שתי שאלות

YehonatanBitton

New member
שתי שאלות

אהלן א. לא ממש הבנתי איך בעזרת שיבוט או טכנולוגית השיבוט תהייה אפשרות לעצור התפתחות בלתי רצונית של תאים סרטניים? ב. אויגניות- מה פירוש המילה? יום טוב

helva

New member
תשובה וחצי

א. לא שמעתי על זה, אבל אם תפנה אותי לאתר בו זה כתוב אולי אני אוכל לעזור. ב. אאוגניקה - השבחת הגזע.

YehonatanBitton

New member
יש מאמר כזה שקראתי בו

http://www.daat.ac.il/daat/kitveyet/sde_chem/tichpul.htm אם תוכל לעזור לי אני אשמח
ובקשר לתשובה השניה - תודה

helva

New member
תוכלי, לא תוכל

"ב. יכולת לעצור התרבות בלתי מבוקרת של תאים סרטניים, ובכך לרפא מחלות ממאירות. אמנם, להשגת יעד זה אין צורך בשיבוט בני אדם אלא רק בידע הנלמד מטכנולוגיה זו." (טעויות הקלדה, אם קיימות, הן שלי). השיבוט עוזר ללמוד גם על מנגנוני בקרה על חלוקת וביטוי DNA. הידע שייצבר כתוצאה מכך יכול לעזור להגיע להבנה מדוייקת יותר של המנגנון המולקולרי של הסרטן (זאת אומרת - מה בדיוק עובד לא כמו שצריך). ברגע שמבינים את הבעיה יותר טוב, קל יותר למצוא לה פתרון.

בקשר לשיבוט, ../images/Emo108.gif

אני משערת שבגלל שאתה מסוגל לשבט ייצורים חיים [תאים, במקרה הזה], אתה יכול להחליף את התאים הפגומים והנגועים בתאים הרגילים ששיבטת ממישהו אחר או מאזור אחר.

helva

New member
ברצינות?

כל מה שאת שומעת איפשהו הוא עובדה? הירח עשוי מגבינה ירוקה. הנה, שמעת את זה... מקור המידע חשוב מאוד כשמנסים להחליט אם הוא עובדה או לא. בכל מקרה, למה שמישהו ירצה להחליף תא סרטני? את באמת חושבת שאם יחסר לך תא עור אחד זה ישנה לך הרבה? רוצים למנוע הופעה או התפתחות של גידולים - החלפת התא שהתחיל את הכל לא נראית לי חשובה מספיק כדי לטרוח לשבט.

מהסיבה הפשוטה...../images/Emo108.gif

שגידול סרטני מורכב מתאים נגועים- כנראה שלא הבנת נכון [או שלא הסברתי טובP:]: לא צריך לעקור את השורש, אלא את כל הצמח...

helva

New member
אני לא הבנתי נכון?

אני יודעת יפה מאוד מה זה גידול סרטני. אני עדיין לא מבינה למה, לדעתך, אחרי שהגידול הוצא (בהנחה שהגידול שפיר, כמובן - גידול ממאיר זה כבר יותר בעייתי) צריך להחליף את התאים. הרי ברגע שיש לך גידול זה לא משהו טבעי שאמור להיות שם.

בשביל לשקם את התאים...../images/Emo108.gif

ולא היה לי ספק שאת יודעת מה זה גידול סרטני. אני לא מבינה, אבל, למה את עונה לי בכזה זלזול.

helva

New member
כי הייתי עייפה ועצבנית. מצטערת.

אבל אני עדיין לא מבינה למה את מתכוונת - איזה תאים צריך לשקם?

למעלה