שתי שאלות:

שתי שאלות:

1. שינה - בזמן האחרון יש הרעה בשינה של נוריאל. זה לא כל יום. וזה די מוזר. הוא מתעורר ולא מוכן לחזור לישון או כמו שקרה אתמול - הוא הלך לישון בשימחה, קישקש וקישקש ואז נשמע שקט (כנראה נרדם) ואחרי חצי שעה בערך צרחות ובכי שנמשכו עד אחד וחצי בלילה, עם הפסקה קטנה של שעה שבה הוא ישן. הוא נרדם לבסוף בידים של אבא. כל הזמן הזה נקטנו בשיטה של ה-5 דקות, שכבר עבדה לנו אחרי הלידה של מאיה. אתמול כלום לא עבד. יש לכן מושג מה עובר עליו? 2. הבעלול נוסע בסוף החודש לחודשיים. אני צריכה לעשות הכנה לנוריאל? איך עושים הכנה כזו? מה צפוי לי?

Shellylove

New member
אולי יש לו חלומות רעים?

(נוריאל בן 2.3) אוי מפחיד אותו משהו? כואב לו? כמה זמן זה כבר? האם הוא ממש ער או שאת מרגישה שהוא באיזו ספירה שלו? לגבי ההכנה לנסיעה, הייתי מתחילה כמה ימים לפני, כי סוף החודש זה מושג זמן שנוריאל עוד לא יכול לתפוס. הייתי אומרת שאבא נוסע באוירון לארץ אחרת ושהוא לא יהיה בבית, שנוכל לדבר איתו בטלפון, הוא ישלח לנו מכתב/מייל/פקס ונוכל גם לשלוח לו (ולהקפיד אח"כ שזה באמת ייעשה). את יכולה להגיד לו שהוא נשאר לשמור על אמא ומאיה כי אבא נוסע (אולי זה ייתן לו תפקיד ותחושת חשיבות). מה צפוי לך? אין לי נסיון.

הלכתי לכיוון של מפחיד אותו

אספתי את הצעצועים המפוזרים בחדר, הבית תמיד תמיד עם אור (המחשב עובד כל הזמן והמסך מפיץ אור כחלחל לכל הבית) כך שקשה לי להגיד שהחושך מפחיד. הפעמים שזה קורה באמצע הלילה, נראה לי שבאמת נובעים,מסיוטים, ואז אנחנו מודאים שהוא ער, ומרדמים מחדש. אתמול זה קרה בהליכה לשנה - וזה השינוי, החידוש, וזה היה אאאאררררווווךךךךך. תודה לגבי הנסיעה.

לאה_מ

New member
מכיוון שאני לא חסידה של שיטת 5 הדקו

בכל מקרה, אני חושבת שכדאי ללכת לכיוונים אחרים. היה זמן שהוא כן נרגע? נניח, כשהייתם איתו? על הידיים? בחדר אחר? אמרת שזה לא כל יום, אבל הבנתי שזה כבר קרה - איך הרגעתם אותו בפעמים הקודמות? כמה פעמים זה כבר קרה? באיזו תדירות? האם שמת לב למשהו מיוחד בסמוך אחרי לילות כאלה (אולי מחלה, בקיעת שיניים טוחנות, משברון בגן)? ולגבי הנסיעה של אבא, אני מסכימה עם shellylove שאין מה להתחיל בהכנות הרבה זמן קודם. אם לאבא יש חשק, הוא יכול להכין לנוריאל קלטת וידאו שלו, למשל - קורא סיפורים לנוריאל, שנוריאל יוכל לצפות בה בהעדרו. אפשר גם להכין מראש מכתבים וציורים לנוריאל, כמניין הימים שהוא יעדר, ואז כל יום תקראי לו מכתב אחד (והוא יוכל לראות את הערימה הולכת וקטנה, ולדעת, שכשהיא תעלם, אבא יחזור...).

הוא נרגע כל פעם שנכנסו לחדר

וגם נשכב (הוא פשוט עמד ובכה/צרח) כשנכנסנו לחדר. בסופו של דבר הוא נרדם על אבא. הפעמים הקודמות שזה קרה היו באמצע הלילה, סביב הלידה של מאיה, לפרק זמן של 3 שבועות ואז הינו מביאים אותו אלינו למיטה ונרדמים חזרה.לא היה שום דבר בסמוך ללילות האלה מלבד מאיה. תודה על הרעיונות. אנחנו חשבנו בכיוון של מצלמת אינטרנט שנוכל לדבר + לראות לייב, אבל קלטת ויאו יכולה להיות זולה יותר. תודה.

לאה_מ

New member
אז אם הוא רגוע כשאתם בחדר איתו,

נראה לי שעדיף שתשארו איתו עד שתרדם. אם זה לוקח המון זמן, אולי כדאי להביא איתך ספר או משהו אחר שיעסיק אותך בזמן שאת פשוט נמצאת שם. ואם בכל זאת את רוצה לנסות לקצר, נראה לי עדיף לנסות את "שיטת חמש הדקות ההפוכה" (הקרדיט לדלית3
) - לשבת איתו כמה זמן, אחר כך לומר לו שאת יוצאת לשניה ובאמת לחזור מיד, לשבת עוד כמה זמן ולצאת לדקה, לחזור ולשבת עוד וחוזר חלילה, כשכל פעם את מאריכה את השהות שלך מחוץ לחדר. בשיטה הזו הוא לא אמור לבכות בכלל. אגב, ניסית לשאול אותו מה קרה לו? למה הוא בכה?

V a r d i t

New member
עוד אפשרות - סיוטים מהגן

יכול להיות יחס רע של הגננות, או התאכזרות של הילדים כלפי הילד- יש להתייעץ עם הגננת.

עירית ל

New member
אמנם האתמול בלילה של עכשיו

הוא לא האתמול בלילה שאת כתבת עליו... אבל לנו גם היה לילה יוצא דופן. גם יונתן הלך לישון כרגיל ואחרי כשעה התחיל לבכות ולהתפתל בבכי מאוד לא אופייני לו. אני יכולה להעיד על עצמי שלא חשבתי שזה הזמן לסדרת חינוך, אלא להפך - הילד שידר מצוקה. זה לקח זמן רב והתעוררויות חוזרות ונשנות עד שהוא שקע בשינה שלווה. יש לי כל מיני השערות. בראשן מזג האויר - היה חם, הדלקנו מזגן, המזגן מייבש. בקיצור לא תנאים אידאלים. אולי זה גם מה שמפריע לנוריאל? עוד השערה היא סיוטים. בערב מוקדם יותר התאמנו ליד הבית שלנו בזיקוקים של יום העצמאות וזה הכניס אותו למתח לא מבוטל והוא דיבר על זה רבות לאחר שהם גמרו להתאמן. ואולי זה משהו אחר. בכל מקרה הוא היה צריך אותי איתו ולא נגדו.

נעה גל

New member
לפני שמדביקים לו חלומות רעים ופחדים

בדקת במקרה שהוא לא מוציא את השיניים האחרונות? בגילאים האלה יוצאות ה-4 הטוחנות האחרונות והן מציקות מאוד בלילות...

למעלה