ניסיון להסבר קצר
אנסה כאן לתת את ההבדלים, בין המסלולים שאני מכיר: עתודה אקדמאית - המסלול הכי מוכר מבין כולם. הסיפור פשוט - אתה מקבל מהצבא דחיית שירות, הולך ללמוד באוניברסיטה לתואר ראשון (או דוקטור אם אתה בעתודה רפואית). בחופשות הקיץ יש לך תעסוקות שונות (טירונות, קורס קצינים וכו´). לאחר סיום הלימודים אתה עובר השלמה חילית, ונכנס לתפקיד. הסיפור כרוך בהתחייבות לשנתיים קבע (בעתודה הרפואית), או שלוש שנות קבע בכל שאר העתודות. עתודה טכנולוגית - קצת פחות מוכר מהעתודה האקדמאית, ופשוט אף יותר - אתה בבית-ספר טכנולוגי? רוצה לעשות י"ג-י"ד? זה העתודה הטכנולוגית. אחרי זה אתה מתגייס עם תואר טכנאי/הנדסאי, ומתחייב לקבע כמספר השנים שדחית את השירות. תלפיות - טוב. אם חשבת שהעתודאים הם חנונים, אתה עוד לא ראית כלום!!! התלפיון הוא כנראה המקור לכל הבדיחות באשר הן על העתודאים. המסלול הזה נערך באוניברסיטה העברית. משתתפיו לומדים במשך שלוש שנים לתואר משולש (מתמטיקה-פיזיקה-מחשבים), ושלוש השנים האלה נחשבות להם כשירות החובה. לאחריהן, הם חייבים לתת 9 שנות קבע (אם אני זוכר נכון). התלפיונים נחשבים חיילים בסדיר והולכים במדים של חיל-האויר (מושא לצחוק של סטודנטים - באוניברסיטה ועם מדים...), גרים בבסיס של חיל-האויר בירושלים ויוצאים הביתה בסוף-שבוע. הלימודים קשים מאוד ונמשכים מהבוקר עד הערב חמישה ימים בשבוע. בחופשות אין חופש - חניכי הקורס עוברים תעסוקות בחילות קרביים שונים. זה מה שאני יכול לתרום לנושא. המלצה אישית שלי - עתודה רפואית!!!