא המומחה מספר אחת בעולם בטיפול באוטיזם. הסיבה שאתן שמעתן על ABA היא בגלל שהוא נאבק 20 שנה להפוך את ABA לשיטה מוכרת ומקובלת. כשהוא התחיל אף אחד לא היה מוכן לעשות את זה. ד"ר רימלנד טוען שניתן לטפל באוטיזם בצורה רפואית ולרפא הרבה מהילדים. אוטיזם היא בעיה עם הרבה גורמים, ובעיות ההתנהגות שמופיעות באוטיזם הן רבות ומגוונות, אבל בסה"כ האוכלוסיה האוטיסטית מראה הרבה מאד בעיות רפואיות משותפות כולל: עודף של מתכות כבדות בגוף וחוסר יכולת להפריש אותן בעיות נוריולוגיות נרחבות עיוותים של המערכת החיסונית - אי יכולת לפתח חיסון, אלרגיות בעיות במערכת העיכול - (preamable gut, yeast infections) מטבוליזם דפוק (כבד לא מסוגל לפרק ו/או להפריש רעלים) הבעיות הללו משותפות לאחוז ניכר מהאוטיסטים, ולא פגשתי עד היום ילד אוטיסט שלא הציג לפחות כמה מהן אם לא את כולן. אוטיסטים אינם היחידים שמיצגים את הפרופיל הזה, חוץ מהם גם אנשים שחולים בMCS פיברומילג'ה,CFS וכו' כל הבעיות שהזכרתי גורמות אחת לשניה (כספית בגוף תהרוס את כל המערכות האלה, בעיה עם המערכות האלה תגרום להצטברות כספית) כך שפגיעה באחת מהמערכות האלה יכולה לגרום בסופו של דבר לכל התוצאות שהזכרתי. אני מאמין שאם תופסים את המחלה מספיק מוקדם, מסלקים את המתכות הכבדות מהגוף, מרפאים את מערכת העיכול ומחזירים לגוף את הנוטריינטים שחסרים לו, ואז נותנים הרבה מאד תרפייה, הילד נרפא לגמרי ורוב הילדים יכולים להרפא לגמרי. אני כן חושב שאם הילד צבר יותר מדי מתכות ולא מנקים אותן, השנויים במוח יהיו בלתי הפיכים.

shirkoosh

New member
אני אישית מכירה ילד שיצא מזה

במקום בו בתי מטופלת באופן יומיומי, יש ילד אחד בן שש שהוגדר כאוטיסט באופן חמור (SEVERLY AUTISTIC) כשהיה בן שלוש. כיום הוא מתפקד בצורה כמעט נורמלית לחלוטין. הפסיכולוגית שמנהלת את הקולג' טוענת שהוא כבר לא בספקטרום האוטיסטי.

למעלה