שתי שאלות

ednaye10

New member
שתי שאלות

שלום, אני צמחונית כבר שנה וחצי ובשבוע האחרון החלטתי לעבור לטבעונות באופן סופי. יש שני דברים שרציתי לשאול. דבר ראשון, אני מתכננת להיות אם יחידנית בשנה- שנתיים הקרובות ואני יודעת שלא ארצה להניק את התינוק שלי. האם יש כאן אמהות שנותנות לילדים שלהן תחליף חלב צימחי? אם כן, אשמח לשמוע חוות דעת על כך. השאלה השנייה שלי היא לא קשורה אבל חשובה לי. איפה אפשר להשיג בחנויות נעליים שלא עשויות מעור אמיתי? אני מחפשת סנדלים לקיץ ונעלי ספורט ושהייתי היום בקניון ראיתי שממש קשה למצוא נעליים כאלה. אז גם על כך אשמח להמלצות. תודה.

subatoi

New member
לגבי ההחלטה

gs1234

New member
תשובות

אין פיתרון טבעוני להזנת תינוקות. כל תחליפי החלב לתינוקות מכילים רכיבים חלביים, כולל תחליף חלב מסויה (שמיועד לתינוקות שרגישים ללקטוז, אבל עדיין יש בו קזאין שהוא חלבון חלב אחר). מכיוון שתהיי חייבת להאכיל את התינוק בפורמולה חלבית, עדיף להשתמש בפורמולה רגילה ולא בסויה, כי היא יותר מתאימה לתינוקות מבחינה תזונתית.

מעבר לכך כדאי לך ליצור קשר עם אימהות לילדים טבעוניים כאן או בפייסבוק, וכמובן להתייעץ עם תזונאית. חשוב מאד לספק לילד בשנים הראשונות לחייו את כל אבות המזון, ובשביל לעשות את זה נכון נדרש ידע מתאים.

הקניון הוא לא מקום מתאים לקניית סנדלים לקיץ ונעלי ספורט - יש שם רק מותגים יקרים שבדרך כלל עשויים מעור. אפשר למצוא בקלות סנדלים ונעלי ספורט ללא עור בחנויות זולות כמו "האנגר", "זברה" וכד', וגם בחנויות נעליים בשווקים כמו שוק הכרמל או שוק רמלה.

vegetalien

New member
מאוד משונה.

כי אי-סבילות ללקטוז בגיל ינקות היא דבר לא מקובל. אם אינני טועה, גם חלב אם כולל לקטוז (אך אינני בטוח, לכן אני מסייג).
אלרגיה לקזאין, לעומת זאת, עלולה להיות קטלנית, ולכן קשה לי להאמין שאין פורמולה צמחית נטולת-קזאין כאן בארץ.

Lhuna1

New member
זה קיים ואכן יש תינוקות שאלרגיים גם לחלב אם.

ladybug6

New member
אני דווקא מוצאת נעליים בחנויות בגדים

כמו twentyfourseven, רנואר וכאלה. הנעליים שלהם בדר"כ זולות ויש מבחר בלי עור (למוכרות בדר"כ אין מושג, אני מסתכלת על המדבקות שעל הנעל או מבקשת לראות את האריזה).
לא הכי איכותי בעולם, אבל זול ויפה.

l coyote l

New member
לא מופיע "קזאין" ברכיבים של פורומולה צמחית

אין לי אפשרות לצלם כרגע. אעלה תמונת רכיבים של מטרנה צמחית מאוחר יותר. גם ברכיבים של סימילאק צמחי לא מופיע קזאין למיטב זכרוני.

מאיפה המידע הזה?
האם יתכן שהתבלבלת בין פורומולות צמחיות שמקורן בסויה, לבין פורמולות ללא לקטוז (שמקורן אכן בחלב פרה)?

l coyote l

New member
בדף המידע באנגלית של מטרנה כתוב בפירוש

שהנוסחה הצמחית מתאימה לרגישים לחלב מטעמי אלרגיה ללקטוז ולחלבון החלב, ולתינוקות ממשפחות צמחוניות שנמנעות מחלבונים מהחי (במסגרת המודגשת מתחת לתמונת המוצר)

http://www.maabarot-export.co.il/baby/soya/soya.html

פורמולה צמחית איננה חלבית

הסיבה שהיא איננה טבעונית היא שמקור חלק מתוספי הויטמינים הוא מן החי כגון D ואומגה 3.
הפורמולה מיועדת בראש ובראשונה לתינוקות שרגישים לעיכול חלב ואלרגים לחלבון החלב ולכן לא הגיוני שיהיה בו חלבון חלב.

ednaye10

New member
את בטוחה שעדיף את הפורמולה הרגילה?

פשוט נראה לי מוזר שאמהות טבעוניות יאכילו את התינוקות שלהן בחלב שמיועד לתינוק של אמא אחרת. השאלה אם אני אתייעץ עם רופא הוא ימליץ לי על הדבר הכי נכון כי הרופאים מסתבר, לא כל כך מבינים בתזונה.

gs1234

New member
סליחה, טעיתי

צדקה מי שכתבה ש‫פורמולה צמחית איננה חלבית‬ - היא לא טבעונית בגלל שחלק מתוספי הויטמינים הוא מן החי, כגון ויטמין D ואומגה 3.

מבחינה טבעונית, אם כך, פורמולה צמחית היא "הרע במיעוטו", כי זו פורמולה שיש בה רכיבים שמקורם מן החי, אבל מעט ככל האפשר.

פורמולה צמחית מתאימה לתינוקות מבחינה תזונתית בדיוק כמו פורמולה חלבית, אלא אם כן מתעוררות בעיות, כמו בעיות עיכול, תגובות אלרגיות, התפתחות לא תקינה וכד'.

יש לי רק עוד כמה הערות:

1. אני חוזר על ההמלצה להתייעץ עם תזונאית על מנת לבנות תפריט שמתאים לשנים הראשונות לחייו של התינוק. (זה נכון מה שכתבת, תזונאיות מבינות בתזונה יותר מרופאים.)
2. לדעתך מוזר שאמהות טבעוניות יאכילו את התינוקות שלהן בחלב שמיועד לתינוק של אמא אחרת, אבל דברים כאלה קורים מדי פעם, במקרים חריגים יחסית. למשל, יש מחלות שלא קיימת עבורן תרופה טבעונית. כל טבעוני שילקה במחלה כזו יטול את התרופה הלא-טבעונית. באותו אופן, אם לתינוק יהיה מצב בריאותי שבו הוא יזדקק לפורמולה מיוחדת, והפורמולה הזאת לא קיימת בנוסחה צמחית, אז האמא תיתן לו פורמולה חלבית. יש גם דוגמאות אחרות.

יוספה 51

New member
בחורף מצאתי נעליים מעולות בקליגולה. בקיץ עוד

לא ניסיתי, בקרוב אנסה שם שוב. מקווה שאמצא.

l coyote l

New member
חוות דעת:

שלנו על תמ"ל צמחי מגיל 4 חודשים (לפני כן הנקה).
היא בטווח הנורמלי+ של התפתחות מוטורית וגדילה (בת 8 חודשים. זוחלת, יושבת, עומדת, ממלמלת. הוציאה שיניים, משקל וגובה בטווח הטבלאות המקובל, AKA "האחוזונים").

==============================================

מקווה שהבנתי כראוי איזה סוג חוות דעת חיפשת.
הדברים הבאים שאכתוב נועדו לתת מידע נוסף שכדאי לקחת בחשבון כדי להיות מוכנים לו, לא כדי לבקר את ההחלטה שלך.

אם תבחני את שוק תרכובות המזון לתינוקות, תראי שמעבר לחלוקה "חלבי/צמחי", בתוך התרכובות החלביות יש מגוון גדול של סוגי תרכובות לכל מיני מקרים של בעיות עיכול (שלל רגישויות, רפלוקס וכיו"ב).
יש ביקוש גדול לאותן תרכובות מיוחדות ויקרות יותר, שלמעשה מהוות תרכובות "משופרות".
הסיבה היא שעל אף שכל הפורמולות מכילות את ההרכב התזונתי הדרוש, אף פורמולה שקיימת היום - חלבית או צמחית - אינה שוות ערך לחלב אם מבחינת עיכול.
כל הפורמולות, ללא יוצא מן הכלל, דורשות זמן הסתגלות מסוים של מערכת העיכול (החל מכמה ימים עד שבועיים ויותר).
יש תינוקות שמסתגלים בקלות לכל סוג תמ"ל ויש כאלה שיש להם בעיות שלא נפתרות לאורך זמן ודורשים החלפות תמ"ל בשיטה המסורתית של ניסוי וטעיה.
יש שפע מידע נוסף בגוגל.

אגב, ההנחה שלי לכך שכל האופציות המיחדות נמצאות רק בתמ"לים החלביים היא מסיבות כלכליות גרידא.
יש יותר ביקוש לתמ"לים חלביים, אז משקיעים יותר בפיתוח ושיפור החלביים.
זה לא אומר שהפורמולות הצמחיות לא טובות מבחינה תזונתית.
אם לתינוק אין בעיות עיכול מיוחדות על תמ"ל צמחי כלשהו וההתפתחות תקינה, אז אין סיבה לחשוש דווקא מהצמחי.

בהצלחה.

Spring

מאיפה את? אני יודעת על חנות בעזריאלי ובדיזנגוף סנטר (וסביר להניח שבעוד קניונים) בשם call it Spring ומצאתי שם המון נעליים יפות ללא עור וגם סנדלים.
המחירים מאוד סבירים וגם זכורה לי מדיניות הוגנת למדי של החזרה.

לגבי נעלי ספורט, אני באמת לא יודעת.

purplegiraff

New member
נעלי גזית- מבחר מרשים של סנדלים

ללא עור, גם יפים וגם האיכות סבירה,
בקרוקס יש כמה דגמים ללא עור,
בגלי ראיתי נעליים ממש מדליקות מבד פרחוני- בצורת מגפון עם כפתורי טיקטק בצד- אבל יש רק עד מידה 39

והנעליים הבאות שאקנה לעצמי לחורף בודאי יהיו נעלי פוגו המדליקות הטבעוניות במוצהר,
יש להן עיצוב מדליק והן אמורות להיות איכותיות מאד.

Lhuna1

New member
יש עקרונית גם אופציה של חלב אם ממישהי אחרת

אם זה מעניין אותך תכתבי בגוגל חלב אם למסירה ותמצאי את המידע. משרד הבריאות אמנם מתנגד לזה בטענה שאין פיקוח על מי התורמות ומצבן הבריאותי.
ועדיין זו אופציה שאולי שווה לבדוק במצבך.

brevislux

New member
מוסיפה לגבי נעליים:

יש גם נעלי קטלינה ליד הסנטר שיש להם מבחר ממש גדול והנעליים יפות וזולות יחסית (100-200), ויש רוני קנטור שכל הנעליים שלה טבעוניות והמחירים ממוצעים יחסית (סביבות 400-300 ש"ח)

למעלה