שתי שאלות

estersh

New member
שתי שאלות

א. אני רוצה להכניס בפתיחת הטופס באקסס ערכים לlist box אז אני עושה משהוא כזה:private Sub Form_Open(Cancel As Integer) Me.list1.AddItem ("aaaa") Me.list1.AddItem ("bbbb") אבל הוא עדיין ריק. צריך לכתוב עוד משהוא ? ב. אני רוצה לפתוח טופס במקום מסוים על המסך יחסית לטופס פתוח אחר. להצמיד אותו לקצה הימני העליון. איך עושים את זה? כלומר, איך אני יודעת את המיקום של הטופס הפתוח. אה ועוד משהוא, יש גם לאקסס אתרים של קוד פתוח כמו שיש בשפות אחרות. או עזרה מסוג אחר. כי העזרה שבאה עם התוכנה של אקסס נורא עלובה. (או שאני לא יודעת להשתמש בה)

estersh

New member
שמוליק, Please, help me

אם תענה לי לפחות על השאלה האחרונה (לגבי הhelp) אז אני אוכל לתת לכם קצת מנוחה מהשאלות שלי.

תשובות, בערך.

אני לא עובד עם אקסס, אלא עם VB, אבל זה מספיק דומה אני מניח. בקשר ל listbox - ניסיתי מה שכתבת, וזה עבד לי. הגדרת את הRowSource ל Value List? בכל מקרה - להזיז פורם לפינה הימנית העליונה של פורם אחר בשם MyForm:
Me.Move MyForm.Left+MyForm.Width, MyForm.Top​

estersh

New member
בוודאי שהגדרתי

אבל זה לא עזר לי. כשניסיתי להוסיף לבד את הנתונים (כמו בשאלה שכתבתי) אז הגדרתי מקור השורה לרשימת ערכים. וניסיתי גם מהטופס להגדיר RowSource מתוך טבלה ואז כמובן שיניתי הגדרתי אותו כ"טבלה/שאילתה", אבל גם לא הופיע לי כלום. אני מנסה עכשיו להצמיד את הטופס כמו שכתבת. תודה רבה.

טוב ... טוב... אני אענה על הכל..../images/Emo6.gif

א. אני עוד לא מבין למה את מנסה להוסיף בפתיחת הטופס באקסס, נתונים ל - LISTBOX כשאת יכולה פשוט לקשר אותו לטבלה (וככה נכון יותר לעשות) אבל עדיין את יכולה לעשות את זה בצורה הבאה...
Me![ListBox].RowSource = "aaa; bbb; ccc"​
ב. הדרך שלי למקם את הטופס בגובה זה Me.Top = xxx וברוחב זה Me.Left = YYY עכשיו אני יודע מה תהיה השאלה שלך.... מה זה XXX ומה זה YYY אז לצורך זה אני יוצר כפתור ובעת לחיצה הוא מבצע את הפעולה הבאה:
MsgBox " Top = " & Me.Top & " Left = " & Me.Left​
עכשיו צריך להריץ את הטופס, ואז למקם אותו איפה שרוצים.... לחיצה על הכפתור תתן לך את ערך ה - Top ששווה ל - XXX וערך ה - Left ששוה ל - YYY. לגבי השאלה שלך בדרך אגב, רק לבדוק בקישורים של הפורום.... זה מספיק אני חושב....

אוץ, לא קראתי את השאלה שלך עד הסוף

לגבי מיקום הטופס בצמוד לטופס השני, התשובה של אלון מדוייקת ומלאה....

estersh

New member
אז ככה

זה לא שאני צריכה להכניס aaa,bbb וכו´. אני צריכה להכניס כל מיני נתונים שאינם נמצאים בטבלה מסויימת ואני מוסיפה אותם מכמה מקומות שונים. אבל גם ניסיתי לכתוב לדוג´ משפט sql ולעשות list1.rowsource=sql והרשימה נשארת ריקה.

estersh

New member
מכמה טבלאות שונות

אבל זה לא משנה. מה שכתבתי הוא שגם כשניסיתי לשם הנסיון לשים נתונים מטבלה מסויימת זה לא הלך לי. וגם כשניסיתי להוסיף נתון המטופס אחד אחד. לא יודעת, אבל אני מרגישה שהאקסס שלי השתגע. זה דבר שעשיתי בעבר כמה פעמים, כך שאת השיטה אני מכירה. אבל אולי יש איזה מאפיין בטופס או בlistBox שעושה שא"א יהיה להכניס נתונים? חוצמזה, למה אצלי אין לטפסים מאפיין בשם Top, או Left, או right יש לי רק width אבל זה לא עוזר. אז לדוג´ על הmessageBox : MsgBox " Top = " & Me.Top & " Left = " & Me.Left אני מקבלת הודעת שגיאה Method or data member not found לכם יש כזה מאפיין לטופס?

זה מה שחשבתי.... אז בואי ננסה את זה

בואי וניצור שאילתה שתקבל את כל הנתונים ששיכים לליסט בוקס שלך. ואז ה - RowSource של הליסט בוקס יהיה השאילתה.... אם אלו נתונים שמשתנים, את יכולה ליצור את השאילתה בקוד עם קריטריון, ואז להחליף את המקור לקומבו בוקס. קחי בחשבון דבר אחד. אם את משתמשת בטפסים רציפים או בתצוגה טבלאית, את לא יכולה, או יותר נכון אסור לך, לשנות את המקור לליסט בוקס.

estersh

New member
אוה

הייתי פזיזה מידי בבקשת העזרה האחרונה, דווקא מצאתי במקום top את windowtop, וwindowleft במקום left אבל הlistbox עדיין עושה צרות

למעלה