שתי שאלות

yael3333

New member
שתי שאלות

1. פרקי כפות הידיים שלי מאוד כואבים, כנראה מאחיזה תוך כדי הנקה. באיכילוב לימדת אותנו לתמוך בראש התינוק עם היד הנגדית לחזה, אולם הדבר גורם לכאב חזק ביד, ולכן אני מכוונת את התינוקת לשד ולאחר מכן מחליקה את הראש שלה לחיקי. הידיים עדיין כואבות. יש לך רעיון? 2. התינוקת סובלת מגאזים. אני נעזרת בתכשיר להקלה, אך היא לעיתים ממש מתפתלת מכאב (היציאות שלי טובות). אם אני אשתה תה שומר זה עשוי להקל עליה? ואם כן באיזו תדירות לשתות? האם מותר לתת גם לתינוקת? תודה

טלי12345

New member
עד שאסתר תענה.........

בת כמה התינוקת? אני גם סובלת מכאבים בפרקי ידיים.אורתופד שהלכתי אליו אמר שזה נגרם מסיבות הורמונלית. יד תנוחות רבות להניק שכדאי לך לנסות אותן: למשל תוך שכיבה על הצד או "תנוחת הביסבול". בכל מקרה תנסי להשתמש בהרבה כריות . אם יש לך "כרית הנקה" וגם אם לא, תתמכי בתינוקת בעזרת הכריות ותשתמשי בידיים רק כדי לסדר אותה שם. תה שומר (שאת תשתי) מאוד עוזר, וכן אכילת שומר טרי. כדאי לשתות לםלות 3 כוסות ביום, אך לא לתת לתינוקת. עד גיל חצי שנה אין להוסיף משהו אחר לחלב אם.

yael3333

New member
תודה טלי

התינוקת בת חודש וחצי. הבעייה שלא ממש נוח לי להעזר בכריות. אבל כשהתינוקת תשקול קצת יותר לא נראה לי שתהיה לי ברירה... מה האורטופד הציע לך לעשות?

טלי12345

New member
האורתופד אמר

שזה יעבור בסוף ההנקה
אבל אולי תגשי בכל זאת לאורתוד. בכל אופן התייעצי עם יועצת הנקה או תומכת הנקה(תיכנסי לפורום תמיכה בהנקה317 יש שם כמה כאלו) והן יעזרו לך להתארגן טוב יותר בתמיכה אולי גם להניק בתוך מנשא?

You may have what is known as

Carpal Tunnel Syndrome which is a problem with the nerve endings in certain parts of your arm. It usually is more evident during pregnancy and after. Maybe acupuncture would help ( i just did two series of acupuncture for a shoulder injury and this is the only thing that helped me....after the third treatment, I was like a new person.) In the meantime, what you should do is use pillows to support the baby. In the position that I taught you, once the baby is latched, you can use a blanket to support her head, and free your arms totally. You might want to meet with a yoetset hanaka to work on positioning that will help. tal's suggestions are good one, but I would be careful of breastfeeding pillows. They sometimes cause the baby to latch incorrectly, and this may cause sore nipples. If you feed the baby, does that help the gazim? Very often, what we think aer gazim are actually signs that the baby is having a hard time getting used to life out of the uterus. Holding her in a sling, breastfeeding her more often during those difficult hours may help. are there allergies in your family? Maybe you are eating too much milk products, or drinking too much milk?​

טלי12345

New member
תרגום:אולי את לוקה במה שידוע כ:

סינדרם תעלת שורש כף היד (Carpal Tunnel Syndrome )שהיא ליקוי בעצב המסתיים בזרוע. בעיה זו שכיחה יותר בהריון ולאחריו.אולי דיקור סיני יעזור(לאחרונה עברתי שתי סדרןת של דיקור בשל פציעה בכתף,זה הדבר היחיד שעזר לפציעה...אחרי הטיפול השלישי אני אדם חדש( בינתיים,מה שעליך לעשות הוא להעזר בכרית לתמוך בתינוקת. בתנוחה שלימדתי אותך,אחרי שהתינוק תפס את הפטמה ,את יכולה להשתמש בשמיכה כדי לתמוך בראשה,ולשחרר את זרועך כליל. אולי כדאי לך להפגש עם יועצת הנקה כדי לעבוד על תנוחה שתסייע. ההצעות של טלי הן טובות,אך עליך לשים לב לגבי כרית הנקה,לעיתים הן גורמות לתינוק לתפוס את הפטמה בצורה לא נכונה.(במקור:תפיסה לא טובה), שגורמת לפטמות לכאוב. אם את מאכילה את התינוקת,האם זה עוזר לגזים?לעיתים,מה שנראה לנו כגזים למעשה זה סימן לקשי התינוק מחוץ לרחם. החזקת התינוקת במנשא,הנקה לעיתים תכופות בשעותיה הקשות עשוי לעזור. האם יש אלרגיות במשפחה? אולי את אוכלת יותר מדי מוצרי חלב,או שותה יותר מדי חלב?

justmom

New member
תרגום: ייתכן שמה שיש לך זה מה

שמכונה תסמונת מנהרת שורש כף-היד, בעיה המשפיעה על קצות העצבים בלקים מסוימים של הזרוע. בדרך כלל הבעיה בולטת יותר במהלך ההריון ואחריו. דיקור סיני עשוי לעזור (זה עתה עברתי שתי סדרות דיקור לפציעה בכתף וזה הדבר היחיד שעזר לי... אחרי הטיפול השלישי הרגשתי כמו אדם חדש). בינתיים, השתמשי בכריות לתמוך בתינוק. בתנוחה שלימדתי אותך, ברגע שהתינוקת תופסת את השד את יכולה להיעזר בשמיכה לתמוך בראשה, וכך לשחרר לגמרי את הזרועות שלך. ייתכן שתרצי גם להיפגש עם יועצת הנקה כדי לעבוד על תנוחה שתעזור לך. ההצעות של טל טובות, אבל במקומך הייתי נזהרת מכריות הנקה - לפעמים הן גורמות לתינוק לתפוס לא נכון את השד, מה שעלול לגרום לכאבים בפטמות. אם את מיניקה, האם זה עוזר לגאזים? לעיתים קרובות מה שנראה לנו כמו גזים הם סימנים לכך שהתינוק מתקשה להתרגל לחיים מחוץ לרחם. נשיאתה במנשא, והנקה תכופה יותר בשעות הקשות האלו עשויים לעזור. האם יש במשפחתך אלרגיות? אולי את אוכלת יותר מדי מוצרי חלב, או שותה יותר מדי חלב?

yael3333

New member
תשובה

אין אצלנו אלרגיות במשפחה, ואני מרגישה שהנקה עוזרת לשחרו הגאזים. אני אכן אוכלת הרבה מוצרי חלב. את שתיית הנס קפה אני משתדלת לבטל.

טלי12345

New member
נסי לאכול מוצרי חלב עיזים

אל תשכחי שאת אחרי לידה וצריכה לאכול טוב!

למעלה