שתי שאלות

tamarsita

New member
שתי שאלות

יש לי שתי שאלות שלא ממש קשורות אחת בשניה אבל בכל זאת... 1. המורה למתמטיקה שלי שהוא אדם דתי אמר לנו בשיעור שקיים פירוש לראשי התיבות עכו"ם ושזה לא עובד-כוכבים. מישהו מכיר? יודע? שמע פעם? כל הצעה תעזור לי. אפילו אם יש לכם רעיון להמצאה לפירוש של עכו"ם זה גם יהיה נחמד... 2. אני צריכה לעשות עבודה בתנ"ך שכוללת שיר או סיפור או כל משהו אחר ספרותי שקשור בנושא של עקדת יצחק. אם אתם יכולים לחשוב על משהו זה יהיה ממש מצוין! תודה רבה על הכל!!!

קישקשתא

New member
הוא כתב לכם?

או שרק אמר? כלומר, האם יתכן שהוא מנסה לבחון את העירנות שלכם ומתכוון ל: אקו"ם קרי אגודת קומפוזיטורים, מחברים ומולי"ם

גלי®

New member
והנה - עקידת יצחק :

עקידת יצחק/ נעמי שמר קח את בנך את יחידך אשר אהבת קח את יצחק והעלהו לעולה על אחד ההרים במקום אשר אמר אליך והעלהו לעולה על אחד ההרים בארץ מוריה ומכל ההרים שבארץ הזאת תעלה צעקה גדולה: הנה האש והנה העצים והנהו השה לעולה ריבונו של עולם המלא רחמים אל הנער ידך אל תשלח אל הנער ידך אל תשלח - גם אם שבע נחיה ונזקין לא נשכח כי הונף הסכין לא נשכח את בנך את יחידך אשר אהבנו לא נשכח את יצחק

צומפי_2

New member
עקידת יצחק....

ישנו פיוט שנאמר בתקופת הסליחות (חודש אלול) והוא נקרא "אם אפס". את הפיוט חיבר אפרים בר רב יצחק. (שמו חתום בראשי הבתים של הפיוט.) זה קצת ארוך- אבל יפה. הנה זה בא: אם אפס רובע הקן אוהל שיכן אם ריקן אל נא נאבדה כי על כן יש לנו אב זקן פנים לו תכיר וצדקו לפניך נזכיר קח נא בן יקיר ונמצה דמו על קיר רץ אל הנער להקדישו ואישו קשורה בנפשו עיטרו בעצים ואשו נזר אלוה-יו על ראשו יחיד הוקל כצבי ענה ואמר אבי הנה האש והעצים נביא ותשורה אין להביא מילים השיבו מלהבהילו ויען ויאמר לו בני, אלו-הים יראה לו ויודע ה´ את אשר לו במצותך שניהם נזהרים ואחריך לא מהרהרים חשו והלכו נמהרים על אחד ההרים ראו אד תלולה מיהרו עצי עולה יחד באהבה כלולה ישרו בערבה מסילה ראה יחיד כי הוא השה נאם להורו המנוסה אבי אותי ככבש תעשה לא תחמול ולא תכסה בי חפץ ונכסוף לבבי לו לחשף אם תמנעני סוף רוחי ונשמתי אליו יאסוף ידיו ורגליו עקד וחרבו עליו פקד לשומו על העצים שקד והאש על המזבח תוקד צואר פשט מאליו ואביו ניגש אליו לשוחטו לשם בעליו והנה ה´ ניצב עליו חקר את כל אשר עשה האב על בנו לא חסה ולבו אל כפיים נשא וירא אלו-הים את כל אשר עשה קרא מרחם משחר תמור בנך הנבחר והנה איל אחר ועשה אל תאחר חליפי אזכרתו תכון כהקטרתו ותעלה לך תימרתו והיה הוא ותמורתו זכרון לפניך בשחק לעד בספר יוחק ברית עולם בל יומחק את אברהם ואת יצחק קוראיך באים לקוד בצרה עקדה תשקוד וצאנך ברחמים תפקוד פני הצאן אל עקוד עוררה גבורתך להקיץ נרדמים למענך תפדה חרדים נדהמים להמשיך רחמיך וחסדיך משמי מרומים אל מלך יושב על כסא רחמים

same same

New member
פירוש נוסף

עובדי כוכבים ומזלות זהו הפירוש הידוע יותר. עמי כוש ומצרים זה הפירוש שהוא התכוון אליו.

למעלה