שתי שאלות

שתי שאלות

ראיתי עכשיו בפעם המי יודע כמה את הסרט האחרון ועלו לי 2 שאלות ומאחר ואני לא זוכרת כ"כ טוב את הספר השביעי אשמח אם תענו.
אני לא בטוחה אם זה פגם בסרט או שזה צוין גם בספר ,אבל בסרט האחרון רואים את צ'ו לבושה בבגדי הוגוורטס,אבל אם אני לא טועה צו אמורה להיות גדולה מהארי בשנה,לא? כך שאם הארי בסרט האחרון נמצא בשנתו השביעית אז לא ייתכן שצו אמורה להימצא בהוגוורטס ועוד בבגדי רייבנקלו. אז תקנו אותי אם אני טועה.

ושאלה נוספת,הארי נמצא בחדר הנחיצות במטרה למצוא את העטרת,ורואים בבירור שדלת חדר הנחיצות נסגרה לאחר כניסתו לחדר.אז איך דראקו,הרמיוני ורון ידעו איזה חדר לבקש כדי לראות את הארי? הרי הם לא ידעו איזה חדר הארי עצמו ביקש כדי לחפש את העטרת.
אני לא זוכרת אם זה הוסבר בספר אז אשמח אם תסבירו לי.

HassiD

New member
לגבי השאלה הראשונה - צודקת

אני יודע שאני לא משתמש בחולצות של בית-ספר אחרי הלימודים, הדבר היחיד שאני עושה איתם - זה לצבוע וכדו', יכול להיות שגם לה נשארה תלבושת מבית-הספר, והיא משתמשת בה כ"בגדים שניתן ללכלך", והיא חשבה לעצמה: "נו, יש קרב על הוגוורטס, בטח אני אתלכלך, אני אלבש בגדים מתאימים"...

עוד אפשרות, התלכלכו לה הבגדים, וגמדוני הבית לא הספיקו לנקות, בגלל כל הבלאגן של הקרב, אז היא השאילו מחברה מבית הספר, שמה יש לה אם לא תלבושת?

עוד אפשרות, היא טיפשה, ונשארה שנה.

עוד אפשרות, פאשלה של הסרט (לא יכול להיות... בטח זאת אחת מהאפשרויות האחרות....
)

ולגבי השאלה השניה, מאוד יכול להיות שהם הבינו מה מטרתו, וכידוע, כשיש צורך ל"חדר החבאות" יש לחדר הנחיצות רק אפשרות אחת, והוא לא מביא כמה אפשרויות, אז הם חיפשו את "חדר ההחבאות"... (מה גם שאם הם כבר הצליחו לנחש שהוא בחדר הנחיצות, בטח הם הבינו למה...)

hollypop girl

New member
ללא ספק פאשלה של הסרט, השאלה

היא אם היא באמת קרתה בטעות או שאמרו "טוב נו, אף אחד לא ישים לב..."

אממ...עד כמה שידעו לי רון והרמיוני נכנסו עם הארי קודם כל לחדר של צ"ד ואז יצאו ושינו את החדר מבחוץ
ורוב הסיכויים שדראקו ציטט לשיחה (כשהארי הסביר מה הם מחפשים)

+עוד שאלה ששכחתי לשאול

אני לא זוכרת אם יש הסבר לזה בספר השביעי או לא.
בסרט השביעי הרמיוני מחקה את זיכרון הוריה.האם היא מחקה להם את כל הזיכרון שצברו במהלך שנות חייהם או רק את הזיכרון שהייתה לם בת בשם הרמיוני?
המחשבה שיש סיכוי שהרמיוני מחקה להם את הזיכרון של מי הם,את הזיכרון שבו הם מכירים אחד את השנייה או את המשפחה שלהם,זה די נורא,לא?

GolanBerlin

New member
רק את הזיכרון על הרמיוני

מסתבר שיש שני סוגים של קסמי זיכרון:

1. מחיקת הזיכרון, ידוע כ"אובליוייאטה". זה הקסם שבו לוקהרט התגאה שהוא מעולה בו. זה מוחק את כל הזכרון שלך.

2.כישוף זכרון שקרי, לא ידועה מילת הקסם. זה הקסם שבו הרמיוני הטילה על הוריה. זה פשוט משנה פרט ספציפי בזכרון, או מוחק פרט ספציפי מהזכרון.

וכן, אני יודע שבסרט היא השתמש באובלייאטה, אבל זו טעות של הסרט, כמו עוד 10000000000000000000 טעויות אחרות.

HassiD

New member
אולי משתמשים באותה מילה?

ז"א וזה רק שינוי בכוונה/תנועת יד וכדו'

אחרי הכל, גם בסוג השני, איך יודעים לאיזה פרט בזכרון מדובר? מן הסתם זה תלוי בכוונה של מה שאתה עושה, ככה שאני לא חושב שזה מחייב שתהיה מילה אחרת...

hollypop girl

New member
כשהם היו בבית קפה (אחרי החתונה)

הרמיוני אמרה שהיא מעולם לא השתמשה בכישוף הזה.

HassiD

New member
אולי היא התכוונה בצורה הזאת?

ז"א לא השתמשה בלחש זכרון בצורה "מנותבת"...

(אם יורשה לי, תוכלי להזכיר לי על מי היא ביצעה לפני כן לחש זכרון?)

hollypop girl

New member
היא עשתה לחש כלשהו על ההורים שלה

כדי שלא ידעו שיש להם בת ואז על אוכלי המוות בבית הקפה שישכחו את הקרב (אבל אם להסתמך על התיאוריה של GolanBerlin
מדובר בשני קסמים שונים, וזה מסביר למה היא אמרה שהיא אף פעם לא עשתה לחש כזה בעבר)

GolanBerlin

New member
זה 2 קסמים שונים

המידע לקוח מה"פ ויקי - הם מבססים את התשובה על הספר + פוטרמור + רולינג.

מה גם, שכמו שהוליפופ אמרה, הרמיוני אמרה שהיא מעולה לא השתמשה במחיקת זכרונות, מה שמוכיח שהיא השתמשה בקסם אחר על ההורים שלה, ולא במחיקת זכרונות.

לא

היא רק מספרת להארי בדמעות שהיא גרמה להם לשכוח שיש להם בת ולחשוב שקוראים להם מוניקה וונדל וילקינס ושהם רוצים לנסוע לאוסטרליה.
זה נשמע יותר כמו לחש בלבול מאוד מסובך מאשר לחש זכרון ישיר ופשוט שמוחק את הכל. זה ממש שתילת זכרונות כוזבים. מתאים להרמיוני למצוא את הדבר הכי מסובך בסביבה ולהשתמש בו.

hollypop girl

New member
לא, אבל אם אני לא טועה בקטע הזה בסרט נוגן

"אובליוויט" אז אם ככה קראו למנגינה אני מניחה שזה כמו "השם של הסצנה" (?)

ממש צחקתי מהתגובה שלך

ועוד שאלה קטנטנה,אני לא זוכרת איך רון פתח את חדר הסודות בספר האחרון.בסרט הראו שכביכול רון זוכר את המילים בלחשננית לפתיחת חדר הסודות אבל אין זה הגיוני,נכון?
הרי לחשננות היא יכולת או כישרון,אני בספק שאדם שלא יודע לחשננית יכול לדבר בשפה הזו רק כי שמע לחשנן אומר משפט או שניים.

HassiD

New member
יכול להיות שהוא פילס את דרכו בכח

אני גם לא זוכר בדיוק, (אני אבדוק אם מוזכר מאוחר יותר...), אבל החל מהרגע בו אתה יודע איפה נמצא חדר-הסודות, זה לא אמור להיות בעייתי במיוחד לפלס לך דרך בכח לשם.

אם כי לא מחייב שיש מניעה ללמוד את השפה. מה שכן, יכול להיות שהנחש לא ירגיש את עצמו מחויב לך כמו שהוא היה מרגיש אם היית לחשנן, ובטח גם יש מבטא, ויותר קשה לזכור את זה וכדו'

(מה גם שזה די קשה לדבר בלחישות שנשמעות די זהות אחת לשניה אם אתה לא מבין בזה יותר מידי...)

למעלה