שתי שאלות

blessed

New member
שתי שאלות

שלום לכם, יש לי שתי שאלות בקשר לבעיות שיש לי בבית, שאני בטוחה שיש פה אנשים שמנסיונם אולי יוכלו לעזור לי: 1. יש לנו בבית באחד החדרים בעיה קשה של רטיבות. מדובר בקיר חיצוני שיש בו חלון ומבחוץ יש עליו חיפוי אבן. יש כמה נקודות שבהן התחילה הרטיבות- אחת ממש צמוד למסגרת החלון ואחת בערך 50 ס"מ מהחלון. לא ברור לי האם הרטיבות בשני המקומות נובעת מהחלון שלא אטום טוב או שאולי גם חודר מבחוץ מבין אריחי האבן. מה דעתכם? איך אפשר לדעת? כמו כן הייתי רוצה להזמין מישהו לתקן את זה. יש לי שיפוצניק טוב אבל חשבתי שאולי כדאי להזמין מישהו שמתמחה בדברים מהסוג הזה. האם אתם יודעים להמליץ על מישהו? 2. אנחנו גרים בקומה אחרונה ויש לנו בעיה ששומעים אצלינו את המנוע של המעלית. לא ברור לי אם שומעים דרך הקיר או דרך הדלת (אולי צריך דלת אטומה יותר). דיברתי עם הטכנאי של המעלית והוא אמר שהמעלית בסדר וכנראה הקיר שלי לא מספיק מבודד. מה עושים? שוב, האם יש מישהו שמומחה לדברים כאלה שיודע לזהות מאיפה הרעש?

blessed

New member
אולי בכל זאת? מישהו?...

בבקשה, אולי מישהו יכול לעזור? כי אני כבר די מיואשת מכל הסיפור. תודה

אלא דברים, שאפשר לבדוק במקום...

כי לרטיבות יכול להיות כמה סיבות...סף חלון בלי שיפוע מספקת, צד החלון, למשל מערבי, ומקבל עם רוח את הגשם, וצריך לבדור אטימות בכל מני מקומות...כאשר לא מקביל תשובה, זה לא בגלל זדון, אלא, שהתשובה לא רציני, בגלל הפרטים הרבים, שצריך לבדוק...אתם יודעים, יש מגבלות של האינטרנט.. מה שיכולים לעשות, אם תצלמי בכמה צילומים את האזור, אולי נתקרב לתשובה...

blessed

New member
קודם כל תודה רבה לך

ולא חשדתי לרגע שיש כוונת זדון
אני בהחלט אצלם את האזור ואביא מחר את התמונה. אם תוכלו לעזור לי זה יהיה ממש נהדר כי זה ממש מיאש הרטיבות הנוראית הזאת. ואני שוב חוזרת ושואלת האם יש מומחים ספציפיים לעניינים האלה? כי אני לא בטוחה ששיפוצניק מספיק פה ומוכנה לשלם כסף למומחה אם זה יבטיח פתרון של הבעיות. מה דעתך?

קשה לי לענות...עיקר דיאגנוזה נכונה,

אחר - כך התיקון, כבר פחות בעייתי...כמו ברפואה! בשביל זה צריך הרבה ניסיון, בדרך כלל. יש נתיה היום לסתום כל דבר בסיליקון,,, אני לא ממש אוהבת את זה, כי לדעתי, קודם צריך לדעת, מה מקור הבעייה... אל תתייאש!

Rשף

New member
הסיליקון הוא כמעט תרופת פלא

ולא רק בבניה, גם במכוניות נתקלתי בנפלאות הסיליקון. הבעיה שבהרבה מקרים בונים מתוך כוונה להשתמש בסיליקון ןחןסכים בתכנון נכון, וחלונות זו דוגמא מצוינת מוותרים למשל על התאמה מדויקת ו"ממלאים" בסיליקון. אני לא בטוח שזהוי מקור הבעיה יעזור כאן (והפתרון יהיה...סיליקון), אבל אף פעם לא מזיק לשלול בעיות אחרות (כמו ברפואה)

BRONCO

New member
איטום

אינני חושב שיש קשר בין שני כיתמי הרטיבות למרות שתאורטית זה אפשרי אבל מניסיון שלי אני חושב שהבעיה גם בחלון וגם בקיר לצערי סיליקון זה לא תרופת פלא אם מישתמשים לא נכון והכוונה צריך לדעת למקם את חדירת המים בחלון ואם זה מהמשקוף החיצוני אז בהחלט סיליקון יכול לעזור אבל לא סיליקון רגיל אלא סיליקון ניטראלי אין לי מספיק פרטים על איזה סוג חלון מדובר עץ,אלומיניום,חלון כיס ,וכו לגבי הקיר כנ"ל צריך לבדוק ליפני שמחליטים על דרך עבודה יכול ליהיות שהתזת סילר יעשה את העבודה בברכה

Rשף

New member
שתי התחלות של תשובות

בקשר למנוע המעלית- כדי לדעת אם הדלת זו הבעיה פשוט נסה להקשיב עם דלת פתוחה וסגורה. בבנין שגרתי בו בעבר הפנטהאוס סבל מרעשי המעלית בגלל שהמנוע לא בודד מהריצפה שלו, צריך להתקין אותו על תושבות שמונעות את הרעש, אחרת הרעש מועבר ישירות לבנין. לגבי הרטיבות-תמונות יעזרו, אבל כהתחלה, הנזילה ליד החלון נשמעת כנזילה מהמסגרת, האם הנזילה בקיר ממוקמת מול חיבור של אבנים, ייתכן שיש בעיה בחיבור של שתי אבנים שמחדירה מים.

אך היינו מאות שנים בלי סיליקון?

בארכיטקטורה, פיתחו במשך מאות שנים פרטי בניין, שנתנו הגנה מושלמת נגד פגעי מזג האוויר, אפילו יותר קיצוני, מאשר בארץ...באה סגנון הבאוהאוס, מתכננים, שרובם ציירים, פסלים, והורידו את כל הפרטים החיוניים, בשם קוים ישרים, בשם אסטטיקה שלדעתם נכונה יותר, מאשר "הקישותים"...עברו כבר 70 שנה, ברוב חלקי העולם המערבי הבינו, שיש בעייה, בארץ שומרים על הבניינים האלה, כיצירת אומנות, וממשיכים לבנות בניינים, ערומים מכל פרט חשוב... גרה במרכז תל אביב, רואה את הבניינים, שמשפצים בסכומים אסטרונומים, לפי דרישה של פקידה משעממת, יבשה, מוגבלת בעירייה, ולאחר חודשים סבורים מתחיל הבניין להתכלף, לא מפני שהצבע לא טוב, אלא לא פתרו את הבעייה של המרזבים...אין ספי חלון בולט, עם אף מים, כמו שצריך, כי אז שוברים את קו ישר של החזית המקודשת! כמו שכבר אמרתי קודם, בניין טוב, שבראש ובראשונה עובדת כבניין למטרה מסויימת. מעבר לזה, רמה האומנותי של היצירה תלוי בתכנון, ובעוד אלף ואחד דברים. אבל בניין, שנוזל, ולתקזק אותו בלתי אפשרי, הוא לא יצורת אומנות, אלא ארימה של בטון...עם ג'יפה, ששמו סיליקון.

blessed

New member
תודה לשניכם על התשובות

נראה לי שאתם צודקים ואכן אין קשר בין שני אזורי הרטיבות ואכן אחד נובע מהמסגרת של החלון והשני מהחיבור בין האבנים. לצערי היום שוב יורד גשם מה שאומר ששוב צריך לחכות... כבר חשבתי שנגמרו הגשמים וסוף סוף האיזור יתחיל להתיבש כדי שנוכל לטפל. לגבי המעלית- ברור שעם דלת פתוחה הרעש יהיה חזק יותר כי בכל זאת הדלת חוסמת משהו מהרעש. השאלה איך יודעים אם הבעיה נובעת מהדלת או מזה שהקיר לא מספיק מבודד?

תשובה לשאלה 1

התופעה שתארת היא תופעה די שכיחה בבניינים המחופים בלוחות שיש . לוח שיש הוא מרבץ טבעי אשר סופח לו את המים לתוכו ומכאן למים יש דרך ארוכה ליציאה והיציאה היא נראת בתוך המבנה . ישנו מקום נוסף שהמים יכולים לחדור דרך המישקים של האבנים . הדרכים חפתור סאת הם כדלקמן : 1 פתיחת המישיקים - ניקוי יסודי - ומילוי המישיקים ברובה אקרילית מתאימה . 2 - התזת סילר מתאים לאבן ( התזה ידנית ). חשוב לציין נושא האיטום של קיר האבן הוא מאד מאד חשוב - ובדרך כלל מומלץ לבצע טיפול פעם ב - 3 שנים - אי ביצוע איטום על האבן יגרם להוצאות נוספות וגבוהות עקב נשירת האבן מקיר הרקע . איטום חלון- סילקון הוא חומר לא מומלץ לאיטום הנדון - יש להשתמש בחומר אטימה פוליאורטני מסוג סיקה או PCI - הטיפול טוב ל - 3 שנים לא יותר . ביצוע עבודות איטום - חשוב שלמבצע יהייה לו מושג במה המדובר . בהצלחה - אבי

blessed

New member
איפה קונים את החומרים האלה?

ולגבי ההערה האחרונה שלך- מה הכוונה "שלמבצע יהיה מושג..."? אני חוזרת בכך לשאלתי הראשונה והיא האם יש צורך בהזמנת מומחה מיוחד לנושא או שהשיפוצניק שלי מספיק?

למעלה