שתי שאלות

hollypop girl

New member
גם בסרט וגם בספר רון דיבר בלחשננית

כי הוא שמע את הארי מדבר ככה (כשהוא פתח את ההורוקרוקס) וניסה לשחזר את זה,
רק שבסרט נתנו לנו את ההסבר שהארי מדבר מתוך שינה. הרבה יותר הגיוני שרון זכר משהו שהארי
ממלמל מתוך שינה כל לילה מאשר משהו שהוא אמר פעם *אחת*

מעניין אם ברטי קראוץ' שיודע כלכך הרבה שפות יודע גם לחשננית...

כן אבל

בכל זאת מפריע לי שרון למד כביכול להגיד משפט או שניים כי שמע את הארי מדבר מתוך שינה או כי קלט במהירות את המשפט שהארי אמר לפתיחת חדר הסודות.
והסיבה של "הארי מדבר מתוך שינה" נשמע לי די מפגר כי אני בספק אם הארי אמר מתוך שינה "מה שאומרים כדי לפתוח את חדר הסודות-&$&#*$&&#"
אבל לא חשוב...זה סתם להיכנס לקטנות

GolanBerlin

New member
הוא שמע את זה כשהוא פתח את הקמיע!!!

מתי שהארי פתח את הקמיע, רון שמע את הצליל. לקח לו כמה פעמים לחקות את זה, אבל בסוף הוא הצליח.

ואין פה שום חור בעלילה... זה חור בסרט אם כבר.

hollypop girl

New member
להפך, בסרט מסבירים שהארי אמר את

זה בשנתו (ואחרי כמה לילות הגיוני שרון יזכור את זה, הרבה יותר הגיוני משהוא יזכור משהו שהוא שמע פעם
אחת)

hollypop girl

New member
זה לא משפט, זאת רק מילה אחת ויכול להיות

שהוא חלם על זה כי הם פתחו ככה את ההורוקרוקס וזה עשה לו סיוטים (ורון פשוט ניחש שזאת אותה המילה
שהוא אמר בפתיחת ההורוקרוקס)
זה לא הסבר טוב אבל זה יותר טוב ממה שהיה בספר...(או יותר נכון, לא היה)

Superboi

New member
אני רוצה להאמין שבמקור

רולינג כתבה משהו יותר הגיוני, ובעריכה הכריחו אותה לקצר את זה...

hollypop girl

New member
עם הגודל של הספרים (ביחס לאחרים) לא

נראה לי שהעריכה עסקה בקיצור העלילה (אולי רק תיקונים לשוניים וחוסר פירוט-רולינג דיברה על זה מתישהו)

GolanBerlin

New member
זה כן הגיוני, ואני אסביר גם למה

זה פשוט מילה אחת... מה גם שבסרט זה נראה כאילו המילה נשמעת כמו "השששההההה-ססססססססססההההההה", אז זה לא משהו מסובך מידי.

תתעלמי מהסרט, תתייחסי לספר. בספר רון אומר שהוא שמע איך הארי פותח את הקמיע, אז הוא חזר אחריו בחדר הסודות. הוא גם אמר שלקח לו כמה פעמים לנסות, אבל בסוף הצליח.

אגב, בה"פ ויקי כתוב שדמבלדור מבין לחשננית, אבל לא יכול/יודע (לא זוכר אם היה רשום יכול/יודע) לדבר אותה.

hollypop girl

New member
איפה בדיוק הוא למד להבין את זה? לחשננות

זאת תכונה מאוד נדירה, אני בספק אם היו לו חברים לחשננים או שיש קלטות ללימודי שפה לזה...

למעלה