שתי שאלות

rotavori

New member
שתי שאלות

1) לאחרונה התחלתי לרשום ביומן את החלומות ואני זוכר כבר כמה חלומות בלילה - הבעיה היא שאני מתעורר באמצע הלילה כמה פעמים אז השאלה שלי אם יש אפשרות לזכור כמה חלומות בבוקר מבלי להתעורר ואם כן איך? 2) (שאלה פחות חשובה) איך אפשר להשיג את המכשיר שקולט את התנועה של העיניים ומאיר? וכמה בערך זה עולה? תודה רבה לעוזרים

Bluescale

New member
תשובות

1) להתעורר בלילה זה בעייה אבל זה לא בעיה - אסביר. מתעוררים בד"כ מחלומות שבהם ישנה התרגשות גבוהה כמו - פחד , הנאה וכו'... או צד שני ממקרים שבהם אנחנו "נחנקים" בחלום ולכן מנגנון ההגנה מעיר אותנו. סיבות נוספות קשורות לתהליכים כימיים במוח שאותם לא נוכל לאבחן בפורום וצריך לדבר עם רופא שייתן לך הפניה למעבדת שינה (אם תרצה). למה זאת לא בעיה? אם תתעורר בבוקר לא תזכור את החלומות שלך כל כך טוב כמו זאתה זוכר אותם כשאתה מתעורר באמצע הלילה וחוצמזה - זה אומר שיש לך כבר צלילות מסויימת בחלום - כלומר, הכל נראה יותר אמיתי וחי בחלומות. איך אתה יכול לנצל את זה? אתה יכול להתעורר - לרשום את החלומות שלך ולבצע ישירות MILD בלי להפריע לאף אחד/ת בשינה. 2) NOVA DREAMER http://www.lucidity.com/novadreamer.html אין עדיין הזמנות חדשות וזה מבאס - כשיהיו נדע שנינו

rotavori

New member
עוד שאלה קטנה

תודה רבה אחי על העזרה רק שיש לי עוד שאלה קטנה - בתגובתך רשמת שאני אוכל לבצע MILD ישירות הכוונה שלך היא שאני לא אצטרך להשאר ער במשך שעה?

Bluescale

New member
הכוונה שלא צריך שעון מעורר

עדיף בכל זאת להשאר ער זמן מסוים. אבל אתה יכול להשתמש דווקא ב WILD למרות שאני ניסיתי וזה לא עבד בשבילי. אתה יכול להשאר במקום שבו התעוררת בלי להזיז שום שריר וישירות להתרכז בתקתוקי שעון או מהו חיצוני אחר (אם נוח לך להתרכז ב HI אין בעיה).

rotavori

New member
עוד שאלות.....

אם אני רוצה ש-MILD יעבוד אני חייב שעה או שאפשר פחות (אם אני רוצה שזה יעבוד טוב) ומה זה HI? תודה על העזרה

Bluescale

New member
ראה תגובה ל WBTB

WAKE BACK TO BED מדובר בשיטה שתכליתה היא להתעורר לאחר מחזור ה NREM שמתבצע במהלך ה 4.5 השעות הראשונות של השינה (בערך - לכל אדם ובכל מצב יכול להיות שונה) ולאחר שאתה מתעורר - אתה קם מהמיטה ונשאר ער בין 30דק' ל 60 דק' (זה משתנה אצל כל אדם ותלוי טכניקה שאתה רוצה לעשות) לאחר זמן ההמתנה הזה אתה נשכב חזרה לישון ומשתמש באחת הטכניקות המתקדמות - WILD או MILD. אישית, כדי להצליח טוב ב WILD צריך הרבה פחות מ 60 דק' עירות ואפילו ישנן שיטות שטרם ניסיתי שדורשות להתעורר ולהישאר ללא תזוזה כלל ומיד לנסות WILD. מנסיון אישי - צריך לכייל את עצמך לפי הניסויים שלך. ז"א, עכשיו אני ניסיתי לעשות ווילד ללא ערות כלל וראיתי שאני פשוט נרדם תוך שנייה ולא מצליח להישאר ערני. היום נשארתי ער 15דק' ויותר ואני רואה שאני יותר מדי ערני ולכן מתגרד, זז וכו'... הלילה אנסה 10 דק' ערות.

Bluescale

New member
לגבי HI

Hypnagogic Imagery הזיות, תמונות שאתה רואה בזמן שאתה עוצם עיניים ומתרכז בWILD. צורות חסרות הגיון ולפעמים צורות גיאומטריות פשוטות.

rotavori

New member
תודה על העזרה

סבבה אחי תודה רבה אני אנסה לעשות MILD הערב (נקווה שיצליח לי - אם כן זאת תהיה פעם ראשונה) וזה הגיוני בכלל שיצליח לי אם התחלתי לרשום ביומן לפני יומיים?

Bluescale

New member
דגש דגש דגש

תמיד תנסה עוד ועוד ועוד. אל תקווה ליותר מדי - אני עכשיו בעצמי בדרכי לחזור לחצלל באופן קבוע ולא פעם ב "הופ! יש בטעות חלמתי חצלול" אז אני מנסה ==כל יום== לעשות WILD או MILD (בנתיים רק WILD). דגש חזק עוד יותר - MILD מנסים ==רק== אחרי WBTB (כלומר, לישון, להתעורר אחרי 4.5 שעות - להשאר ער לפי כמות הזמן המתאימה לגופך שתגלה לאט לאט ואז לעשות MILD) אל תוותר, זה שליש מהחיים שלך וזה עולם ומלואו. בהצלחה ויישר כח!

rotavori

New member
סבבה

סבבה אחי אני אנסה MILD ואם אני לא אצליח ואני אתעורר שוב אני אנסה WILD

rotavori

New member
עוד לילה כושל

קמתי באמצע הלילה וניסיתי לעשות WILD והצלחתי להתרכז בשעון במשך איזה 3 דקות אבל הרוק שיגע אותי (ראיתי שזה קרה פה לעוד מישהו) מאוחר יותר התעוררתי לאחר חלום וניסיתי לעשות MILD אבל גם זה לא הלך בהצלחה עכשיו אני אצטרך לחכות ליום שישי כדי לנסות שוב

Bluescale

New member
זה בסדר

אני עם כל הנסיון מהעבר נכשלתי להכנס לחלום בשלב האחרון ב WILD חחח 1. איך עשית MILD? ומה קרה? 2. למה רק יום בשישי?

rotavori

New member
תשובות ושאלה

1) התעוררתי באיזה שעה שמונה (אחרי שהלכתי לישון ב11 וכבר קמתי באמצע הלילה) רשמתי את החלום ביומן שכבתי במיטה במשך איזה 10 דקות, שיננתי את החלום (שיננתי אותו כאילו אני מבין שזה חלום) חזרתי לישון וכלום (יותר מאוחר היה לי חלום נוסף שלא קשור לזה) 2) כי אני לא יכול לקום באמצע הלילה (במשך היום אני אהיה עייף) אבל אולי אני אנסה את טכניקת הצמא והשאלה היא-כשאתה אומר שנכשלת בשלב האחרון בWILD למה אתה מתכוון? אתה יכול לפרט על השלבים?

Bluescale

New member
למטה יש הודעה שלי של

הצלחה חלקית ב WBTB תקרא :) 1) לגבי שעות - התעוררת ב 8 - זאת הבעייה. 2) אני עובד כל השבוע ולומד 3 פעמים בשבוע. אפשרי להתעורר ל 10 דק' בלילה זה לא מעייף אותך כלל :)

rotavori

New member
חשבתי שהבעיה שלי

ב-MILD ואולי גם WILD זה שלא הייתי ער במשך שעה - זה משפיע מאוד או שזה לא נורא? ועוד בעיה שקשורה ללקום בלילה היא שלפי מה שהבנתי אני צריך להיות ערני ואם אני ערני אז קשה לי לחזור לישון וכשאני חוזר מבית ספר ואני עייף זה זמן טוב לנסות WILD?

Bluescale

New member
בשעות הצהריים

אחרי בית ספר אפילו - זה זמן מצויין לעשות MILD אפשר גם לעשות WILD בהחלט. לגבי ערני - יש להבדיל בין ערות לערנות. לא חייבים להיות ערים במשך שעה. כל אחד מתאים את עצמו לפי הגוף שלו. אני נשארתי ער למשך 10 דק' בערך הפעם והצלחתי חלקית. תראה כמה זמן מתאים לך. אם אחרי שעה אתה כבר ערני ולא יכול להרדם - אז תצמצם בחצי. אם אחרי חצי שעה גם כן - עוד חצי. וכו'...

rotavori

New member
אם אני עושה

MILD בצהריים זה על בסיס החלום האחרון שחלמתי או שאפשר על כל חלום שאני רוצה? (ואני יודע טוב את הפרטים עליו) (וואו כמה הודעות כבר יש פה-תודה רבה על העזרה)

Bluescale

New member
עדיף על האחרון כי הוא הכי טרי

במוח שלך ולכן נמצא באיזור ש"קל לשלוף ממנו" בשביל המוח שלך. עם זאת, אפשר כמובן להשתמש בחלום אחר שאתה זוכר ממש טוב ושהיה ממש לא מזמן (לדוגמא בלילה לפני).

rotavori

New member
שכחתי לשאול עוד משהו

אמרת לי שהבעיה בMILD שניסיתי לעשות הייתה שניסיתי אותו בשעה 8 אז איך אני יכול לעשות MILD בצהריים? (זה לא אותו עיקרון?)

Bluescale

New member
לא בדיוק

דבר ראשון התכוונתי ל WILD. MILD אפשר לעשות גם בשעה 8.00 . WILD קצת קשה כיוון שגם יש אור חזק בשעות הללו וגם אתה אחרי הרבה זמן שינה ולא מספיק "עייף" כדי להיכנס לשיתוק השינה בקלות. בצהריים, עם כבר, אפשר להנות מ WILD אחרי ארוחה טובה. בד"כ נופלת עייפות אחרי ארוחה בגלל עיכול האוכל.

למעלה