שתי שאלות

galia746

New member
שתי שאלות

שלום לך, יש לי שני בנים בני 6 ו- 12 השאלה הראשונה : כל דבר שאני מבקשת מהם לעשות, אני צריכה לבקש מספר פעמים והם לא מתייחסים,פעולות פשוטות כמו תסדר מיטה או תכנסו למקלחת בד"כ רק שאני מאיימת הם עושים את מה שצריך. זה לא נעים לי לאיים כל הזמן.מה אפשר לעשות? שאלה שנייה: בני בן ה- 12 התמודד מספר פעמים עם ילדים שהרביצו לו ולאורך כל הדרך ביקשתי ממנו לא להחזיר ולפנות למבוגר. לצערי נוכחתי לראות כי לא ביה"ס עוזר במקרים אלו וגם לא ההורים, לכן אמרנו לו להחזיר ובאמת ילדים נרתעים מלגעת בו רק שמסתבר שהוא ילד חזק והורים באים אלי בתלונות על שהוא הרביץ לילדים שלהם, כמובן שהמצב הופך ללא נעים כי אנחנו צריכים להוכיח שהילד השני התחיל .מה עושים? איך להדריך את הילד ומה להגיד לו אם מרביצים לו?

מה דעתך?...

שלום רב גלילה, מה דעתך להצטרף לקבוצת הורים לומדת? בקבוצת הורים מקבלים כלים ורוכשים מיומנויות הוריןת המתאימות לחינוך וגידול ילדים . עינת גבע, מכון אדלר.

galia746

New member
,תגובה

אינני מזלזלת בקבוצות אך לא נראה לי שאעשה זאת. לילדים שלי בסך הכל גבולות מאוד ברורים ובדרך כלל האווירה בבית מאוד נעימה.יחד עם זאת חשבתי שאולי תוכלי לתת לי טיפים לשתי הבעיות שהצגתי.

survivorrr

New member
לא להחזיר? אולי יושיט את הלחי השניה?

את בנותי לימדתי החל מהיום שבו הלכו לגן: אם מישהו נוגע בך נגד רצונך, תעשי אחד משלושה.או תורידי לו כסא על הראש, או (לבנים/גברים) בעיטה בין הרגלים, או בומבה באף. אף אחד לא יגע בך אלא אם את תרצי בכך. זה כולל חברים, מכרים, קרובי משפחה כולל אבא ואמא. רק את תחליטי מי יגע בך ומתי. יום אחד קראו לי לביה"ס (הגדולה שלי היתה בכתה א או ב) שהיא החטיפה למישהו (בן). כנראה בעיטה במקום רגיש. שאלתי אותה (לפני הפגישה) מה היה. הילד ניסה להרביץ או הרביץ. לא כל כך הבנתי וזה גם לא משנה. בפגישה עם המורה עמדתי על כך שהילדה תשתתף ואמרתי בנוכחותה שאם היא לא היתה עושה מה שעשתה היה לה עסק מאד לא נעים איתי. איש לא יגע בה נגד רצונה וזה הזמן ללמד אותה את האספקט הזה בחיים לעתיד וליום בו תהיה נערה מתבגרת או בוגרת.. בגיל 15 או יותר - זה כבר מאוחר. המורה חשבה שיש לה עסק עם משוגע וסיימה את הפגישה. בגיל 15 מבוגר ניסה תרגיל איתה כשהיו בחדר סגור בעת עבודתה בפרוייקט בית-ספרי. היא היתה זריזה יותר וברחה. מיד לקחתי אותה למשטרה (שכרגיל לא עשתה כלום) ושוב הבהרתי לה שחסר היה לי בסיפור שלה הכסא על הראש. לדעתה בסיטואציה ההיא לא היה צורך. תמיד סמכתי על השיקול של הבנות שלי ולכן לא יספתי בנושא. מתי תלמדי אותו להתמודד מול אקט אלים? חסרים לנו מקרי אלימות ברחובות? מה יעשה בגיל 15 מול פישר בן 10 עם סכין ביד (או עם מניאק בן 16 עם סכין)? ילך ליילל למבוגר? לא ולא חביבתי. זה הזמן ללמד אותו את המציאות ומה לעשות. חוג הגנה עצמית - מבורך. טוב מאד שהתעשתת ולימדת אותו להחזיר מנה אפיים. הורים מתלוננים? שיגידו לילד שלהם שלא יתחיל איתו. להוכיח להם משהו? מה פתאום? מה הם? בית משפט? אם תחנכו את הילד לומר אמת, תלמדו אותו מה זו פרופורציה והוא יפנים שלא על כל פיפס מרימים יד - רק אל מול סיכוי סביר שירימו עליו יד או שיציקו לו פיזית (גם בלי להרים יד יש הצקות פיזיות) - אל תהססו ואל תחששו. לענין התחינות שלכם שיעשו משהו - אני מזמן גמרתי להתחנן. בגיל רך הבהרתי שאני אומר רק פעם אחת. לא יעשו? בזה אני גאון. ואז - כשהן ביקשו משהו - יש לי זמן - והרבה. כשהרגישו איך זה - התופעה נעלמה. רק להבהיר - ילד לא צריך לקפוץ כמו חייל כשאני אומר משהו. זמן סביר - מקובל בהחלט. אבל יומיים זה לא זמן סביר. אז אם אמרתי לסדר חדר והוא לא היה מסודר - יש כמה אפשרויות. הראשונה: אני מסדר וכל מה שלא במקום - עף לפח האשפה. זה עבד אבל זה היה מוגבל ואז בא הדבר השני. כשביקשו ממני משהו, הלכתי לראות את החדר. ואז פתאום ראה זה פלא, ממש לנגד עיני החדר המבולגן התחיל להסתדר במהירות שחבל"ז. אחרי כמה פעמים כאלה הן למדו שעושים מה שאמרתי רק אם הן צריכות משהו ואז בא תרגיל מס' 3. לך היה זמן כשביקשתי? עכשיו גם לי יש זמן. גם התופעה הזו נעלמה. לומר שאין מקרים אחרים? לומר שהכל תמיד דופק? שקר וכזב. אבל במקום שהן בסדר בדרך כלל (והן כאלה ילדות טובות באמת) מותר גם לשחרר לחריגים ולעבור לסדר היום. מה גם שצריך ללמד אותן לקחת אחריות על מעשיהן. אם החדר לא מסודר הן יארחו חברים בסלון? בשום אופן. יש להן חדר ושיארחו שם. מתבישות? בעיה שלכן. להבא תלמדו שמסדרים לא רק כשבאים חברים.

בואו נחשוב!

שלום רב, אני מאמינה לחינוך בהדברות. יש דרכים רבות ללמד ילד מיומנויות חברתיות. להיות איתו ולחשוב יצירתית מה ניתן לעשות. בואו נשאל את עצמנו מה ילד לומד כאשר אנחנו מעודדים אותו להחזיר? ילדלומד שאלימות זו אופציה. ילד לומד שבדרכים אלימות מיישבים סכסוכים. בואו נחשוב רחוק. מה ההשלכות? האם לשם אנחנו רוצים לכוון ולהדריך את בני הדור הצעירים? עינת גבע, מכון אדלר .

survivorrr

New member
יקירתי, דרכת לי על יבלת - וחזק. זה כואב.

אולי יש לנו כאן עוד מחלוקת, אבל... כן ידידתי הנכבדת. אלימות זו אופציה. הגנה עצמית זה אקט אלים. הגנה עצמית זו אופציה. ולכן יש אלימות שהיא בהחלט אופציה. אל תהיי לי יפת נפש. אם בת שלי תותקף, אני רוצה שבלי לחשוב בכלל, היא תכניס לתוקף בעיטת אימים בין הרגלים שהוא ישכח את שמו וכתובתו. אני רוצה שאם בת שלי תצטרך להתנגד למי שאוחז בה בכח - להכניס לו באופן אוטומטי אגרוף באף שיראה את סבתא שלו רואה כוכבים כל כמה שהיא קבורה כבר שלושים שנה ארבע אמות באדמה. כל ילד שבא מולו פישר עם סכין שיוריד לתוקף כסא בראש בלי לחשוב על ההשלכות. ההשלכות הרלוונטיות זה שאם לא ינהג כך - אולי לא יראה עוד אור יום. בגדול - עדיף להיות אלים - וחי בריא ושלם - מאשר יפה נפש קבור או נכה. כן גבירתי - אלימות זו אופציה. כשהמציאות שלנו רוויית אלימות - גם אנו צריכים לחשוב על האלימות כאופציה. מי שתוקף קשיש כדי לשדוד ממנו את דמי הביטוח הלאומי לא היה חושב בכלל בכיוון אם היה יודע שיחטוף נבוט בראש. נראה לך שהמנוול ישעה למילים של הקשיש? על איזו הידברות את מדברת? מי שקשר בחבל ילדה ואימה בעת שוד ביתן יקשיב לדיבורים? את חיה בלה-לה-לנד. מי שינסה להכנס לביתי נגד רצוני - דמו בראשו. אני גם חושב על הורי הקשישים שלא יעמדו אפילו נגד יריקה של עבריין אלים. חושב - וחושש. הכרעת הדין בפרשת דרומי הכירה שלפעמים יש צורך אפילו בירי. המחוקק הסיר במידה מסויימת אחריות פלילית ממי שיורה בפושע שחדר לטריטוריה שלו על מנת להגן על עצמו, יקיריו ורכושו. אין ספק שלפעמים עדיף לברוח. זה נכון כנגד נהג מטורף על הכביש, זה נכון מול פישר עם סכין ביד וזה נכון מול תוקף מינית. אבל לא תמיד הבריחה אפשרית. לכן בהחלט יש לחשוב על האלימות כאופציה. אי אפשר לשלול את זה על הסף. חובה עלינו לקחת בחשבון שכוחן של המילים מוגבל. אם תאפשרי לדמיון שלי להשתולל קצת - כל העולם הנאור מדבר על אחמדיניג'אד והגרעין שלו. אחמדיניג'אד צוחק על כולם - וממשיך לעשות. עד מתי? עד שיחטוף בכח. אדם אלים לא מושפע ממלים. מי שהאלימות היא הרגלו לא ישית ליבו לדיבורים. חובה עלינו להכין את ילדינו לכך שהם יקלעו לאירוע אלים שלא יוכלו לברוח ממנו. חובה עלינו ללמדם מגיל רך שגופם אינו הפקר והם צריכים להגן עליו לפעמים. אני לא אומר שאלימות זו אופציה ראשונה. אבל גם את האפשרות הזו אין לשלול על הסף. כשאני מאויים - אינני שואל את התוקף מה בדעתו לעשות, אינני רוצה תשובה מודפסת בשלושה עותקים. אני מגיב - וקשה. ולמה אני אומר שדרכת לי על יבלת? למען הגילוי הנאות - למרות שאינני אדם אלים, למרות שאני ממש פוחד מאלימות (כי אני יודע מה התוצאות האפשריות) ולמרות שניסיתי לא להגיע למעשה אלים, נקלעתי לאירוע אלים, הגבתי שחבל"ז. הואשמתי בבית משפט בתקיפה אלימה - וזוכיתי. בית המשפט קבע שהיתה זו הגנה עצמית לגיטימית. כן גבירתי מנהלת הפורום - אלימות זו בהחלט אופציה. זה לא עומד בסתירה לחינוך להידברות, כל זמן שמודעים למגבלות הדיבורים. ומה אנו מלמדים אל ילדינו? לשרוד למרות שיהיו לא פעם קורבנות פוטנציאלייים לאלימות. כפי שכבר ציינתי - חוג הגנה עצמית - מבורך. אם ילד מכה ילד אחר - אין מניעה שהמוכה יילך להתלונן אצל מבוגר. אבל לפסול את אקט התגובה? עוד לא ראית ילדים בני שש תוקפים עם סכינים/עפרונות/עוקצי-מחוגות? לא שמעת על ילדים שהחדירו עפרונות לאיבר מינם של ילדים אחרים? איפה את חיה? על הירח? לא לחינם אוסרים בבתי הספר להביא אולרים ומספריים. לכיתות הנמוכות - מספרי פלסטיק. תנחשי למה...... את יודעת לאן מוביל החינוך להדברות כשאופציית התגובה האלימה נפסלת? לאונס קבוצתי. המותקפת תדבר עד מחרתיים. מי שהז## עומד לו - לא מקשיב לבטהובן. גם לא לדמעות. וכן - אלימות זו אופציה.

למעלה