שתי שאלות :)

שתי שאלות :)

1. האם מותר ללברדורית מעורבת בת 7 חודשים ללכת כ 5 קילומטר? (זה הדבר היחיד שמעייף אותה. כל השאר לא מזיז לה כלל..)

2. איך מחנכים אותה לא לקפוץ לשיש המטבח, ולא לנשוך באטרף מתוך משחק? כואב אימים. איך מלמדים אותה לא למשוך את הרצועה בזמן טיול ולא לקפוץ עלי? חיררה לי בגדים..

ואני לא מחפשת תירוצים אך אל תציעו לי מחנך או מאלף כי מאז שהיא הצטרפה למשפחתינו הכיס התרוקן.

תודה !

מקפיצה

רון.ט

New member
לא מומחה גדול אבל נראה לי ש5 ק"מ קטן עליה

אני עם אותו סיפור בוקסר מעורב עם לברדור בן 4 חודשים בנתיים הלכתי איתו 2.5 ק"מ בערך ובסוף ההליכה יש לו עוד המון כוח למשוך אותי..אז כנראה שזה קטן עליו...

מקבץ מאמרים רלוונטיים

לנושא הטיולים
http://www.dogslife.org.il/293-2/2842-2/
http://www.dogslife.org.il/293-2/2858-2/
http://www.dogslife.org.il/293-2/2914-2/

לא לנשוך תוך כדי משחק מלמדים פקודות בסיסיות כמו שבי, ארצה, למקום ואז יש לך כלים להנחות אותה אחרת ממה שהיא עושה. בנוסף הקדישו לה צעצועי לעיסה אותם את מציעה במקום הנשכנות. נניח היא נושכת את מורה לה לשבת או למקום ומגישה לה צעצוע לנשוך ולנעוץ בו שיניים
הנה מאמר שבו מוזכרים צעצועים רלוונטיים
http://www.dogslife.org.il/293-2/1284-2/
ומאמר נוסף על אילוף בסיסי או איך ללמד כלב משמעת בסיסית בעזרת חיזוקים חיוביים
http://www.dogslife.org.il/293-2/878-2/

בהצלחה

"חיי כלב" בהתנדבות מלאה למען הקהילה

wgaf

New member
תשובות.

1.אסור. חכי עד גיל שנה.
2. חחחחחח. חכי עד גיל שנה וחצי.

שימי1100

New member
היי כמה תשובות

לגביי ההליכה המרובה , הייתי ממליץ להתחיל בהדרגה ולהעלות את משך ההליכה בהתאם אליה , מאחר והיא נמצאת בשלבי הגדילה שלה כרגע לא בטוח שכדאי להעמיס עליה יותר מידי, בעניין לעייף אותה , דווקא לברדורים שהם מאוד אנרגטיים מומלץ לעייף בדרכים אחרות על ידי פעולות מנטליות שיגרמו לה להתרכז ולחשוב זה הרבה יותר מעייף מריצה (שבאם תמשיכי עם זה זה רק יכניס את הכלבה יותר לכושר). את יכולה ללמד אותה פקודות משמעת ולדרוש ממנה להיות בריכוז גבוהה ולהקשיב , ניתן לשחק איתה עם כדור משחקי הבאה הם מתים על זה, ניתן לתת לה צעצועי חשיבה כמו קונג וצלחות התנהגותיות למיניהן שבו היא צריכה להפעיל קצת חשיבה כיצד להגיע אל הפרס מנסיון זה מעייף אותם. בעניין הקפיצות על השיש, שימי לה רצועה ארוכה שתהיה מחוברת לקולר ותתרגלי איתה את זה , איך? כך, הציבי מלכודות על השיש כמו אוכל למשל והתרחקי למרחק עם הרצועה ביד, ברגע שהיא ניגשת לכיוון השיש ובכוונתה לקפוץ תני משיכה קלה ברצועה שתגרום לה לקטוע את הקפיצה ומיד הציעי לה חלופה כמו לבוא אלייך ומיד חשוב לצפר אותה על כך, חשוב לתרגל זאת המון פעמים עם רצועה כך שלא תהיה הצלחה לקחת את האוכל מה שיש. לגבי נשכנות מתוך משחק, חשוב ללמד אותה לשחר בצורה נכונה ורגועה, כלומר את שולטת במשחק, מומלץ לשחק איתה משחקי הבאה עם כדור ופחות משחקי מלחמה עם חבל, מומלץ ללמדה את הפקודה ״עזבי״ כדי שתלמד לעזוב בפקודה. באם מתחילה להשתולל יותר מידי יש לעצור את המשחק מיד. באם נושכת אותך את יכולה לעשות כמה דברים , להשאיר עליה רצועה מחוברת לקולר ובשמיה שנושכת לתת משיכה קלה ברצועה ולהציע לה חלופה לאחר מספר שניות , בנוסף מומלץ לחזק התנהגות נכונה כמו ליקוק , דבר נוסף שיכול לעזור הוא לתת לה הרבה עצמות לעיסה מאחר ולברדור הם לרוב אוראלים מאוד זה יכול בהחלט להפחית את ההתנהגות ברגע שתלמד לפרוק את הנשכנות על משהו אחר. לגביי משיכות ברצועה יש ללמד אותה ללכת נכון על רצועה , קחי איתך קצת צופרים בטיולים הקרובים וחזקי אותה כל פעם שנמצאת קרוב אלייך ואינה נמצאת עם רצוי מתוחה , באם עוקפת אותך ומתחילה למשוך תני משיכה ברצועה ושני כיוון וברגע שמתחילה להתקרב אלייך תצפרי אותה עם חטיף , בהדרגה היא תלמד שקרוב אלייך משתלם להיות. בהדרגה יש להוריד את כמות הצופרים, לפעמים יש צורך בלימוד הפקודה רגלי ולמידה של הליכה בחופשי אבל תתחילי מזה והתעדכני.. בהצלחה וסליחה על החפירה בברכה שימי כהן ״מבט הכלב״

AllRed

New member
שלום איריס

אני אציע תשובות מזוית אחרת לגבי השאלות ששאלת

1. זו שאלה לוטרינר שלך. נשמע שאם היא בכושר אז לא אמורה להיות בעיה. חשוב להקשיב לה ולראות אם זו פעילות שמתאימה לה באופן יומיומי או רק משפר פעמים בשבוע לע מנת שלא לפגועה בהתפתחות השלדית.

2. ראשית, כאשר מדובר על גורים וכלבים בכלל יש חשיבות גבוהה לניהול סביבתי נכון. כלומר, לא משאירים חפצים בהישג פה, סוגרים דלתות, חוסמים ספות ועוד עד שההתנהגות הרצויה לכם הינה קבועה ועקבית מצד הכלבה.
כשיש כלב בבית לא משאירים אוכל ללא השגחה על השיש או על השולחן מחשש שהוא יקח אותו. גם כלבים מאוד מחונכים מתפתים לפעמים. כך שאין 100% בעניין.
ברגע שלא יהיה מה למצוא על השיש היא לאט לאט תפסיק לקפוץ עליו.
גם אם תענישו אותה על כך יש סיכוי גבוה מאוד שהיא פשוט תלמד להתגנב לשיש בלי שתשימו לב ולקחת מה שיש עליו ולהתחמק מעונש או שהיא תעלה על השיש כשאתם לא נמצאים. כך שבכל מקרה, חשוב מאוד לשמור על שיש נקי.
כל פעם שהיא תמצא משהו על השיש היא תקבל חיזוק וזה רק יגרום לה לרצות לעלות לשיש שוב פעם, גם אם אין משהו עליו (כי אולי היא תמצא, החיזוק האקראי מאוד מאוד מחזק כלבים להמשיך בהתנהגות מסויימת).
כן חשוב, להיזהר ממצב שבו מענישים את הגורה על התנהגות לא רצוייה ואז מתגמלים אותה מחשש שהיא תרצה שתענישו אותה כי לאחריו מגיע חיזוק. זהו מעגל קסמים שצריך מאוד להיזהר ממנו.
לכן, אני חוזר שוב לניהול הסביבתי הנ"ל.

משיכות בטיולים ניתן לרוב לפתור ע"י שימוש ברתמות מסוג easywalk, freedome, sesible.
אלו רתמות עם חיבור קדמי ובעלות מבנה שונה מרתמה סטנדרטית והן מצמצמות משיכות באופן משמעותי מאוד בטיולים והופכים אותם להרבה יותר נעימים. הרתמה תעזור לה ללכת יותר קרוב אלייך, כך שתוכלי לחזק אותה יותר.
גם פה הייתי נזהר מענישה מאותה סיבה שפירטתי למעלה.
סירטון להדגמה ותרגול:
https://www.youtube.com/watch?v=sFgtqgiAKoQ

לגבי הנשיכות. ממה שאת מתארת מישהו בבית מאוד מחזק משחק עם נשיכות חזקות. מישהו משחק איתה עם הידיים במקום עם צעצועי נשיכה.
אם הנשיכות מתרחשות רק בזמן משחק זה אומר שהיא למדה שמשחק איתכם משולב בנשיכות. כלומר, סיכוי גבוה שאתם לימדתם אותה את זה.
ראשית כל, שחקו איתה רק עם צעצועי נשיכה מיועדים לכלבים, תנו לה לנצח המון על מנת להעלות מוטיבציה לשחק איתכם, זה לא משנה מי מנצח בעיניי (זה סה"כ משחק...). המשיכו להוציא לה אנרגיה בהליכות ואם היא אוהבת משחקי כדור הייתי מוסיף גם אותם.
אם הנשיכות מתרחשות גם מחוץ לזמני משחק הייתי מאוד ממליץ להתחיל לעבוד איתה באופן מסודר על ההתנהגות.
סירטון שיעזור לכם:
https://www.youtube.com/watch?v=ZKjk84OkzcI

לגבי הפסקה האחרונה שלך.
מאלף טוב יחסוך לכם כסף בטווח הארוך, כך ששיעור אחד או שניים על התנהלות נכונה בבית וכמה פעולות בסיסיות מבוססות חיזוק חיובי יעלו הרבה פחות מחפצים הרוסים שערכם מגיע לאלפי שקלים.

לזכור פרט מאוד חשוב ובסיסי. כל מה שהכלבה שלכם עושה נובע מחיזוקים שהיא מקבלת מכם על ההתנהגות שלה. חיזוק אינו רק מזון, זה יכול להיות יחס (גם שלילי), מגע, משחק, עונש, צעצוע ועוד.
אם אתם עושים משהו שאמור לגרום לה להפסיק אבל היא ממשיכה זה אומר שאתם מחזקים את ההתנהגות במקום מענישים. עדיף להתייעץ עם מאלף מקצועי בנושא.

אשמח לעזור.

AllRed

New member
נ.ב

בהקשר של עליה לשיש.
אם היא עלתה עליו ואין לה מה למצוא שם זו הזדמנות מעולה להיות מוכנים עם חיזוק ברגע שהיא יורדת ממנו.
אם בכל פעם שהיא על השיש אתם קופצים לכיוונה זה אחלה חיזוק בשבילה. מה גם, שהיא מתרגלת התנהגות לא רצויה כל הזמן.

תתפסו הזדמנויות שהיא עומדת ליד השיש או יושבת או שוכבת לידו ותגמלו אותה עם צ'ופר על התנהגות זו. למדו אותה שהרבה יותר משתלם להישאר ליד השיש מאשר לעלות עליו.

ממליץ להשאיר 2-3 קופסאות צ'ופרים סגורות ברחבי הבית כך שתוכלו לתגמל ממש סמוך להתנהגות הרצוייה.

fi0na24

New member
שאלות שיש תמיד מזכירות לי את זה

אצלנו הטריגר היה האוכל של החתולה. ברגע שהוא עבר מקום, התופעה חלפה

AllRed

New member
חחחחחחחחחחחחחח
ענק!

אצלינו זה נגמר בחתך בלשון אצל סטאר ודם על הרצפה בבית.

פגית

New member

אין הם חושבים שאם הם כאלה גדולים אז בהינתן גם כל הסביבה שלהם מתאימה להכילם ויהי מה.. גאונות לשמה בחיי

katam

New member
מאז שקרן היגיע אסור להשאיר שום דבר בכיור

וזה כולל קליפות חצילים קליפות תפוחי אדמה ועוד

DogsPCI

New member
הלו איריס :). אומנם נאלצת להקפיץ כדי לקבל

קצת תשובות, אבל קיבלת כבר שתי גישות, והינה אני אציע לך את הגישה השלישית :).

ראשית, לגבי המשפט שלך - "ואני לא מחפשת תירוצים אך אל תציעו לי מחנך או מאלף ...", לדעתי כמו דעתו של גיא ואני מאמין שגם של שימי, זו טעות!
לבד להצליח דרך כמה הודעות בפורום? הסיכוי הוא לא גבוה, בעיקר כי אי-אפשר לעבור על כל המצבים האפשריים ועל כל התגובות האפשריות של הכלבה למה שאנו מנסים לישם בשטח. אז את מקבל מידע כללי וחלקי בלבד!

אז הפתרון הכי טוב הוא כן להעזר במישהו :).

לגבי ההליכה למרחקים, בגדול גם אני מאמין שכדאי להתיעץ עם ווטרינר על כך, כי זו שאלה בריאותית ולא התנהגותית. הכלל אומר שעם גורים מאפשרים להם להתרוצץ לפי רצונם ולא מאלצים או מעודדים מאמץ מצידינו.

לגבי השיש, ובכן ומהמעט שסיפרת אני די מאמין שהבעיה היא לא בשיש עצמו, כן? וכן אין מה לעבוד על השיש הגורם המרכזי הבעייתי. אני די מאמין שאם תכיני סנביץ ותניחי אותו על שולחן נמוך בסלון ותצאי לרגע הסנביץ יעלם תוך שניה!
היא עולה לשיש כי היא מריחה שיש שם אוכל, או שהיא התרגלה שיש שם אוכל, או בקיצור המניע הוא אוכל!
אז בלי כל קשר לשיש צריך לעבוד על התנהגות הכלבה סביב אוכל, ולא מתחילים מהשיש כלל. אלא מתחילים לעבוד בהדרגה על נימוס ליד אוכל. וזה עושים החל ממתן האוכל שלה עצמו, ודרך אוכל שמניחים בצורה יזומה במרכז הסלון, וכלה באוכל על הריצפה ברחוב.

ביום השכלבה תלמד שצריך לתת מרחב לאוכל, אלא אם כן הוא הוצע לה, אז גם הבעיה עם השיש תעלם.

לגבי משיכות בטיולים, אכן ריתמות מסויימות יכולות לעזור בהפחתת עוצמת המשיכות, אבל זה לא בהכרח ילמד אותה להפסיק למשוך...
לטייל בלי משיכות הוא לימוד מורכב של מספר דברים במקביל, בסופם הכלבה תבין שיש סדר ומבנה בהליכה בטיול עליהם צריך לשמור, אלא אם היא ב"חופשי".

אני לא מתקן כלבים שמושכים ולא מלמד רגלי, אני פשוט מחליט כי מהרגע ועד לסוף חיינו רצועה מתוחה = עוצרים, רצועה רפויה = מתקדמים. ואני מקפיד על זה בשיא הסבלנות ולא מפספס מצב אחד.
בנוסף כמו שאמרתי יש סדר ומבנה להליכה, ואותם אני מלמד את הכלבה ובכך בעצם מכוון אותה ועוזר לה להגיע לסגנון ההליכה הרצוי לנו (וזה המון עבודה, המון!).
מהנסיון שלי ובהנחה שאין בעיות התנהגויתיות קשות נוספות, וכן בהנחה שהכלבה לא בעודף מרץ מתמיד, שבועיים/שלושה ורוב הכלבים כבר ילכו בצורה טובה אם אולי נסיון אחד או שניים למשוך בטיול של שעה.

לגבי הנשכנות, אכן יש פעמים רבות שאנו "מעודדים" אותם מחוסר הבנה ללמוד לשחק כך, אבל זה ממש לא רק זה. ישנם גם דחפים מולדים וישנן גם תבניות התנהגיות מולדות! כך שלדעתי התנהגות זו אינה נגרמת אך ורק בגלל חיזוקים שניתנו לה.
הפתרון שרוב הגישות מישמות בדרך זו או אחרת הוא ניתוב ההתנהגות מהידים שלנו לצעצוע, וגם את זה צריך לדעת איך לעשות ולקבל הדרכה.
אני אישית משלב גבול וניתוב, קודם צריך להצליח לעצור את ההתנהגות אפילו לשניה, ואז מנתבים אותה למקום אחר. הבדל קטן על הנייר, הבדל ענק בפועל - הן ביישום והן בלמידה של הכלב.

בקיצור ולעניין, מבחינתי כל מה שאת שואלת ומבקשת ללמוד זה איך אומרים לכלב "לא": לא לעלות לשיש, לא ל"גנוב" אוכל, לא למשוך, לא לנשוך, ....
לימוד המשמעות של "לא" היא משתנה במצבים השונים אבל היא אכן מצטברת. כלומר אם תעבדי על "לא" במשיכות ברחוב זה גם יעזור לך בלימוד "לא" בנשיכות, ובאוכל, וכו'. העבודה היא לא נקודתית בלבד אלא יוצרת תקשורת בינך לבין הכלב, אותה בעתיד תוכלי לקחת וליישם מיידית בכל מצב שהו, גם אם הוא מצב חדש לחלוטין!

המון בהצלחה, והלוואי ותקשיבי לעצה שניתנה פה - כן להעזר באיש מקצוע!

:).

למעלה