שתי שאלות

שתי שאלות

1. לגבי מעטפת גבעת-שמואל. למישהו יש מושג מה עומד מאחורי זה? למה הם בחרו דווקא את הבול הזה? 2. לגבי מעטפת דואר עזה. אשמח לקבל קצת פרטים ממי שיודע על כך, ממתי עד מתי יצאו מעטפות כאלה? מאילו בתי דואר הם יצאו? מה הערך שלהן? כמובן אם יש קישור לאתר זה גם יספיק. תודה

תמיר1991

New member
2 דברים:

מעטפת דאר עזה היא מעטפת יום ראשון (FDC) רגילה לחלוטין, שמקום החתמתה בעזה. גבעת שמואל זוהי מעטפה שהוחתמה בחותמת הדואר בשביל לציין את פתיחת בניין המועצה החדש. הייתי מעוניין במעטפה, כתוב לי במסר מה תרצה עליה. (היא לא שווה כסף רב במיוחד). למה בחרו בבן-גוריון? אולי בגלל הסמליות... תמיר.

עוד כמה מילים על מעטפת גבעת שמואל:

אני מתפלא על ידידי הצעיר תמיר שלא שם לב לדבר הכי מעניין במעטפה הזו. הארוע שלכבודו הוכנו המעטפות קרה בשנת 1991 - פתיחת בית המועצה החדש בגבעת שמואל. המעטפות הוכנו על ידי מישהו באופן פרטי, אולי המועצה עצמה, מן הסתם כדי לחלק למוזמנים למזכרת. עד כאן, פשוט. כל אחד יכול לעשות זאת היום לציון יום הולדתו או כל ארוע אחר - אפשר להדפיס מעטפות במחשב, וזה קל מאוד. (תמיר - אולי תכין משהו כזה לבר המצווה, עם בול אישי?) השאלה המעניינת היא מדוע השתמשו בבול שהונפק 17 שנה קודם לכן - בול בן גוריון הונפק כידוע בנובמבר 1974. ברור שאין למעטפה ערך בולאי - 25 אגורות בשנת 91 לא היו תעריף חוקי למשלוח דואר לשום מקום, ובכלל - הרי החליפו את המטבע בישראל בינתיים! אם מישהו יציג מעטפה כזו בטעות בתערוכת בולים -יורידו לו על זה נקודות. אני מנחש, וזה ניחוש בלבד, שבמועצת גבעת שמואל פשוט לא רצו לבזבז כסף על בולים למעטפות המזכרת. הלכו לסוחר בולים, קנו בול יפה של בן גוריון בכמות גדולה, שילמו הרבה פחות ממחיר בול חוקי בדואר באותו זמן (שמישהו ינסה לחשב כמה חסכו, אם הכינו אלף מעטפות למשל...), והנה - אף אחד לא שם לב לבלוף הקטן, עד היום... מישהו רוצה להציע הסבר אחר? וזו כמובן עוד דוגמא מצויינת למעטפה, שעל פניה נראית פשוטה, ובכל זאת מסתתר מאחוריה סיפור מעניין. קדימה חברים - להעלות עוד מעטפות!

nissim60

New member
שמתי לב לתאריך..

אבל רק אחרי שציינת זאת חזרתי לצילום ובמחשבה שנייה הבול לא נבחר במקרה. שים לב לציטוט מדברי ב.ג. מתחת לתמונה. כנראה קיבלו ייעוץ מבר -סמכא בולאי בנוסף על בר-הסמכא החשבונאי(החסכן).

או הפוך - אחרי שקנו את הבולים,

עיצבו בהתאם את המעטפה. כך או כך, העיקר הוא שהמעטפה אינה סתמית, אלא משהו מענין יש בה בכל זאת.

האם ברגע שיש חותמת דואר על המכתב

זה אומר מבחינת רשות הדואר שניתן לשלוח את המכתב דרכם? אם כן אז איך יתכן שיסכימו להחתים בול בעל ערך נמוך ולא אקטואלי בכלל. אם לא אז כל אחד יכול להגיע לסניף דואר ולקבל החתמה?

זו שאלה ממש מצויינת!

לדעתי, באמת אסור היה להחתים את המעטפות הלו בסניף דואר, שכן הבול לא היה מותר לשימוש. זו שאלה מעניינת, וכדאי אולי להפנות אותה למומחים של ממש. במילים אחרות, תארו לכם שהייתי בא לסניף דואר ומנסה לשלוח מכתב עם בול משומש, או בול ישן, או בול מחו"ל - זה אותו הדבר... האם יכול להיות שבסניף הדואר החתימו את המעטפות מכיוון שלא עמדו לעשות בהן שימוש דוארי? עדיין אני חושב שזה אסור.

ודוגמא למה שאפשר להכין לבד:

בהמשך לרעיון לתמיר, להכין מעטפת ארוע לבר המצווה.

תמיר1991

New member
ובקשר מעטפה לבר-המצווה:

בוודאי שאכין, אולי גם עם בול אישי... תמיר.

למעלה