שתי שאלות:

D a n n y b o y

New member
שתי שאלות:

1. יש סיכוי להתקבל לחשמל-פיסיקה בטכניון עם פסיכומטרי פחות מ700? 2. אפשר לדחות את העתודה בשנה?

arifell

New member
2 תשובות:

1. כן, תלוי בממוצע בגרויות משוקלל, בהיצע וביקוש. 2. לא יודע

D a n n y b o y

New member
עוד שאלה...

אני רק בן 17,ואם אני אתחיל ללמוד בעתודה באוקטובר אני לא אקבל זימונים למסלולים אחרים בצבא... מה אני עושה??? בבקשה, זה מלחיץ אותי בטרוף בזמן האחרון...

קח שנה חופש?

אתה בדילמה מוזרה מאוד. מצד אחד אתה לא רוצה לסגור לעצמך אופציות בצבא, ומצד שני אתה שוקל ללכת לעתודה... שב לך איזה יום, תחשוב טוב, ותחליט אם אופציה במקום אחר עדיפה לך על עתודה עכשיו... ותחשוב טוב. זה לא משהו שקופצים אליו סתם.

D a n n y b o y

New member
ני חושב על זה הרבה זמן...

הבעיה היא שאני מעדיף תלפיות או אפילו ממרם, אבל עדיין לא נתנו לי אפשרות להבחן למסלולים האלה. מסלול העתודה היא מעין רשת בטחון שלי, אבל בסופו של דבר אני צריך להחליט לפני שאני יודע על אפשרויות אחרות...

D a n n y b o y

New member
גם בעיה...

נרשמתי והכל...אבל לא החזירו לי תשובה בכלל :( חו. מזה, אני לא בטוח שאני רוצה הנדסת חשמל...

פלטרון

New member
במה אתה כן בטוח ?

וזה לא נאמר כדי להעליב , חס וחלילה , אלא כדי שתוכל לחשוב, מהם ה"עוגנים" שלך ?

D a n n y b o y

New member
זו בדיוק הבעיה!!!

אם הייתי בטוח במה שאני רוצה, לא הייתי כותב בפורום הזה ומבקש עזרה והצעות... לדעתי עדיף ללמוד קודם מדע, ואח"כ הנדסה... כמו כן, אני לא יודע אם אני אעמוד בלחץ של תוכנית פסגות... כי תואר כפול גם בפיזיקה וגם בהנדסת חשמל נשמע לי קצת מפוצץ... ואם אני כבר הולך על תואר כפול הייתי מעדיף ללמוד פיזיקה ומדעי המחשב, אבל ממה שהבנתי אין תוכנית כזו בטכניון... תקן אותי אם אני טועה, בבקשה.

greenguy2002

New member
הבהרה...

התואר הכפול הזה זה לא כזה עומס כמו שחושבים, אז עושים קורס יותר מכולם כל סמסטר, אז מה? בנוסף לכך פיסיקה והנדסת חשמל אילו 2 תארים שמשלמים את עצמם ויוצרים שילוב מצויין, מצד אחד אתה מקבל רקע פיזיקלי רחב לדברים שאתה לומד בחשמל, מצד שני אתה לומר על היישומים הלכה למעשה של מה שאתה לומד בפיזיקה! בין פיזיקה ומדעי המחשב הקשר הוא לא כזה חזק...

D a n n y b o y

New member
תודה

תודה רבה, לא שמתי לב שזה רק קורס אחד יותר... אני מקווה שאני אתקבך באמת, הפסיכומטרי שלי לא ממש גבוה.

greenguy2002

New member
כן, התקבלית...:)

היה לי סכם 92, עם 88-89 אין לך הרבה סיכוי, בחשמל פיזיקה צריך 91 בערך...

D a n n y b o y

New member
איך?!

איך היה לך סכם 92 עם פחות מ700? ממוצע הבגרויות שלך היה 116 או משהו כזה?

D a n n y b o y

New member
יפה מאוד

לי יש רק 113.13... פסיכומטרי מטומטם, עוד 22 נקודות הייתי מתקבל בלי בעיה... מה לעשות, אני גרוע במבחנים כאלה...

greenguy2002

New member
תראה מה אתה יכול לעשות...

תלך לחשמל, תלמד את הקורסים של חשמל-פיזיקה ותעשה עוד פסיכומטרי במשך השנה הראשונה, אם תשפר תוכל לעבור לחשמל-פיזיקה לפי הסכם החדש...

D a n n y b o y

New member
אפשר לעשות את זה?!

חשבתי שברגע שאני מתחיל באוניברסיטה, הם לא מסתכלים יותר על מבחנים חיצוניים... אני יודע שבבן גוריון אפשר להתחיל בפיזיקה ואם אחרי השנה הראשונה יש לך ממוצע 82+ אתה יכול ללמוד גם הנדסת חשמל...

greenguy2002

New member
בטכניון זה הולך ככה...

בשנה הראשונה אתה עדיין יכול לעבור פקולטות על סמך הסכם שלך, החל מהשנה השניה מתחשבים אך ורק בממוצע, אז יש לך עוד אפשרות לשפר פסיכו ולהעלות את הסכם. אחרי השנה הראשונה, כדי לעבור הממוצע שלך צריך להיות גבוה יותר מ-75% מהסטודנטים בחשמל-פיזיקה, שזה ממוצע בסביבות ה-89-90....

למעלה