שתי שאלות

clearly99

New member
שתי שאלות

שלום עפרה, רק רציתי לשאול אם אכן תוכלי להסביר לי את ההבדל בין הומיאופאת לנטורופאת, ואם תוכלי לחדד את ההבדל בין רפואה משלימה לרפואה אלטרנטיבית, תודה לך

תשובה חלקית:

נטורופתיה לועזית: naturopathy גישה ברפואה המבוססת על שימוש בחומרים "טבעיים" לטיפול במחלות, ולא בתרופות. הנטורופתים משתמשים בצמחי מרפא, מזון שגודל ללא דישון מלאכותי והוכן ללא חומרים משמרים או חומרי צבע, מים טהורים ואוויר צח כדי להיפטר מחומרים "לא טבעיים" שלדעתם גורמים לרוב המחלות. הומאופתיה לועזית: homeopathy שיטה המבוססת על התיאוריה של "ריפוי דומה בדומה". החולה מטופל על-ידי מיהולים גדולים ביותר של תרופות, אשר הן עצמן, בריכוז רגיל, מסוגלות ליצור את התסמינים של מחלתו. השיטה נוסדה בסוף המאה ה-81.

ועוד:

רפואה לועזית: medicine complementary medicine, alternative שיטות שונות של טיפול, כמו הומאופתיה, דיקור, כירופרקטיקה, צמחי מרפא ו"הילינג", שאינן נחשבות כחלק של הרפואה הקונבנציונלית. יעילותן של רוב השיטות לא הוכחה בצורה המדעית המקובלת, אך משתמשים בהן, בעיקר בחולים כרוניים, כאשר השיטות הרפואיות הרגילות אינן יעילות. שיטת הדיקור (אקופונקטורה) מקובלת היום בחלק מן המוסדות הרפואיים לטיפול במקרים מסוימים.

clearly99

New member
עד פה הבנתי

ותודה על ההבדל בין נאטורופאתיה והומיאופאתיה, אבל מה ההבדל בין רפואה משלימה, לאלטרנטיבית?

clearly99

New member
במכתב של עופרה

היא מוסרת ש"נדון בהבדלים בין רפואה משלימה לרפואה אלטרנטיבית", אני עצמי לא ידעתי שיש הבדל שניתן לעמוד עליו, מעבר להבדל שמני, או קצת תפיסתי במקרה הטוב. מהמכתב הסקתי שיש הבדלים נוספים, ועניין אותי לשמוע בנושא.

רפואה משלימה = אלטרנטיבית ../images/Emo35.gif

אז זהו, שלא. אמנם מדובר באותן שיטות טיפול: הומאופתיה, רפואה סינית, שיאצו, נטורופתיה וכו', אבל הגישה של מטפל המגדיר עצמו "משלים" שונה מזו של מי שמגדיר עצמו "אלטרנטיבי". משום שהמלים "משלים" או"אלטרנטיבי" מייצגות את היחס שלו לרפואה הקונבנציונלית. אם הוא "משלים", זאת אומרת שהוא רואה את הטיפול שלו *כתוספת* לטיפול הרפואי הרגיל. אם הוא "אלטרנטיבי", זאת אומרת שהוא רואה את הטיפול שלו *כתחליף* לטיפול הרגיל (אלטרנטיבה). הבדל זה הוא קריטי, למשל בטיפול בסרטן. מטפל "אלטרנטיבי" יגיד למטופל לעזוב את הכימותרפיה משום שזה"רעל שגורם להקאות".
וכך הוא עלול עלול לגרום למותו של החולה מסרטן!
מטפל "משלים" יעודד את החולה להמשיך בכימותרפיה וייתן למשל דיקור או צמחים שיקלו את הבחילות. זה עשוי להיות הבדל של חיים ומוות! אני ממליצה בכל פה להימנע ממטפלים "אלטרנטיביים", וללכת רק למטפלים "משלימים".

clearly99

New member
עד פה הבנתי, כמובן

כמו שציינתי - אני מבינה את ההבדל הגישתי, ואת ההבדל השמני, הנחתי שאולי את מתכוונת לעוד הבדל שאני לא מודעת לו. עולה השאלה המשמעותית לא פחות, בעייני, של האם המטפלים עצמם מודעים להבדלים בין השמות? הייתי אצל הרבה מטפלים, חלקם הגדירו עצמם אלטרנטיביים, חלקם הגדירו עצמם משלימים, בכל מקרה, אף אחד מהם לא המליץ לי להפסיק טיפול תרופתי. כוונתי היא שאולי במקור היה הבדל תוכני עמוק בין שתי הקטגוריות,אבל כיום הפער מצומצם למדי, ולהפציר בקהל קוראים שלא לגשת למטפלים המכנים את עצמם "אלטרנטיביים", זה אולי קצת מופרז... בעיקר, כאשר המטפל עצמו לא בטוח למה הוא קרא לעצמו "אלטרנטיבי" ולא "משלים"

clearly99

New member
כנראה שפספסת, אבל..

זו באמת שאלה משמעותי בעייני. אני מבינה שיש הבדל תוכני עמוק בין המושגים המקוריים של "משלימה" ו-"אלטרנטיבית" אבל האם זה לא קיצוני בעייניך, להזהיר קוראים בתוקף מכל הקבוצה המכנה את עצמה "אלטרנטיבית", כאשר הם עצמם, בדרך כלל, בכלל לא מודעים להבדל התוכני בין השם "אלטרנטיבי" ו-"משלים"? את לא חושבת שזה מוגזם וגורף מדי?

למעלה