שתי שאלות

Mic0137

New member
המרפאות ששוחחתי איתם בספרד

www.ivf-spain.com
https://institutomarques.com/en/
https://www.institutobernabeu.com/en/
https://www.ivfeggdonation.es/
אלה המרפאות עם אחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר (בעולם).
את יכולה לפנות במייל ובסקייפ לכל אחת מהן ולקבל מהם את המידע והמחירים.
יש מרפאות נוספות עם אחוזים שעדיין גבוהים מכל מקום אחר בעולם אבל לא פניתי אליהם.
בהצלחה!

GNews78

New member
שתי שאלות

צהריים טובים,
ניסיתי לחפש בפורום מידע בנוגע לשתי סוגיות שזכרתי שדוברו כאן אך לא הצלחתי למצוא ולכן שואלת שוב:
1. מה ידוע לכן על תרומת ביצית בלבד בספרד ועל תרומת ביצית וזרע בספרד?
2. האם ישנו מקום כלשהו שדרכו ניתן תתבצע תרומת ביצית ושאחים של הנתרמת יכולים להיות תורמי זרע? (במטרה לשמר העברה כלשהי של המטען הגנטי)
אשמח לתשובות שלכם..
תודה רבה ויום מוצלח לכולם :)

אשרת 1972

New member
לגבי תרומה בספרד יש פה מעט מידע זה מסלול עצמאי

ולא הרבה בוחרות בו , מציעה לעשות חיפוש בפורום על מה שנכתב בעבר .
לגבי השימוש בזרע של אחים , אני לא בטוחה שאין פה בעיה הלכתית כיוון שהאחות היא זו שנושאת את ההריון , בישראל תורם הזרע צריך להיות אנונימי יש על זה עכשיו דיון בבית המשפט זאת סוגיה ממש מעניינת לצערי אין תשובה .

GNews78

New member
תודה

האם ידוע משהו לגבי הסוגיה השניה אם נעשית בחו"ל?

ברוכה הבאה

לא ידוע לי הרבה על תרומת ביצית בספרד, כן כתבו כאן לא מזמן אבל לצערי מי שביררה את העניין לא נתנה את האינפורמציה שביררה על מנת שנוכל לפרסם לרווחת חברות הפורום, אולי שווה לך ליצור איתה קשר בפרטי ולבדוק, שולחת לך קישור לכך במסר אישי
לגבי שאלתך השניה לא שמעתי על כך בשנים שאני כאן (מעל ל 5 שנים), מניחה שאם תבדקי יש אפשרות כזאת באוקראינה או קפריסין, עם מסלולים שאין להם אישור ממשרד הבריאות בארץ....
איילת

נשמע לי בעייתי מאוד

אני לא בטוחה שהבנתי נכון. האם את מחפשת מקום שיאפשר לך לקבל ביצית של תורמת ואותה להפרות עם זרע של אח שלך ושאת תשאי בהריון ותהיי האמא?
ואח שלך ? הוא יהיה דוד? אבא? האם לאח שלך יש או יהיו ילדים נוספים? הם יהיו גם אחים של הילד שלך וגם בני דודים?
אם זאת הכוונה אני מאוד ממליצה לשקול את ההשלכות...
ואם הבנתי לא נכון אז מתנצלת.

kobi932

New member
גנתית אין בעיה

השלכות יש בכול תהליך השאלה אך אנחנו מתמודדים איתם ואך אנחנו מקבלים אותם אני דווקא יכול להבין אותה שאם הוא לא בא מהביצית שלה הוא לפחות יבוא מהזרע של אח שלה ודרך אגב היום ברפאה יש מלא סיפורים כאלה לדוגמה ממש מהימים האחרונים וזה עוד קרה בארץ זוג בנות שחיות בייחד שעברו טיפולי פוריות שאבו את שני הבנות הפרו עם זרע של גבר 1 לקחו עובר מכול אחת מהם ועשו החזרה לאחת מהבנות והיא נקלטה עם שני עוברים אחת של בת זוגה ואחת שלה

ברור שאין בעיה גנטית

ברור שאין בעיה גנטית. אני אפילו לא נכנסת לשאלות של ביואתיקה. אני שואלת על הרמה ה"פשוטה" ביותר של תפקידים ויחסים במשפחה.
אני חושבת שהדוגמא של זוג הנשים רלוונטית במובן של שינויים שקיימים כיום אבל במהות זה שונה לגמרי בעיני. יש שתי אמהות והן ידועות ותורם זרע.

kobi932

New member
מנוגונית

אין כאן שאלה ביואתיקה בכלל אם על פי חוק זה מותר וכולם יודעים מראש מה תפקידם בתא המשפחתי אני חושב שהרעיון מבורך את ותיקה כאן בפורום ואת יודעת את הסיפור שלנו (אם אני זוכר נכון ) בהתחלה אשתי ואני השתעשענו עם הרעיון שישאבו ביציות של אחותה הצעירה של אישתי (היא לא נשאית ) ויחד עם הזרע שלי יחזירו לרחם של אישתי אבל ירדנו מי זה מהר מאוד כי לא רצינו לגרור את אחותה הצעירה לכול הסיפור של טיפולי פוריות אבל אני יכול להגיד לך שאם הבעיה הייתה אצלי אני בוודאות מוחלטת הייתי משתמש בזרע של אחי (אם היה לי אח ) מה גם שלגבר זה הרבה יותר קל "להפקיד" זרע מאשר לגרור אישה להזרקות ושאיבות אם אפשר לשמור על הdna במשפחה זה מבורך ויכול להקל על האישה מההרגשה על אובדן הגנטיקה

Mic0137

New member
ספרד

בספרד יש מצב שיאשרו לך את זה אם תגידי שאח שלך הוא בן זוגך.
הם מאוד בעייתיים בנוגע לכך.
התרומה בספרד אנונימית לחלוטין ומי שלוקחת תרומה כפולה לא יכולה לבחור או להביא זרע.
התורמים נבחרים על ידי המרפאה ולא ניתן לדעת עליהם שום מידע.
עם זאת, ספרד לדעת כל רופא שתשאלי (זה לאחר שביררתי רבות ושאלתי המון רופאים) מספר אחת בעולם באחוזי ההצלחה שלהם.
יש בספרד הרבה מרפאות, התרומה דרכן היא רק על ידי פנייה ישירה למרפאות עצמן, ניתן לעשות שיחת סקייפ, לא ידוע לי על סוכנות שעושה תיווך בספרד.
ניתן להביא עוברים משם לארץ רק באופן פרטני (לפי שיחה טלפונית עם משרד הבריאות לא תהיה בעיה לאשר מספרד, עם זאת זה תהליך... לטענת המרפאה בספרד הם הביאו עוברים כבר לישראל)
חלק מה מרפאות נמצאות באלכנטה וחלק בברצלונה (לפחות אלה שידועות לי, מניחה שיש עוד), בנות שדיברתי איתן אמרו שהילד יצא מאוד דומה להן, יש מעין חוק במדינה שמחייב שהתורמות תהיה דומה כדי שהילד ירגיש שייכות משפחתית ולכן הם מאוד שמים דגש על זה.
המחירים: תלוי כמה עוברים רוצים, אבל יש התחייבות לעוברים ולא רק לביציות בחלק מהמרפאות.
המחירים הם בין 5000 יורו לסבב ויכול להגיע גם ל17000 יורו לסבב אם לוקחים הרבה עוברים ואת כל הבדיקות האפשריות.
בספרד, עושים המון בדיקות גנטיות לתורמת, ממש פאנל שלם, שלא כמו אוקראינה.
קרוב ל600 בדיקות של מוטציות גנטיות.
בדיקות לעובר ולנתרמת, והמעבדות ברמה מאוד גבוהה.
אני מניחה שכל אלה גורמים לתוצר של אחוזי הצלחה כל כך גבוהים בהחזרות ראשונות.
מקווה שעזר לכל מי שמחפשת מידע על ספרד...

למעלה