שתי שאלות

operationss

New member
שתי שאלות

1. בדיאטות למטרות הרזיה ממליצים לאכול כל יום פרוסה עם חומוס, הסתכלתי על הערכים התזונתיים של חומוס וראיתי שיש בו הרבה שומן. וחוץ מזה אין בו חלבון - שאלתי היא האם הוא מתאים גם למפתחי גוף או שעדיף להתרחק ממנו ? 2. בזמן האחרון אני מבצע אימון אירובי בסוף כל אימון משקולות וכמו כן קצצתי בממתקים, משקאות מסוכירם , גבינות 5% וכדומה. כתוצאה מכך ירדתי 3 ק"ג ועם זאת אני ממשיך לעלות במשקלים איתם אני מתאמן האם אני יכול להסיק מכך שהמשקל שאבדתי היה שומן ? תודה.

Einatm

New member
חומוס=קטניה

בקיטניות יש חלבון, אם כי חלבון חסר, ככה שכנראה הסתכלת על ערכים של מוצר אחר...
אם לאכול או לא? בעיקרון, מאוד תלוי בתפריט היומי שלך. אם אתה אוכל מספיק חלבון מהחי אז אין לך צורך בזה. אבל בשיא הרצינות, אנחנו כותבים את זה כאן כל כך הרבה, אם אתה לא מבין בתזונה, ואתה לא בטוח מה לאכול ובאילו כמויות, למה אתה לא הולך לפחות פעם אחת לתזונאי שייתן לך כלים ויסביר לך איך לאכול מעכשיו והלאה??? כמו שאנשים משקיעים שעה פעם בחודש וחצי להחליף תוכנית אימונים, כי זה חשוב, ככה מתאמנים צריכים להשקיע חצי שעה פעם בחיים כדי להתייעץ עם תזונאי. לגביי השאלה השניה, כן, אם כי עדיף לעשות בדיקת אחוזי שומן לפני תחילת האימונים ועם כל החלפת תוכנית וככה יודעים בודאות.

sowhatt

New member
את יכולה לומר בבקשה מקורות

לחלבון מן החי, כמה שיותר , יותר טוב
ועוד שאלת אגב
למה שינית את השם?

Einatm

New member
בכל מה ש(היה)חי יש חלבון

בשר, עוף, דגים, ביצים, חלב, גבינות. ואם תסביר לי את ההבדל בין עינת ל- Einat אולי אוכל להסביר, אם כי זה לא ממש אמור לעניין אותך, לא???????

sowhatt

New member
אוקי, אין הבדל סתם שאלתי

אדוני לא אהב את ההודעה, ואדוני ייצא ממנה עכשיו.

Ei V

New member
Chumus+Pita = Complete Protein

But chumus is high on fat so I would limit the intake if you´r trying to keep the fat down

yaronm

New member
דבר ראשון חומוס

מה שכתוב על הקופסא הוא מדוייק בחומוס יש המון המון שומן רווי. בקשר לאחוז שומן עדיף למדוד אבל כנראה שירדת באחוז השומן. כל הכבוד.

tommythecat

New member
חומוס ושומן...

אגב, ירון, השאלה למה אתה מתכוון שבחומוס יש המון שומן רווי? החומוס ל"ניגוב" הוא למעשה חומוס טחון עם טחינה ושמן זית. לדעתי ב 100 גרם גרגרי חומוס מבושלים יש הרבה פחות שומן. יוסי

גיא 22

New member
בחומוס יש המון חלבון לפי המאמרים פה

ככה שתמשיך לאכול חומוס.... ודרך אגב שילוב של קטניות ודגנים זה השילוב ב-ה´ הידיעה. למשל -פיתה עם חומוס, או אורז ושעועית/עדשים(מג´דרה).

תשובה אחת

עינת ענתה יפה על הראשונה. לגבי השניה סביר להניח שירדת בשומן, המשך לעלות במשקלים - כל הכבוד !

למעלה