שתי שאלות

ינוקא1

New member
בהמשך לתגובתו של ירון

אני חושב שחלק אפשר וחלק אי אפשר. יש לכל אחד מאיתנו איזשהו "רדיוס" שהוא יכול לנוע בשטח העיגול שהוא יוצר. כל מה שבתוך העיגול , אנחנו יכולים לשנות , כל מה שבחוץ , אנחנו לא יכולים לשנות. בתוך שטח העיגול זה שטח הבחירה שלנו , גבולות העיגול זו הקארמה. אנחנו יכולים גם להגדיל את הרדיוס - אם למשל נרחיב את התודעה שלנו , נוכל להעלות בדעתינו אפשרויות שלא היו לנו קודם וכך תשתנה הקארמה. אלא שהסבירות להעלות את התודעה תוך רגע ברמה מאוד מאוד גבוהה היא נמוכה למדי. ככל שרמת התודעה גבוהה יותר , כך קל יותר להעלות אותה. זה בערך כמו שהכי קשה לעשות את המליון הראשון . . . ואחר כך הרבה יותר קל לעשות עוד מליונים. ככה אומרים לפחות
(יש ביהדות דוגמה לזה - יש במסכת ראש השנה מחלוקת מתי הדין של בני האדם : יש אומרים שאדם נידון רק פעם בשנה - בראש השנה. יש אומרים שאדם נידון בכל יום. ויש אומרים בכל רגע ! אולי אפשר להסביר שכולם צודקים , וההבדל הוא ברמת המודעות של האנשים - אנשים "רגילים" נידונים פעם בשנה.כי הם עובדים כמו "אוטומטים" במשך כל שאר השנה. הם בוחרים את דרכם רק פעם בשנה ואין להם בחירה במשך שאר השנה. אנשים יותר מפותחים רוחנית נידונים בכל יום - כי הם בכל יום בוחרים מחדש את דרכם. ואנשים קדושים - נידונים בכל רגע , כי בכל רגע יש להם בחירה מחדש). מצאתי גם כי בעזרת ביורגונומי ניתן לטפל בעתיד - כמו שמטפלים בעבר בטראומות שהיו , למשל , כך ניתן גם לבצע טיפול דומה על העתיד. אני מניח שאפשר לבצע אותו דבר בכל שיטת הילינג.

doingood

New member
כותב שוב ביוזר שלי תגובה לניצן

לניצן לגבי קארמה - אפשר לשנות קארמה, וישנם תרגולים ליצירת קארמה טובה ושחרור קארמה שכבר אינה רצויה. יש שאומרים שאנחנו כבר בשלב בהתפתחות שלנו בו השתחררנו כבר מהקארמה (סיבה ותוצאה), ואנחנו יוצרים את המציאות שלנו באופן חופשי ביותר (ואפשר גם כך להבין את שיוסף כתב לגבי נידונים בכל רגע ורגע, לעומת נידונים פעם בשנה - עשו את הבחירה שהיא הסיבה לכל התוצאות שיבואו במשך השנה). במאמר שהבאתי בתגובה לעומר בהודעה שכותרתה "אין לך דבר שאינו נרמז בה", בסעיף ג' בפסקה השביעית הוא מדבר על יצירת קארמה לפי היהדות. קארמה היא לא אני עשיתי לו אז הוא יחזיר לי עין תחת עין ושן תחת שן, אלא עקרון קוסמי שברגע שאני עשיתי פעולה מסויימת כלפי מישהו אותה פעולה עתידה לחזור אלי, ולאו דוקא מאותו אדם כלפיו כיוונתי את הפעולה שלי. לכן התשובה הקוסמית של עומר עונה יותר לגבי קארמה, כי הדבר עליו אתה מדבר הוא לא בדיוק קארמה למיטב הבנתי, אלא פעולת נקם של פלוני שעדיין כועס עליך מגלגול אחר. ולגופו של עניין אפשר לטפל גם בקארמה שכבר אינה רצויה לנו, ולהשכין שלום עם שונאינו (ראה מאמר). אשמח לעזור אם יש צורך במפגש פורום או לפני.

Lagrangian

New member
ארועים עתידיים

קשורים לקארמה.. לא? גם הקטנים.. לא התכוונתי לפעולת נקם, אם כי אחרי שהסתכלתי קצת בגלגולים קודמים אני יכול להבין למה מישהו ירצה לנקום בי. התכוונתי לפציעה עתידית (שלא כתוצאה מפעולת נקם :) ).. אם ה"אנרגיה" שלה נמצאת בעתיד זה אומר שיש איזשהו קשר סיבתי ולזה אני מתכוון בקארמה.. ו למעשה כשאני קורא את ההודעה שלך שוב זה נראה שאתה מתייחס לקארמה כסוג של גוש - גוש קארמה טובה, גוש קארמה רעה וכו'.. אני חווה את זה דווקא כאוסף של המון פרטים קטנים (כמו בחיים - זה תמיד מורכב).. ובמקרה שלי אני מנסה לשנות נסיבות של פרט אחד קטן..

doingood

New member
גם וגם

אני מתייחס לקארמה גם בכללותה וגם לגבי מעשים ספציפים. בכל מקרה כמו שיוסף אמר ניתן לטפל גם באירועים עתידיים, וניתן לעשות מעשים טובים ולהביע כוונה טובה שיבטלו גזירות שגזרו עלינו. אם אנחנו כבר על התדר היהודי, אז מהבחינה הזו זה בהחלט זמן מתאים לעסוק בכך.

על היישות שביקרה אותי שמעת, אבל היום נזכרתי

במטופלת שלי, או יותר נכון במישהי שבאה לנסיון. ההתנסות איתה מתאימה לתיאור של ינוקא על כך שהם מנטרלים את הרגש. באה אלי מטופלת עם כאב בעורף ימין. ברגע ששכבה על המיטה הרגשתי משהו בכתף ימין. הנחתי כף ידי על הכתף וכוח כלשהו דחף אותה. לחצתי מעט בנחרצות והכוח היה נחרץ יותר. שאלתי את המטופלת כיצד היא מרגישה טוב יותר, כשאני לוחץ או כשאני מרפה. היא ענתה שכשאני לוחץ. עם תשובתה ועם תחושתי עלה שיש בה כוח שנכנס אליה ומפעיל אותה. אמרתי לה להסתובב על הבטן והנחתי יד במרכז שבין השחמות, הצד האחורי של מרכז הלב, מול עצם החזה ובלוטת הטימוס. הרגשתי שלא נכנס לה רגש, שאותו אחד שבתוכה גורם לה להרגיש שמה שהיא עושה בחיים הוא ההזנה הרגשית שלה. צד ימין, זה של הכתף הבעייתית, ובצידה העורף הבעייתי, קשור לעשייה וזה התאים לכל מה שעלה. פשוט היה בה כוח חיצוני שכאילו ממלא את הצד הרגשי שלה, ע"י כך שהוא מפעיל אותה בחיים. היא מתקשרת. היא לא מוצאת זוגיות אמיתית כבר שנים, ואינה יכולה להכיל את רגישות היתר של ביתה. כל זה עלה מכאב בעורף. אנשים שואלים לפעמים מה לעשות כשיש כאב בכתף. עם מקרים כאלו זה מצחיק ועצוב כאחד.

למעלה