שתי שאלות

Da sweety

New member
שתי שאלות

1אם אכן התנסיתי לא מעט בעישון סמים ולא רק פאסיבי... כדאי להצהיר על זה או לשמור את המידע לעצמי אם אני רוצה להתקבל ליחידה טובה של מודיעין או חיל האויר או מחשבים? באופן עקרוני- כדאי להכחיש ולשקר (דבר שקשה לי איתו) או לומר את האמת ולהידפק? ואגב- יש פוליגרף ממה שבנתי התחקיר הביטחוני עובד בשיטת ה"שבע בום" ז"א באקראיות מאימים על מישהו שיודעים עליו שעישן סמים ושלא יקרה לו כלום אם יודה וכו´... ולא באמת לוקחים אותו לפוליגרף... 2. לאחרונה אני מרגישה ממש רע מרגישה שעומדת להתעלף (התעלפתי לא פעם בעבר...) הבעיה היא שלפני שבועיים עישנתי גראס. מה עושים? הולכים לרופא עכשיו או מחכים עוד כמה זמן, ואם כן כמה? הבדיקה דורשת בדיקת דם וחיסיון רפואי? אני מאמינה שהצבא מאמין שהוא מעבר לזה.. ולא משנה עד כמה זה לא חוקי לעשות זאת...

יאיר5

New member
בכל יחידה מסווגת שרמת הביטחון....

בה גבוהה עורכים בדיקות פוליגרף לא לפעמים או אולי אלה תמיד. ולא רק למועמדים חדשים יש יחידות בצבא שכל מספר חודשים עורכים לכל אנשי היחידה בדיקת פוליגרף גם לקצינים ולא רק בנושאי סמים. ויותר מזה יש יחידות שכדי להתקבל אליהם עורכים תחקיר ביטחוני על המשפחה של המועמד בודקים אם יש ממליצים שיש להם עבר ביטחוני ואם יש בן משפחה אם עבר פלילי או רקע שלא מוצא חן בעיניהם אז אוטומטית פוסלים תמועמד. אני לא הייתי ממליץ לך לשקר כי ידעו את תעברי פוליגרף בכל מקרה אולי יוותרו לך ואולי את צריכה לשלם תמחיר של השטויות שעשית אי אפשר לדעת עד שלא תעברי את זה. והייתי מציע לך ללכת לבדיקה רפואית בכל מקרה יראו תתיק הרפואי שלך כשתחתמי על ויתור סודיות רפואית זה הליך רגיל לגמרי ובשביל זה הם לא צריכם לעבור על החוק.ואם את סובלת מבעיה רפואית לא כדאי שזה יחמיר תלכי תטפלי בעצמך הבריאות מעל לכל. אני מאחל לך שתצליחי להתקבל לאן שתרצי ולא תצטרכי לשלם תמחיר על שטות שעשית בנעורים שלך..... יאיר

סיקסטיז

New member
אין לך שום בעיה !

1. אני הייתי ביחידה מסווגת של חיל האוויר ואף אחד לא יקח אותך לפוליגרף , זה עולה המון כסף לצבא והם לוקחים רק אנשים שהם אנשי מפתח בבסיס המסווג וזה אומר שקודם כל את מתקבלת לשם ורק אחר כך אם תרצי להיות אשת מפתח יתחקרו אותך מהתחלה ורק אז יחתימו אותך על טפסים , יזהירו אותך חודשים מראש !!! ורק אז יקחו אותך לפוליגרף כך שמהבחינה הזו התשובה היא שקרי ! שקרי! שקרי ! או שפשוט תכרתי לעצמך את הענף הצבאי ותתחרטי על זה כל הזמן , אף אחד לא יקח אותך לפוליגרף כי זה פשוט יותר מידי יקר , נקודה ! 2.במקרה אני עובד בתחום ויודע שכאת חולה לוקחים לך בדיקות ספציפיות בדם , רק כאלו שקשורות למחלה , בדיקת סמים עולה כסף !! בדיוק כמו הפוליגרף מקודם , ולאף אחד מהרופאים לא אכפת אם עישנת או לא , יותר אכפת להם שהמנהל שלהם לא יראה אותם מוציאים כסף שלא לצורך , אני עצמי תרמתי דם בבסיס לאחר שעישנתי שבועיים לפני וכלום לא קרה !!! אז הלקח אומר - אחד בפה ואחד בלב , יזיינו לך את השכל שהם לא רוצים מעשני סמים אבל אף אחד לא יבזבז את הכסף בשביל לאמת את זה , ודרך אגב אני מכיר לפחות מקרה אחד של אחד שנתפס בפוליגרף שהוא שיקר על כך ( לקחו אותו לפוליגרף לפני השחרור כשרצו לקדם אותו לתפקיד איש מפתח מסווג ולא עשו לו כלום ! פשוט לא קידמו אותו ... אבל גם לא הענישו אותו...) בהצלחה !

יאיר5

New member
איזה בדרן אתה.....

מי סיפר לך שפוליגרף עולה המון כסף????? לצבא יש מספיק מכשירי פוליגרף משלו עם טכנאים משלו ככה שזה לו עולה לצבא גרושים לעשות בדיקת פוליגרף אז אל תטעה סתם תבחורה הזאת.... ונראה לי שהיית איזה עובד רס"ר אם בכלל עשית צבא לפי מה שאתה כותב כאן. הרי זה לא דבר חדש שביחידה מסווגת עושים בדיקות פוליגרף בכלל לא בנושא סמים אלה בנושאי ביטחון וזה דבר שיגרתי יש יחידות שעושים פוליגרף לכל אנשי היחידה כל חצי שנה ויש יחידות שגם כל שלושה חודשים מענין באמת איך שביחידה שלך לא עשו לאף אחד בדיקת פוליגרף במשך שלוש שנים באמת מענין אולי אפילו משעשע..... ולבחורה ששאלה תעשי מה שאת מוצאת לנכון רק קחי מה שהבחור הזה כתב בערבון מוגבל מאודדדדדד. באמת הצחקת אותי פוליגרף יקר לצבא.......... אולי החשמל שמחברים אליו תמכונה יקר אבל זה הדבר היחיד שיקר!!!!

quawax

New member
למה אתם קוראים יחידה מסווגת?

טייס נגיד זה מסווג? ואם אני יגיד את האמת שכן עישנתי קצת גראס בעבר הם יכולים לפסול את המועמדות שלי או משהו כזה?

Da sweety

New member
אתה חושב שליחידות מחשבים ומודיעין

יעשו בדיקה בפוליגרף במסגרת הסיווג הביטחוני? אצל חברות שלי (שאגב לא עישנו) חקרו, ואחת מהן לקחו לחקירה נוספת בעניין הסמים ואת השניה לא ואגב- שתיהן באמת באמת ילדות טובות, מה שנקרא, וגם נראות ככה בסה"כ לשתיהן לא עשו בסוף פוליגרף ועל אחת מהן איימו שכדאי לה להודות(למרות שאין לה במה) ושזה לא ישפיע על שום דבר, רק שהיא לא תגיע לפענוח תצלומי אוויר. בקיצור, מה לעשות?

סיקסטיז

New member
יאיר היקר

אני רואה שנגעתי לך בעצבים רגישים , אולי אתה מעוצבן שמישהו סודק לך את תפיסת החיים המעוותת ולכן מוכרח לקרוא לכולם שקרנים , אותי זה לא מעצבן כי אני יודע מהי האמת ואני יודע מי אני , אז מעניין למה חתיכת שמרן מסכן חסר ביטחון שכמוך פתאום מעוצבן ... ועכשיו לעובדות : א. אני בצבא הייתי מפקד קורס בבסיס מסווג מאוד של חיל האוויר , אם אתה חושב שאני משקר אז יש לך בעיה עם זה , לך תוציא את התסכולים שלך בפורום אחר. ב. בבסיס שלנו נתפסו על חם בנות אשר מעשנות סמים וחוץ מהרחקתן לצמיתות לא נעשה שום דבר , לא חקרו בפוליגרף ולמעשה אף אחד מהבסיס המאוד מסווג שלנו , כל כך מסווג שאי אפשר להגיד למשפחה איפה הוא מוקם , שאי אפשר להכנס אליו עם פלאפונים , לא נחקר מעולם ע"י פוליגרף , ואי גם לזה אתה לא מאמין אז ראה משפט אחרון בסעיף א. ג. כנראה שאתה חי בצבא של שנות ה - 50 , כי אם הצבא היה רוצה הוא היום היה יכול לחשוף את כל משתמשי הסמים בשורותיו (כולל לוחמים) , אבל הוא לא עושה את זה , למה? מאותה סיבה שהוא לא עושה לכולם פוליגרף , אתה אולי חושב שאתה חכם גדול , אבל כנראה אולי שבאיזשהו מקרה נדיר , יש שם מישהו בצבא שחכם יותר ממך ... (רק אולי , אני לא רוצה לפגוע או להכעיס אותך שוב... ) ניפרד בברכת אהבה ושלום !

יאיר5

New member
סיקטיז לך תחפש מי שיעשה לך טובה

יחתיכת קקה קטן. אפס מושתן כמוך בטח היה מקסימום איזה שין גמל אם בכלל בטח שלא מפקד קורס מסווג. קה קה קה הצחקת אותי. ותפיסה מעוותת ושקרנית יש לך עלוב נפש קטן שכמוך ולך תוציא תתיסכולים שלך על אחותך הקטנה אולי זה יעזור לך. וכן וסיפורים של מפגרים כמוך על זה שהצבא יודע שכולם מעשנים ולא אכפת לו מספרים רק מפגרים שלא יודעים מה זה צבא. וכמו שאני זוכר אנשים בצבא בשביל עישון חד פעמי עפו לכלא לכמה חודשים כמו טיל גם אם הם היו עובדי רס"ר מושתנים כמוך. ותיפרד בברכת אהבה מזה שעשה לך אתמול טובה.....

סיקסטיז

New member
../images/Emo98.gif../images/Emo98.gif../images/Emo98.gif הפגעתי ברגשותייך יאיר ?

יאיר היקר ! האם לא נוכל לקיים דיון נחמד בלי לקלל ולהטיח רפש ? אתה יודע מה אומרים על אנשים שמקללים ומתפוצצים מכעס , כנראה שיש להם תסביך נחיתות אשר טבוע בהם לגבי הנושא בו מדובר (אולי היית אפס צבאי ? אולי לא קידמו אותך? ) בכל מקרה אני עומד מאחורי הטענות שלי (ללא קללות ותסכולים) , ואולי כדאי שתקרא את שתי התגובות האחרונות בשרשור , ובכל מקרה למה לקלל ? למה ללכלך והרי אתה אפילו לא מכיר אותי ! מה שבטוח אני אמשיך לעשות את מה שמעצבן אותך באמת - לכתוב ברוגע ונועם בלי להתעצבן. נפרד בברכת אהבה ושלום ולא לקלל ולא ללכלך ולא להתעצבן

יאיר5

New member
לא לא פגעת "ברגשותי" ממש לא....

אני עניתי די יפה לתשובה הראשונה שלך אתה ענית לא יפה אם שמת לב אז אני המשכתי. במקרה לא הייתי "אפס צבאי" אבל נראה לי שאתה היית אבל זה ממש לא משנה לי אם איית אפס או היית שני אפסים ממש לא....

tiger

New member
סיקסטיז ...עד עכשיו אני שתקתי

אבל עושה רושם שאתה מנסה בכוח להכניס רוח רעה לפורום הזה. אתה ענית לא יפה הראשון. ליאיר היתה סיבה טובה לענות לך כמו שענה ויפה עשית שסתמת אחר כך את הפה. עכשיו עושה רושם שאתה מעוניין להמשיך... כניראה שלך יש בעיה גדולה עם אגו קטן ולא להיפך. אני לא מכיר אותך אבל גם אתה לא מכיר את יאיר ואני בימקומך לא הייתי ממהר לקרא להדביק תוויות לאנשים שאתה לא מכיר רק ביגלל שהם אומרים משהוא שלא מוצא חן בעינך. עד עכשיו אני לא היתערבתי כי עשה רושם שמה שהיה ניגמר אבל שלא תחשוב שמהרגע הראשון לא שמתי לב לשפה הנמוכה שבחרת להישתמש בה ואני עכשיו אומר לך פעם ראשונה ואחרונה:עוד מילה אחת לא יפה ליאיר או לכל גולש אחר כאן ואני יראה בך מיתרד. t

aradori

New member
תשובה (אמינה...) לשאלה 1:

מה שאני אגיד לך זה על יחידות מודיעין - אני מניח שזה תופס גם על יחידות רגישות אחרות: אל תשקר - חבל שאין כאן הדגשה כפולה: ***אל תשקר*** כבר ראיתי אנשים ששאלו אותם והם סיפרו שהם עישנו גראס - והם התקבלו בלי שום בעיה ובלי שום הגבלות סיווג. כמה שהצבא קשה עם סמים - עם שקרים הוא קשה הרבה יותר. בוא אני אתן לך קצת רקע: אחרי שתאותר ליחידת המודיעין ותעבור כל מיני מבחנים וסינונים - אם יחליטו שאתה מתאים - תצטרך לעבור סיווג בטחוני. זה בעצם המקום שישאלו אותך בפעם הראשונה (והאחרונה) על סמים. מה שמנסים לבדוק שם בעיקר - זה אם אתה בנאדם שאפשר לסמוך עליו. אז אם עישנת כמה פעמים גראס, וגמרת עם זה ויסתבר להם שאתה בנאדם שקול ולא נסחפת ולא הגזמת ולא נגררת וכו´ - לא יעניין אותם שבכיתה י´ עישנת איזה ג´וינט. ואולי זה שסיפרת את האמת - דווקא ייתן לך כמה נקודות על זה שאתה אמין ולא מנסה להסתיר ולחפות על דברים שעשית - גם כשברור לך שמי שאתה מדבר איתו לא יאהב את זה... מצד שני - אם תשקר - קח בחשבון שחוץ מעניין הפוליגרף שכל-כך מפחיד אותך, כחלק מהסיווג הבטחוני, ידברו גם עם חצי עולם שמכיר אותך.... חברים, מורים, מכרים... אם יעלה איזשהו חשד הכי קטן - הם ימשיכו לבדוק ואז לא יהיה לך כל-כך כיף... למה לך בכלל לקחת את הסיכון??? שלא לדבר על זה שלשקר בבדיקת בטחונית - זה לא ממש הדרך המוצלחת להתחיל שירות ביחידה מובחרת.... (או להתחיל כל דבר אחר, לצורך העניין...) לסיכום - על תשקר! הכי פחות כאבי-ראש, הכי סביר שלא ממש יהיה אכפת להם - ואפילו יועיל לך לסיווג הבטחוני (כמה פרדוכסלי...) בהצלחה...

koala

New member
אמינות בצה"ל....

אמינות בצבא היא ערך חשוב ,אבל, לא צריך להיות טיפש ז"א : אני שירתתי במודיעין וגם הייתי בעיסקיי השו-שו ועברתי תחקירים ןביטחון שדה וסיווגי שב"כ ומה לא.... וזה הולך ככה : אם באמת עישנת רק בעבר הרחוק אין שום סיבה שתנדב מידע למאבחנת הביטחון שדה שמולך ,כי אם תעשה זאת וכמו ילד תמים תגיד:"כן רק עישנתי קצת" השאלה הבאה תהיה עם מי ואז אתה כבר לא יכול לחזור בך ותהיה חייב לספר להם (כמובן שאתה מתכוון להראות שאתה כנה ואולם , המאבחנת ביטחון שדה ,רוצה גם להראות לקצין שלה שהיא עושה עבודה טובה וגם אולי להפיל בדרך עוד כמה חיילים). אז לסיכום : אל תודה שעישנתה , אל תנדב מידע (חוק בסיסי במודיעין), ואל תדבר יותר מידי על הנושאים הללו לפחות עד שתבין לבד מה קורה בצבא, ושוב: אם בשלב יותר מאוחר הנושא יעלה (ואתה כבר אחריי ההכשרה לתפקיד וייצא -וזה כמעט לא קורה- שייעשו לך פוליגרף גם אז תכחיש ותראה שלא יקרה לך כלום.) אז בהצלחה בצבא ועצה קטנה :כשאתה בשירות באמת אל תעשן ואז תהיה רגוע מכל הצדדים.

koala

New member
ועוד משהו חשוב

בכול תחקיר בטחוני שמכבד את עצמו , דורשים מהמתושאל (ז"א אתה) שבסוף התחקיר , יחתום שכול הפרטים שהוא מסר אמיתיים וגם שהוא מוכן להיבדק עליהם בפוליגרף. זוהי שאלה ששואלים תמיד ,בלי קשר עם יש להם משהו או מידע עליך ומטרות השאלה הזו הן: אכן לאשר את הדברים שנאמרו ונכתבו בתחקיר וגם לנסות להלחיץ אותך ואולי אם באמת תהיה לחוץ אז יהיה אפשר לקלוט את זה ולהמשיך להתקרצץ עליך , אז מישפטי המפתח הם:"לא עישנתי בחיים, לא מכיר אף אחד שמעשן , יודע בכלליות מזה סמים אבל רק מהתקשורת \ סרטים \ספרים וגם הידע הזה הוא זערורי . זה אולי נראה לא טבעי להגיד את זה כי מה , החוקרת מולי הריי יודעת מ הקורה בארץ ,אבל לא, אין מה לעשות הצבא עובד בשיטה מסוימת וצריך להגיד להם את מה שהם רוצים לשמוע, אחרת סתם נידפקים.

סיקסטיז

New member
הללויה !

אני מרגיש כמו פוליטיקאי צעיר שמחפש תומכים ...
אהבה ושלום !

תלוי נורא...

אמנם אני לא מעודכנת במה שקורה נכון לעכשיו בצה"ל אבל אני די קרובה לנושא. אני מכירה מישהו שאכן בתמימות הודה שהוא פעם עישן וזה קלקל והמון. לפחות אצלנו ביחידה שהיתה די מסווגת אוטומטית ירד לו הסיווג לשמור בלבד. סיקסטיז, בקשר לפוליגרף, ממש קשה לי להאמין אבל נראה לי שזה מקריות בלבד בקשר לבסיס שלך. אצלנו חצי מהיחידה בערך היתה בחקירות קבטים על שימוש בסמים. (זה לא ממש חכם לשבת אחרי מסיבה ולספר לחברים על קו מטכלי כל מה שעבר דרכם לילה קודם. מסתבר). חברים שלי היו בחקירות, פוליגרפים וטרטורים מטורפים גם כשהם היו רק חודשים לפני שחרור. אז כנראה שהיה לך מזל. גם כשפוליגרפים יצאו לא חד משמעים חזרו והציקו להם והזמינו אותם לעוד אחד ועוד אחד. הכי יעיל מבחינתך זה כמובן לכופף פינות. כי רוב הסיכויים שאם תשקר בהגיון אז לא יחפשו אותך יותר מדי.אמנם הם יושבים עליך ודי מפחידים אבל זה די נוהל שגרתי כזה להזהיר ולהפחיד. אני ממש לא בעד לשקר בסיווגים, אבל עם רקורד של סמים ואפילו קלים לא תתקבל ליחידה שעובדת עם חומר של מעל שמור. (שוב, תמיד יש יוצאי דופן ואני מדברת על הכלל). יתכן שליחידות מחשבים תתקבל. למודיעין אני די בטוחה שלא. לפחות לא לשוות שביניהן. בהצלחה בכל אופן אור

יאיר5

New member
כן אצל סיקסטיז בבסיס לא עושים....

פוליגרפים ולא עושים כלום למי שמעשן מקסימום צועקים עליו ושולחים אותו לעשן בשקט..... זה ברור שהסיקסטיז הזה לא מבין כלום לא בביטחון שדה ולא בסיווגים.... חוץ מזה שהוא היה מפקד רציני ביחידה כל כך מסווגת עד כדי כך שלא מרשים לעשות שם פוליגרפים לאף אחד..... בדיחה טובה אההההה

skoda

New member
ראוי לציין...

שאתה ממש מתמיד (עד כדי טרחנות לשמה) עם המתודה שלך להיקרע על אנשים בפורום ולרדת הכי נמוך שיש כדי להרגיש גדול(ראה משל הציפורים המצייצות והכלבים וכו).

למעלה