שתי שאלות

שתי שאלות

שלום לכולם. לפני חודשיים אימצתי כלבה מתוקה ביותר מאס או אס, בקרוב אני ישלח גם תמונות. בינתיים יש לי שתי שאלות: 1. אתמול הייתי אצל הווטרינרית והיא טענה שארוחה אחת ביום מספיקה לכלבים, (היא די קטנה - 6 קילו) ורציתי לדעת מה אתם חושבים על זה. 2. בימים האחרונים היא מגרדת לפעמים את הישבן על השטיח, זה אומר שיש לה תולעים?? היא עברה תילוע בנובמבר. אה וראנו לה קרמבו והיא שועלית כמו שוקי. תודה מראש וערב טוב...

lilithmm

New member
תראה....

גם כשעושים תילוע ולא מקפידים על היגינה, למשל נותנים לכלב לאכול קקי של כלבים אחרים, התולעים יכולות לחזור. לדעתי כדאי לך לסמוך על הוטרינרית שלך. ארוחה אחת ביום בסדר גמור.

לא נכון לגבי ארוחה פעם אחת ביום!

לא מזמן ראיתי את התוכנית וטרינרים בשעת חירום באנימל פלנט ושם הראו פודלית שהתהפכה לה הקיבה, מייד לאחריה הגיע כלב קצת יותר גדול שגם לו התהפכה הקיבה - ובתוכנית במפורש אמרו שיש לתת לכלבים אוכל לפחות פעמיים ביום על מנת למנוע את המצב המאוד מסוכן של היפוך הקיבה. אגב, הפודלית לא הצליחה לצאת ממצב הביש הזה. אז ארוחה לפחות פעמיים ביום - ואם אפשר להשאיר לה פשוט אוכל חופשי - היא תאכל כשיתחשק לה.

kees

New member
היפוך קיבה קורה בכלבים גדולים

בעיקר בעלי בית חזה רחב. בכלבים קטנים התופעה כמעט ולא קוראת ולכן אין בעיה עם ארוחה אחת ליום כיוון שנפח הארוחה גם כך אינו גדול בגזעים האלו

lilithmm

New member
מסכימה ומעבר לכך

ההיפוך קורה בד"כ אחרי פעילות. לכן יש לתת לכלב את האוכל אחרי הטיול, לא לפני. ארוחה אחת ביום בהחלת מספקת, אם היא תואמת את כמויות הוראות היצרן.

ניל´´י

New member
להשאיר אוכל חופשי זו טעות!!!!

אין להשאיר אוכל לכלבים, יש לתת את המנה ולאחר כ 20 דקות לקחת אותה. כלבה ששוקלת כ 6 קילו מספיק לתת ארוחה אחת ביום. כפי שכתבה קיס, רק לכלבים גדולים יש לתת פעמיים ביום. אם תלעת רק פעם אחת, זה לא כיסה את הביצים שנמצאות בקיבת הכלבה, יש לתלע ולאחר 10 ימים לתלע שוב, הכדורים אינם קוטלים את הביצים!!! אלא רק את התולעים, לכן יש לחזור על התילוע לאחר 10 ימים בכדי לקטול את התולעים שבקעו מהביצים.

lilithmm

New member
נשלח בטעות

אין להשאיר אוכל חופשי. זה מתכון מצויין לבעיות מעיים ופה מסריח לכלב.

be_roo

New member
אף אחד לא יודע בדיוק מדוע מתרחש

היפוך כיבה, יש תאוריות בלבד שמדברות על פעילות אחרי ארוחה כבדה, אבל מאחר ויש מליוני מקרים של כלבים שאכלו, השתוללו ולא סבלו מהיפוך, קשה לדעת במדוייק מה הקשר. ולי היתה כלבה שסבלה מהיפוך בלי קשר לאוכל. בכל אופן, אין שום נזק בלחלק את הארוחות לשתיים, לא יועיל, לא יזיק. השארת מזון חופשי אינה מומלצת מסיבות שכבר צויינו.

alonaski

New member
כנס:

תתחדש קודם כל!!!! אימצת חברה הכי טובה, הכי אוהבת והכי נאמנה לכל החיים!!!
= מבטיחה לך!!!
לגבי הארוחה, אני אספר לך מה אני עושה אצלי: לי יש ביום רגיל 4 כלבים בבית!
הרבה פעמים נוסף עוד כלב של השכנים.. כלב שאספתי מהרחוב... וכד'! יש לי מתקן אוכל של צינור אנכי מפלסטיק שהאוכל מוערם בתוכו ונופל ממנו לצלחת בתחתיתו כל פעם שהכלבים אוכלים. כזה כמו מתקן של תוכים לגרעינים...
רק הרבה יותר גדול, כמובן. הכלבים נגשים לאכול ממנו כל פעם שהם רעבים!
זה פשוט, קל ונוח!!! הכלבים שלי, לא סובלים מעודף משקל!!! במקומך - אני הייתי דואגת שכל הזמן יהיה אוכל בצלחת של הכלבה! היא ממילא תאכל רק עד שתשבע... אם היא "פרסרית"... טורפת כל עוד יש אוכל בצלחת - זה לא נורא! היא תזלול ביום הראשון, ביום השני אבל ביום השלישי היא כבר תלמד לשים לעצמה את הגבולות!
נסה! לגבי ניגוב הטוסיק בשטיח זו התנהגות שיכולה להיות: תולעים באמת... או - משהו אחר! יש לכלבים בתוך הטוסיק מעין שלפוחית קטנה שמתמלאת בהפרשות שומניות שלהן (מאוד מסריחות!!!
). כשהשלפוחית הזאת מלאה - זה מגרד להם ואז הם מנגבים את הטוסיק ככה... אבל זו שאלה לשאול את הוטרינרית לא אותנו!
מה גם, שאם נתתה לה כדור תילוע - אז אולי יהיו עוד תולעים בימים הראשונים (אמורים למות ולצאת בצואה), אבל אחרי זה זהו - זה נגמר! מחכה לראות את התמונה שלה!!!!

תודה על התגובות

והבעיה של הגירודים התחילה אחרי שהייתי אצל הווטרינרית. בתאכלס היא לא מתגרדת כל כך הרבה, אבל קלטתי את זה לפחות פעמיים, יכול להיות שזה בכלל לא תולעים נכון?

alonaski

New member
למה אתה כ"כ מודאג מעיניין התולעים?

אחרי הכל... זה לא כזה עניין גדול!!! תולעים זו תופעה מאוד שכיחה אצל כלבים!!! זה מופיע גם במקביל לפרעושים!! אם הכלב סובל מפרעושים בד"כ יסבול גם מתולעים!!! צריך לדאוג לשמור על הכלב נקי! זה לא מסובך לטפל בפרעושים ושמירת הכלב מוגן מפניהם ותולעים זה עוד יותר פשוט - נותנים כדור תילוע ונגמר! בכל אופן, כדי להרגיע אותך יותר - התולעים לא עוברות לבני אדם! הפרעושים - יכולים להציק לבני אדם! לא לכולם!... ובד"כ אם יש כלב בבית או חיה פרוותית אחרת - הם יעדיפו את זה עם הפרווה!

arthurangel

New member
אני דווקא שמעתי

שתולעים כן יכולות לעבור לבני אדם
לא קורה שום דבר נוראי מדי, לוקחים בדיוק את אותו הכדור והן עוברות, אבל מישהו יכול לענות בצורה חד משמעית? עוברות או לא?

lilithmm

New member
עוברות

אז מה, לא מתים מיזה. מי שמקבל תולעים מהכלב שלו צריך גם לקבל טיפול נגד תולעים-כדור לבני אדם.

ניל´´י

New member
לילית, עד כמה שאני יודעת...

תולעי הפרעוש אינן מועברות לבני אדם, לבני אדם סוג אחר של תולעים שמקורם בפירות וירקות נגועים. הכדור הניתן לבני אדם הינו ורמוקס. ניתן לתת לבני אדם גם שן שום לא רצוי לתת לכלבים שום.

lilithmm

New member
זה לא בטוח תולעים

תתקשר לוטרינרית ותשאל אותה אם זה דורש ביקור. לדעתי כדאי.

be_roo

New member
../images/Emo45.gif אפשרות נוספת היא סתימה של

הבלוטות האנליות. מדובר בשתי בלוטות הנמצאות מצידי פי הטבעת ומכילות חומר "רייחני" שמופרש עם הצרכים לסימון. לעיתים הן נסתמות והנוזל מצטבר בפנים וגורם ללחץ וגירוד. ועוד אפשרות, גירוי חיצוני כלשהו במקום. אם מדובר בסימפטום קבוע כדי להגיע שוב לוטרינרית לאבחון וטיפול, חבל שזה יציק לה.

למעלה