שתי שאלות

jsaada100

New member
שתי שאלות

שלום לחברי הפורום ,

אני מקווה שפניתי לפורום הנכון - במידה ולא, אשמח אם תפנו אותי למקום הרלוונטי.

יש לי שתי שאלות:
1. אני מעוניין ברכישה של מכשיר dvd מקליט לצורך הקלטה של סרטים וסדרות מה-yes max hd שברשותי; כיצד מבצעים זאת והאם זה ניתן בכלל?
2. אני מחפש זה זמן רב אחר כתוביות לסדרה "בית השקרים" (house of lies) שמשודרת בהוט, האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא כתוביות מתאימות?

בתודה רבה לעוזרים ולמסייעים !
יהונתן

גיליום

New member
תשובה לסעיף 1

הרזולוציה של DVD סטנדרטי, נמוכה מרזולוצית HD, לפיכך לא תוכל להקליט וידאו ב-HD, בעזרת מקליט DVD.
אני יודע שקיימים ממירים שונים, שהם גם סוג של מקליטים ברזולוצית HD, אך אני לא מכיר דגמים ספציפיים, כי לא יצא לי להתנסות בתחום הקלטת HD. אני ממליץ לחפש באתר "זאפ", לפי המילים "מקליט HD" או משהו דומה..

חג שמח,
גיליום

jsaada100

New member
תגובה

ראשית תודה על תגובתך המהירה.

במידה אני לא מעוניין להקליט באיכות hd - האם זה ההקלטה עדיין תתאפשר?

כלומר (במילים פשוטות) - במידה ואני רוכש מכשיר dvd מקליט, האם ללא קשר לרזולוציית הקלטה - תתאפשר ההקלטה? ובגדול - כיצד אני אמור לבצע את החיבור בין הממירים לטלויזיה? (בד"כ כל מכשיר - ממיר, וה-dvd מחוברים ישירות בכבל hd לטלוויזיה)

בתודה שוב !

גיליום

New member
ההקלטה תתאפשר, אך לא באיכות HD!

אם תנסה להקליט וידאו HD, בעזרת מכשיר שיודע להקליט ברזולוציית DVD (נמוכה משמעותית מרזולוציית HD מלא), יתקבל וידאו ברזולוציית DVD ובאיכות סבירה אך כנראה שפחותה מ"איכות DVD", בגלל שיש כאן סוג של המרת פורמט, מפורמט ברזולוציה גבוהה לנמוכה יותר וחלק מהמידע של התמונה, חייב "ללכת לאיבוד". מכיוון שאי-אפשר לדעת מראש איזה מהמידע יאבד, קשה לדעת מה בדיוק תהיה איכות הוידאו שיתקבל. אפשר רק להניח, שזו תהיה איכות סבירה..

בנוגע לחיבורים בין הממירים למקליט: קח בחשבון, שלמכשירי הקלטה דיגיטליים תקניים, אין כניסת HDMI (כניסת מידע דיגיטלי, ברזולוציה גבוהה), מהסיבה הפשוטה, שלפי התקן, HDMI אמור להגן בפני העתקות ולכן במכשירים שיכולים להקליט, אין כניסות HDMI.

האפשרות הבאה הכי טובה שלך, אם אתה משתמש במקליט DVD, היא להקליט מכניסת הוידאו s-video. זהו מקור וידאו באיכות אנלוגית טובה וקיים ביציאות של הרבה ממירים. אתה מחבר את יציאת הממיר, אל הכניסה המתאימה במקליט DVD ומתחיל בהקלטה.. אם היציאה לא קיימת, אז כמעט תמיד ישנה יציאת RCA בממיר וכניסת RCA במקליט (לרוב בצבע צהוב) ולאחר חיבור בינהם, אתה יכול להקליט ממנה (האיכות נמוכה משמעותית מאיכות HD, אבל זה מה שיש..)

מלבד כל מה שהוזכר לעיל, ישנם גם מכשירים שמיועדים לבצע הקלטות ממקורות וידאו באיכות גבוהה (HD), ללא קשר ל-DVD (כלומר, אלו לא מקליטי DVD). אני לא כל-כך מכיר את המכשירים האלו ולא יודע להמליץ. הם נפוצים יותר בחו"ל ופחות בארץ, כי שם יש הרבה יותר תוכן וידאו ב-HD.

בברכה,
גיליום

jsaada100

New member
תגובה

תודה רבה על תשובתך המפורטת גיליום - שיחקת אותה !

דבר אחרון - מצורפים שלשה לינקים לשלשה מכשירים שאני מתלבט בינהם לרכוש (השניים הראשונים משולבים עם וידאו); רציתי האם תוכל לומר לי אם בכולם אוכל לעשות את אותן האפשרויות שהצעת? (רשומים בכל הלינקים המפרטים הטכניים שלהם)

1. http://www.hye.co.il/LG/entertainment&audio/DVD-Blueray/RCT689H#!main

2. http://www.lastprice.co.il/product.asp?productid=20255

3. http://www.zolyoter.co.il/shopexd.asp?id=477

בתודה רבה מראש שוב !!!
יהונתן

gady18

New member
כדי להקליט ב HD

צריך כרטיס מחשב מתאים שלא לדבר על הקלטת הקול , בדרך כלל לא ניתן להקליט
HDMI בגלל הגנה אלא קומפוננט

למעלה