שתי שאלות!

שתי שאלות!

1. מתי יתקיים אימון הפורום שנדחה? 2. מישהו שמע על אמנות לחימה שדומה לטאי צ'י ונקראת "פאלון דאפה"?

gafni

New member
לא אומנות לחימה ,יותר מדיטציה

אנרגטית או משהו בסגנון.

לא אמנות לחימה

באתר אפשר לקרוא (אני לא שייך אליהם, אבל מכיר כמה מתרגלים). ממה שהספקתי לראות, מדובר בארבע עמידות סטטיות שעוברים ביניהן בפרקי זמן קבועים. פשוט ללמידה ופשוט לביצוע.

צ'י גונג

פאלון דאפא היא אחת השיטות הפופולריות ביותר של צ'י גונג כיום. לטענתם מונה כמה עשרות מיליוני מתרגלים ברחבי העולם. השיטה נלמדת בחינם (זה אחד מעקרונותיה) וגם הספרים שלה מופצים חינם באינטרנט. היא התפרסמה מאוד כשהשילטון הסיני החליט להעלים אותה, באמצעות מעצרים, מאסרים, עינויים וכל שאר מה שעושים צררים כשבא להם לצרור. עקרונות השיטה- אמת, חמלה וסובלנות, כנראה נשמעים מאוד מסוכנים לממשל שם.. המדובר בסדרה קבועה של תרגילי צ'י גונג פשוטים, רובם סטטיים, ומלווים בקריאה של 2 הספרים העיקריים שלהם.

nitzano

New member
בקיצור - כת

מהמעט שמעתי על דרכיהם ונסיונות השכנוע שלהם (דווקא בארץ) הם בהחלט עושים רושם של כת .

דשא נוי

New member
אכן כת.

מהמפגש שלי עם חברי הארגון, מדובר בכת. הנסיונות לנכס מילים יפות כמו חמלה לדרך אימון ספציפית מעציבים אותי מאוד, זאת בנוסף לחוסר הפתיחות ולדבקות חסרת הסיגים בגורו שלהם, שלא לדבר על המיסיונריות הפנאטית.

progrock

New member
פאלון דאפה

עוד דוגמא לסיקור תיקשורתי חד צדדי, די מזכיר את סיפור טיבט. אמת חמלה וסובלנות הם גם מעקרונות האסלאם וזה מפחיד פה לא מעט אנשים.....העניין בקבוצה זו הוא שמדובר בכת שהתפשטה למימדים שהדאיגו את השלטון. מדובר על כמה עשרות מליונים (בתחומה של סין) למיטב ידיעתי. כמות כזו של אנשים יוצרת כח פוליטי וכאשר ההנהגה אינה תואמת את השילטון (שאינו דמוקרטי) נוצר מתח. בניגוד אלינו השילטון הסיני נוטה לפתור את בעיותיו..... עצה קטנה: תמיד כדאי לקרוא מה חושב וטוען הצד השני.

neko

New member
ממשלת סין טוענת שהכת "מרושעת",

והם הכניסו לכלא ויש האומרים אף הוציאו להורג חברים בה. אבל בתור כת כ"כ "מרושעת", מה הם בדיוק עשו? שים לב שאפילו אחרי הפיגועים בארה"ב, האמריקאים לא עוצרים את כל המוסלמים. חברי הפאלון דאפא מעולם לא עשו דבר רע לאף אחד, ובכ"ז נרדפים. זה ההבדל בין שלטון דמוקרטי לשלטון פאנאטי.

חד צדדיות

לא סיקור חד צדדי. כתבתי מה שקראתי על פאלון דאפא בפרסומים שלהם, מתוך עלעול בספרים שלהם, ואימון אחד(!!) בדיוק. מן הסתם יש עוד צדדים לסיפור, האם הם צדדים כאלה שמצדיקים עינויים, מאסרים והוצאות להורג? לא יודע, אני לא מתיימר להבין בפוליטיקה סינית פנימית, אבל אני די מפקפק ב"רשע השטני והמתועב" של הכת הזו.

למעלה