שתי שאלות

שתי שאלות

א. האם הילינג יכול לסלק מה שנקרא "רוח רעה" או שד, וכיו"ב דברים? ב. האם בשיטת ביואנרגיה אפשר לאבחן בעיות בגוף, באופן ממשי ומדויק? למשל, בעיה של ספיגת ויטמינים, פעילות מוחית (ולהבין אם מדובר בהורמון מסויים, או בחומצה אמינית ואם כן איזו, וכו'). והאם אפשר לטפל בבעיות האלו באמצעות ביואנרגיה? ת ו ד ה .

dudi adler

New member
שלום רכבת טסה

לגבי שד או רוח רעה, ישנם מטפלים בודדים בהילינג שיכולים להסירם. אבל, כדאי לברר האם אכן שורה על האדם הרוצה טיפול, שד או רוח רעה. יש נטיה מופרזת להסיר אחריות אישית למתרחש ולהטיל הכל על דברים, שאם הם קיימים, הרי שהם נדירים ביותר. לגבי ביואנרגיה, האם את מתכוונת לשיטה ספציפית? כמו ביורגונומי של רפי רוזן? לדעתי בודדים הם אלה שהאבחון שלהם מדוייק, עד כדי זיהוי הורמון מסויים או חומצת אמינו מסויימת.עליהם להיות רוחניים מאוד וצדיקים אמיתיים. יש הרבה (מידי) מטפלים המאמינים שהם יכולים . גם אם האבחון איננו כה מדוייק, מטפל טוב יוכל לנסות ולברר עם המטופל את שורש הבעיה ולטפל בה, תוך עידודו לשנות ולתקן בהתנהלות חייו, את שצריך תיקון. כל טוב ובהצלחה

זה מביא אותי לשאלה אחרת

האם בכלל הילינג הוא טיפול טוב לבעיות פיזיות גרידא (כשהבחירה בהילינג נובעת מקושי לטפל בדרך הקונבנציונאלית). אני מתרשם, שבד"כ, המטפלים הולכים לכיוון "הפסיכולוגי" ובוחרים בהסברים נפשיים לבעיה, ואילו העניינים הפיזיולוגיים נשארים בצד.

dudi adler

New member
טיפול בבעיות פיזיות

ניתן לטפל בעזרת הילינג בכל בעיה פיזית שהיא. היום טיפלתי באנשים עם גב "תפוס", יתר לחץ דם, פארקינסון ואלצהיימר. ישנו שיפור פיזי אצל האנשים. לחץ הדם נמדד לפני ואחרי הטיפול ובתחילת כל טיפול והמצב משתפר. כמו כן, במבחנים נוירולוגיים נקבע שמצבה של המטופלת עם האלצהיימר משתפר; לא רק שההידרדרות נעצרה. מטפל בבעיות פריון ונולדו ילדים (-: ועוד ועוד... העניינים הפיזיולוגיים לא נשארים בצד. מטפל טוב מסייע למטופל לשפר את מצבו הפיזיולוגי, אך עליו לרדת לשורש הבעיה. פעמים רבות שורש הבעיה הוא רגשי. מתח עשוי להעלות את לחץ הדם, לגרום לכאבי ראש ועוד. כאשר האדם "אוכל את עצמו" מבחינת ביקורת עצמית וחוסר סיפוק, כאשר האדם מתנגד לעצמו, יכולות להווצר מחלות אוטו אימוניות, בהן המערכת החיסונית תוקפת את הגוף עצמו. ניתן לתת דוגמאות רבות. מצב רגשי מאוזן מקל או פותר גם בעיות עיכול רבות... מטפל טוב מבין שטיפול סימפטומאטי בלבד הוא כמו לקחת כדור נגד כאבים מבלי לרפא את מוקד הכאב. לכן מטפלים טובים מנסים לעודד את המטופל למצוא את הרגש המפריע לו ויוצר מחלות פיזיות, או את המחשבה העוצרת את האדם מלהתפתח ויוצרת בעיות פיזיות. מקווה שהדברים ברורים יותר כל טוב לך

ינוקא1

New member
מאוד תלוי.

יש בביואנרגיה יכולת לסלק ישויות חיצוניות מסוימות , אבל זה תלוי כמה אותה רוח "השתרשה" בגוף. יש לנו באופן טבעי כל מיני הגנות בהילה שלנו מישויות למינהן , וכדי שישות תשתרש בגוף הפיזי ההגנות הללו צריכות להיות חלשות באופן רצציני. אבל לפעמים אותה ישות כן מצליחה להיכנס לגוף והופכת להיות כמעט בעלת הבית (כמו למשל במקרי סכיזופרניה) , ואז זה מאוד קשה להעיף אותה. לפעמים אפשר להעיף "חלק" ממנה או להחליש אותה. בעזרת ביואנרגיה ניתן לאבחן בעיות בגוף , זה מאוד תלוי במטפל ובצורת העבודה שלו. ספיגת ויטמינים או פעילות מוחית זה למשל דברים שאני אישית לא אנסה לבדוק. רוב הבעיות שלנו נובעות מכמה רגשות בסיסיים - פחד , אשמה , כעס , קינאה , תאווה , יאוש , עצבות , וכדומה. ולפעמים לחגיגה גם מצטרפות ישויות שמחמירות את הבעיה (כי דומה נמשך לדומה. ישות "עצובה" ובדיכאון תימשך לאדם כזה). ובביואנרגיה ניתן לטפל ברגשות הללו ובחלק מהישויות הללו , וממילא ניתן להביא שיפור כמעט בכל בעיה. כולל בעיות פיזיות לחלוטין. הטיפול שלי אישית מתרכז ברגשות הללו. כאשר מטפלים ברגשות הללו , מטפלים בגורמי הבעיה. אינני מחפש אבחנות רפואיות קונבנציונליות - בשביל זה יש רופאים ויש להם את השיטות שלהם. (יש רופאים שנעזרים בביואנרגיה כדי להגיע לאבחנות - דר' נאדר בוטו למשל מספר שהוא נעזר בעפעוף בעבודתו כמצנתר כדי לגלות היכן העורק הסתום).

סכיזופרניה

האם ניתן להכליל ולומר בודאות שכל מקרי הסכיזופרניה הם מקרים של ישות ההופכת לבעלת הבית או שיש מקרים/הסברים אנרגטים אחרים לתופעה ? בסה"כ רוב המטפלים בהילינג נמנעים מלקחת אחריות על טיפול במקרי סכיזופרניה ( תקן אותי אם אני טועה ) מכל מני סיבות ( בעיקר בשל ההצדמדות למה שמכנים זכות הבחירה ( כלומר אם האדם בחר לוותר על השליטה בחייו דרך חוזר איזון נפשי ברמה קשה כזו אל לנו להתערב ולהפריע לו בשיעור/ תהליך הלמידה/צמחה וכו') גם אם הוא סובל מאוד וגורם לסבל לסביבתו / + נטל למשפחתו וכו'. תודה על התיחסות

ינוקא1

New member
אני לא יכול לומר בוודאות כמעט כלום על כלום.

ובטח שלא על סכיזופרניה. לפי רפי רוזן סכיזופרניה זו רוח שהתלבשה על המוחות , ולדבריו ניתן גם להרגיש קרן אנרגטית מסוימת היוצאת מאחת הצדעיים. האם זה וודאי ? לא יודע. גם אינני מכיר יותר מידי מטפלים בהילינג "רגיל" - אני למדתי ביורגונומי ופיתחתי את זה לסוג של הילינג. מה שאני יודע זה שפעם אחת יצא לי לטפל בבחורה עם סכיזופרניה , ותוך כ3 טיפולים היה שיפור ניכר. יש לציין שהיא היתה בשלב הראשוני של המחלה. הלוואי והיתה לי אפשרות לטפל בעוד ועוד מטופלים ולפתח ולחקור את זה יותר. אני חושב שאם אנו רואים מולינו אדם שסובל - אנו צריכים לעזור לו. ולא משנה איך הוא מוגדר , וגם לא משנה מהי האבחנה שהרופאים\ הפסיכיאטרים נתנו לו. אם אותו אדם לא סובל , ואם לא ביקשו את עזרתינו - אין מה לעזור. אבל אם הוא או משפחתו ביקשו את עזרתינו , אפשר לנסות. הטיעון : "אם האדם בחר לוותר על השליטה בחייו דרך חוזר איזון נפשי ברמה קשה כזו אל לנו להתערב ולהפריע לו בשיעור/ תהליך הלמידה/צמחה וכו'" נראה לי לא נכון. כי לפי הטיעון הזה אנחנו לא צריכים לעזור לחולים להתרפא - כי הם בחרו להיות חולים , לא צריכים לתת צדקה לעניים , כי הם בחרו להיות עניים וכן הלאה. יש בגמרא סיפור על קיסר רומאי ששאל את רבי עקיבא "אם אלוהיכם אוהב עניים הוא , מפני מה אינו מפרנסם ?" וענה לו רבי עקיבא "כדי שנזכה אנו על ידם". כלומר , לא רק הבחירה של האדם להיות עני\ סכיזופרן \ חולה וכו' נמצאת כאן , אלא מראש גם תוכננו מפגשים בין אותו אדם לאדם אחר שיכול לעזור. ויתכן שכאשר יתבצע המפגש הזה , אז אותו אדם יקבל את השיעור שלו מהמטפל , וממילא לא תהיה סיבה יותר שהוא ימשיך להיות בחוסר איזון. והשיעור כאן הוא כפול - גם למקבל , וגם לנותן.

סכיזופרניה והילינג

אני לא חווה את הסכיזופרניה דווקא כמו פיצול ברמת הנפש, אבל צריך גם לזכור ש"סכיזופרניה" זה הג'וקר של מחלות הנפש - כל דבר שלא נופל בשום קטגוריה אחרת נקרא סכיזופרניה. כל חוסר שקט נקרא סכיזופרניה. ההבדלים בין הביטוי של סכיזופרניה, כמו עוד בעיות נפש, בין אדם אחד למשהו, רק מראים עד כמה הרפואה הקונבנציונאלית היא שבלונית ורחוקה מלהושיע. אני מתרשמת שמחלות נפש מבטאות חוסר יכולת של האדם לשלוט באנרגיה שנכנסת או יוצאת ממנו. למשל, בסכיזופרניה, נידמה לי שמדובר בבעיה של שטיפה של אנרגיות מהסביבה - מישהו בסביבה (אם זה טפילים, אם זה אמא פולניה, אם זה נפש רגישה ואחד שלוקח אחריות לעיתיםקרובות מדי.. ). הרבה פעמים שמתי לב שסכיזופרנים מתקשים מאוד לשלוט בכמות ומהות האנרגיה שהם מכניסים לגוף ואז פועלים דרכה. הייתי מנסה בסכיזופרניה לשים "כובע" על צ'אקר הכתר ולהפסיק זרימת אנרגיה לשם, קודם כל. העניין הופך קשה יותר ויותר עם כל יום שעובר מפני שהאנרגיה הלא רצוייה משתלטת ממש על היישות הפיסית וגוזלת ממנה את המסוגלות להחליט...

להפוך חלום למציאות

תארו לכם שלושה הילרים שעובדים בבית חולים לחולי נפש באופן קבוע פעם פעמיים בשבוע עושים טיהור וניקוי אנרגטי למאושפזים שם... איזה מדהים זה יכול להיות איזה ניסים יכולים לקרות. אח אח מתי המערכת תהיה מוכנה לפרק קצת מהקשיחות שלה ולהכניס ריפוי ללא סמים. דון קישוט ? אולי .לא יודע. ככל שיותר מטפלים יהיו מוכנים לקבל ולהכיל אנשים במצבים כאלה כך הסיכוי לזה יגבר - דעתי הצנועה

dudi adler

New member
לימון, מקווה כמוך שיהיה שילוב

של טיפולים טבעיים, ו\או אנרגטיים בבתי"ח פסיכיאטריים ואחרים. צריך מטפלים ברמה גבוהה במיוחד וצוות מערבי שפתוח לנושא.

למעלה