שתי שאלות

שתי שאלות

מכירים את זה שפתאום אתם קולטים שיש להיט תורן חדש? בתקופה שההורים שלי התנסו בכל מיני דברים, זה היה ה"סווידיש ביטר" לניקוי הכבד (בלי לשנות תזונה), אחר כך הם גילו את מיצוי השום, והיו גם כמוסות של ג'ינסנג בדרך. פלא שיצאתי נטורופת? (לא, אלה לא השאלות!) אתמול הגיעה לידי צנצנת עם חלב, שכבר התגבן והפך ליוגורט, ובקרקעיתו גדלה "פטרייה יוגית", או טיבטית, אם ממש, אבל ממש תרצו. חיפוש קצר בגוגל מעלה ניסים ונפלאות שהיוגורט עושה, ועל פניו זה נשמע כמו "פרוביוטיקה +" להמונים. זה גם מגניב (וקצת מעיק), כי צריך לטפל בה (לא כל כך בה, זה נראה כמו רסק לבנבן ומחיתי, ולא המבנה של הפטריה המוכרת מהיער/ ירקן), לקלח אותה בכל יום אחרי שלוקחים לה את היוגורט, ולמזוג לה חלב חדש מהחי (סוף סוף משהו בבית הזה ישתמש בחלב). זה גם אמור לגדול ולהתפתח, ואז אפשר להפיץ את הטרנד הלאה והלאה... (וה"חוק" אומר שבחינם) בגלל שזה מזכיר לי את הטמאגוצ'י של פעם החלטתי לקרוא לזה- טמא-פונגי, וגם לשאול אתכם- 1. מה דעתכם על טרנדים שכאלה? כל הנ"ל (חוץ מהפטרייה, שמעולם לא הכרתי) יוצרים הגיון מסויים, למרות שאני לא אוהב את הבידוד של מרכיב מסויים, ושימוש בו (למשל ללא התאמה של תזונה, או פיקוח, מעקב או ליווי) לטובת ניסים ונפלאות שכביכול הוא מייצר (והוא מייצר. אבל אפשר אחרת, וטוב יותר). 2. מישהו שמע על הפטרייה הזו? מישהו ניסה? לפי מה שמסופר קיבל אותה פרוספור שטופל (בהצלחה, כמובן) בסרטן בטיבט, ומצד שני אומרים שזו אותה הפטרייה שמשמשת לייצור גבינות (או קפיר, אם לדייק). מסתקרן... שבוע מוצלח שיהיה!

זה טרנד ישן../images/Emo8.gif

ניסיתי את הפטריה הזאת לפני כמה שנים. כבר אז היו עליה סיפורי ניסים ונפלאות. השתמשתי בה כמה חודשים כי נהניתי מהיוגורט הביתי שנהיה לי בכוס וגם מהפטריה שגדלה לי ואני יכולה לחלק הלאה. לא הרגשתי שום השפעה שאני זוכרת על מצבי הבריאותי ובסוף כנראה הזנחתי אותה והיא מתה..... סיפור עם סוף עצוב )-: עירית

אבל אני עניתי...

והתפוז אכל לי את התגובה! כתבתי שדווקא הסוף העצוב גרם לי לצחוק, מסרתי את תנחומי, ונזכרתי בחוויות ישנות של גילוי, כמו חליבה, או קטיף של פרי/ ירק/ תבלין מהגן להבדיל מהאסיף המוכר מהסופר. וגם אמרתי שאולי חלק מהרתיעה, היא שכמו כל מוצר מעובד, או שקשור בחי, אנחנו רגילים, ואולי מעדיפים, לקבל מוכן, ממש כמו שהייתי רוצה לקבל את העוף כעוף, ולא כתרנגולת (אלא אם אני הולך לגדל אותה). ושלא יהיה ספק- אני לגמרי עירוני...

מזכיר לי שרשור ישן נושן

תחת הכותרת מהו מיץ עשב החיטה שלך גם אני ניסיתי את הפטריה (עליה השלום) ואני לא כל כך זוכרת מה היתה ההשפעה כי האמת? זה הגעיל אותי. חינוך של שנים להימנע מרכישה וצריכה של חלב ופתאום לקנות ליטרים שלמים, לשטוף בחלב וכמובן לשתות את זה כדי שהגידול הזה יתפתח אצלי במקרר
בקיצור, אצלי זה לא עבד למרות שכל המטופלים המבוגרים ממוצא רוסי שהיו לי מכירים את זה והביאו לי אחת חדשות לבקרים. לגבי טרנדים, אני לא חושבת שזה עובד... או שזה לא עובד עלי באופן אישי כי עם הצלחות המוניות אני לא יכולה להתווכח. אבל אני לא חושבת שמשהו אחד ויחיד יכול לעזור לכולם, ואם לומר את האמת, אני לא חושבת שזה יכול לעזור אפילו לבן אדם אחד... מה הסיכוי שתוסף תזונה אחד ויחיד כמו שום או מיץ עשב חיטה יכול להאפיל על שנים של תזונה לקויה, חוסר פעילות גופנית, רביצה מוך המסך (טלויזיה או מחשב, מה זה משנה) מתח נפשי, חיי נישואים בלתי מספקים, טראומות ילדות, הריון קשה, פחד תמידי מפיגועי טרור, מלחמות בכבישים, תאונות דרכים, טראומות ילדות, מים מזוהמים ומופלרים, מזון מעובד, מרוסס או מעונה, חוסר איזון בשל מחסור בגשם ושיבוש עונות השנה, קרינה מכל דבר אפשרי, טוב אני חושבת שהבנת את הרעיון...

קצת קשה לי להסכים איתך...

לגבי הפטריה- אני לא ממש בטוח אם אני הולך לעשות את זה, יש, כמובן, שיקולים לכאן או לכאן. לגבי משהו אחד ויחיד שיכול לעזור לכולם- בטוח שלא, אבל אולי יכול לסייע... אני בטוח, למשל, שאם כל אחד ואחד מאיתנו יקח פרוביוטיקה, זה ישפר לו לפחות משהו אחד, וזה אכן אחד התוספים יחדים שאני ממליץ עליו לרוב המטופלים שלי. וטרנדים עובדים לא כי הם מתקנים את כל התחלואות שציינת למעלה שכשהם באים לבד- בלי שינויים נוספים או תמיכה, אלא כי הם גורמים הרגשה טובה, למשל- ויטמין C מעניק קצת יותר אנרגיה, וכשעבדתי בחנות טבע בזמנו, ראיתי איך אנשים שעטו על חבילות של ויטמין C, כי זה מאוד בריא, וגורם להרגשה טובה. הסווידיש ביטר מנקה את הכבד, ומשפר את היציאות- תוצאה מורגשת. להגיד לך שהייתי ממליץ לכל אחד? ממש לא. כנ"ל לגבי הג'ינסנג, שלטווח הארוך לא מומלץ, ומראש לא לכל אחד. עם זאת, כנראה שעדיף לצרוך ויטמין C (לא לכל אחד!) כדי להתמודד קצת יותר טוב עם כל הנאחס שמלווה אותנו בשורות האחרונות של מה שכתבת, או לנקז קצת את הכבד (בתנאי שזה מתאים ושהתזונה נקייה יותר), או לאכול יוגורט מחלב שבחרת (למשל עיזים אורגני), בלי תוספות של סידן, מייצב, מעבה ומתסכל... ולגבי כל אותן שנים אבודות- עדיך להתחיל ולשנות, גם אם זה אומר להתחיל עם משהו אחד. הבעיה עם הטרנדים, שהם חולפים, לקשה להתמיד באורח חיים חלקי שכזה. איכשהו יותר קל לעשות שינוי מקיף מעמיק יותר, ובסופו של דבר לשנות את הכל. היה לי יותר קשה, למשל, לאכול שוקולד חלב, ולא לאכול שוקולד לבן. בטח שכטרנד מתיש יותר לטפח פטריה לאורך זמן (וזה גם קצת כמו לראות את השלב שהתרנגולת הופך לעוף לשבת... שבמילים אחרות- יש משהו נחמד יותר בלקבל מזון מהחי מגיע ארוז או חם, ולא נא). בקיצור- נראה לי שלעזור- גם טרנדים יכולים, אבל הם יכולים גם להזיק מאוד, כי אין פיקוח. זה לא יפתור באמת שום דבר לאף אחד, אבל אולי קצת יקדם. לפחות את תחושת העשייה.

אני לא חושבת שאנחנו מאוד לא מסכימים

טוב, רק קצת. אני מסכימה שויטמין סי יכול לעזור לאנשים רבים, ושאנשים שלא אוכלים טוב ומעשנים למשל צריכים לקחת אותו. אבל אני לא חושבת שאם כל האנשים שילכו לבתי הטבע יקבלו ויטמין סי, אחוז גדול מהם ירגיש בשיפור כללי. כמובן שלא חקרתי את הנושא, אבל כך נראה לי, כי הסיבה האמיתית לבעיות של אנשים נמצאת במקום אחר, בעיני. בסיבה לעישון או לתזונה הנכונה, בסיבה לכך שאנשים רבים מתייחסים לגוף שלהם כאל פח אשפה. לכן גם אם מאה אנשים יקחו פרוביוטיקה וזה ישפר אצלם משהו אחד (אצל אחד עצירות, אצל שני גזים, שלישי - שלשול) לדעתי זה לא באמת יעזור לאיש. יגיע המשבר הבא והעצירות/שלשול/גזים יחזרו. חוסר האיזון יישאר, החולשה תישאר. טיפול אמיתי יכול לאזן את החולשה הזו ולגרום להם להיות עמידים יותר, וכך גם אם הם ירגישו לא טוב לכמה ימים, הם יחזרו לעצמם. אבל פרוביוטיקה, בלי ייעוץ מקצועי אמיתי, בלי שינוי תזונה וכו'? לא נראה לי. כמו שכתבת, הבעיה עם הטרנדים היא שהם חולפים. יכול להיות שרק העובדה שמישהו שותה מיץ לימון עם שמן זית בבוקר, גורמת לו להרגיש שהוא עושה משהו בשביל עצמו, וזה יוצר שיפור, בנוסף לאפקט הפיזי של התרכובת. אבל בעיני זה פשוט לא מספיק לכבד בעייתי. כתבת אתה - יש דברים שיכולים להזיק מאוד, וזה לא יפתור באמת שום דבר. עכשיו אנחנו יכולים לבחור איך להסתכל על המקצוע שלנו: האם אנחנו מרפאים, או האם אנחנו פועלים כסבתות שנותנות עצות שחלקן טובות לעת מצוא? מה שכתבתי למעלה נובע מזה שעדיין אין לי נכדים.

אז בואי נסכים

שלפעמים דברים יכולים להביא שיפור, אבל בסבירות גבוהה- לא ריפוי. בסבירות נמוכה עד בלי, אבל הגיוני לי, שאם מישהו נופל על הטרנד הבא, שיושב בדיוק על הנקודה שחסרה לו- הוא הרוויח. ואני מניח שאנחנו מסכימים גם שרוב האנשים שמסתובבים פה זקוקים לטיפול כזה או אחר. ואת הדיון פתחתי לשימוש עצמי, להבין את הרעיון של למה אנשים נסחפים לזה, ואולי גם לקבל מידע לגבי הספציפי הזה. אני רחוק להמלץ על תרופות סבתא, או על פטריה שאני לא מכיר למטופלים, וכל מי שיעלה תהיה לגביהם, יזכה מן הסתם להסברים עד כמה שאוכל לספק, ולבחינה משותפת של מה שעומד מאחורי הרעיון... משהו נוסף ששמתי עליו- מן מכונה שעושה עיסוי. אני יודע שהכי טוב זה מאדם חי ונושם, אבל שמעתי ממספר מקורות על מיטות טיפול, שעושות את העבודה מעולה, ואפילו מבחינם- רק צריך לשמוע את ההרצאה של החברה המשווקת, ואפשר לגשת ולהתנסות עד בלי די. אם מישהו היה שואל אותי לגבי זה- הייתי מהלל את הרווח שבאנרגיה האנושית, אבל לא היה לי הרבה מה להוסיף על זה. כנראה שגם זה, איכשהו, עובד...

הזכרת לי שפעם

אמא שלי חזרה מאיזה יריד עם מכשיר שאמור לעזור לרדת במשקל. זה מין מכשיר עם רצועות כאלה שרוטטות ואמור לעסות את האזורים שאמורים לרזות. אמא שלי מצאה שזה עושה מסג' נהדר ושזה הקל על כאבי הגב שלה במקרים רבים. עם הצלחות לא מתווכחים, ואכן לא התווכחתי. המכשיר אכן שירת את בני הבית, ואפילו אני ביניהם, עד שסר חינו בעינינו והוא נשכח ונזנח. הוא לא באמת פתר בעיות, פשוט הקל קצת, לזמן מאוד מוגבל. אני מניחה שבבסיס אנחנו מסכימים, אבל היחס שלי הוא עדיין שלילי יותר משלך, אולי כי אני מחמירה יותר: אני מתייחסת לכל החומרים האלה כאל תרופה. ציינת את הפרוביוטיקה ואת הג'ינסנג באותו משפט, וזה רק מראה כמה המצב סבוך, כי פרוביוטיקה אולי לא תגרום נזק לאף אחד אבל ג'ינסנג מתאים לאחוז מאוד מאוד קטן מהאוכלוסייה, למתי מעט. זה צמח סיני, ובסין בכלל נותנים צמחים כחלק מפורמולה ולא ככה סתם לבד, זה חזק מידי וברוב המקרים יוצר תוצאות לא רצויות. בנוסף, הרבה מוצרים שמיובאים מסין נחשבים ללא בטוחים לצריכה בגלל שמוסיפים להם כל מיני דברים שאמורים "לעזור" (למשל לג'ינסנג אוהבים להוסיף לפעמים סטרואידים ככה, בשביל הכייף). אבל על כל זה אנחנו כמובן מסכימים. אולי אי ההסכמה שלנו הוא בגלל שאני מגיעה מהתחום הסיני ואתה נטורופת. לפעמים קשה לי להתחבר לנטורופתיה בגלל שבמקרים רבים נראה לי שלתחום יש הרבה פתרונות סימפטומטיים. אני לא אומרת, כמובן, שזה תחום שלא מטפל בשורש הבעיה, אבל הרבה פעמים היתה לי תחושה שהוא נשכח.

דווקא הנטורופתיה

מאוד מתייחסת לשורש הבעיה, והטיפול רחוק מלהיות סימפטומתי (בבסיס, אצל כל אחד זה אחרת), למרות שניתן להקל גם על אדם שסובל... אולי מדבר בזוית ראיה, או גישה טיפולית- שנובעת מהעניין שאנחנו רואים את המזון כאלמנט מרפא, ובגישה הרעיונית מאפשרים לגוף לעשות את שלו, ולרפא את עצמו, ויש נגיעה מאוד קלה (בבסיס, אצל כל אחד זה אחרת) בצד האנרגטי (כלומר צ'י), וטיפול במרידיאנים ואיברים ספציפיים ישירות. אני לא חושב שפרוביוטיקה תיצור ריפוי סימפטומטי, אני חושב שלהרבה מאוד אנשים יש חוסר איזון מטורף במערכת העיכול שלהם, ושבעיות במערכת העיכול (גם בסינית, למיטב ידיעתי, כבעיה, לא כסמפטום ולא כפתרון) גורם בעייתי לכל הגוף. לגבי צמחי מרפא- אני מסכים איתך לגמרי, כנ"ל לגבי נטילה של תוספים באופן כללי.

0 אור 0

New member
הבעיה בנטורופתיה היא לא בשיטה עצמה אלא

במספר אנשים שעוסקים בה מתוך זילות גמור של העקרונות ההוליסטיים, כאשר נטורופת הופך להיות סוכן סמוי של חברת תוספים ומתחיל לעבוד עם תפריטים קבועים ותוספים קבועים שהוא דוחף לכל אחד, זו לא נטורופיה אמיתית, אבל למרבה הצער יש כאלה. כפי שישנם מדקרים ש"מטפלים" בהרזיה, בכאבי ראש וכד' ושוכחים את עקרונות הרפואה הסינית, כפי שיש רפלקסולוגים שעושים נעים ברגל (או כואב), אבל זה לא יותר מסתם עיסוי לכן בכל שיטה שבוחרים חשוב מאד לבחור מטפל טוב שהוא גם נשמה וגם מקצועי.

קטריס

New member
לאנשים יש נטיה לחפש את הגביע הקדוש...

סוג אימון ספציפי בחד"כ שיספק להם 100% תוצאות כל הזמן, סוג תוסף ספציפי שמתעלה על כל השאר ופותר ומונע את כל הבעיות, סגנון אכילה ספציפי שיהיה וישאר הטוב ביותר לאורך כל תקופות השנה למשך כל שנות חייהם.. המציאות רבת משתנים ולפיתרון משוואותיה תמיד נלווה פרמטר מסויים או שניים (או עשרה) ולא מספר אחד ברור וקוהרנטי.

זו אכן בעיה.

וזה מה שיפה ברפואה המשלימה- התאמה אישית, ולפעמים גם קצת ניסוי והתהייה (למשל- דיאטת אלמינציה). אולי ההתאמה הזו תסביר את הנטייה של הרבה אנשים בתחום למוד עוד ועוד ועוד... לגבי השאר, אני כמעט מתפתה לרשום שאנחנו מתבססים על מה שטוב לנו, ואם זה עובד אז למה לשנות? אבל מצד שני, יש את הנסיונות האלה, את החיפוש והנהירה. אולי זה נובע קצת מעצלנות של לחקור דברים לעומק, ולכן לנסות תרופות פלא כאלה ואחרות, אבל כשאין מספיק ידע, אתה מתבסס על מה שאתה יכול להשיג. ואם זו פטרייה, או מים עם לימון ושמן זית, או קקטוס שגדל רק בגינה של בדואי באיזה ישוב נידח- אם זה מה ששומעים, זה מה שמנסים. ואם לך עבד שתיה של מים מלפלנד, אתה תמליץ על זה לכל מי שתפגוש, ולמישהו אחר שהצליח עם קוטג' ומלפפון- זה יהיה הפתרון הקסום, וזה מה שהוא יעביר... תודה! הבנתי משהו בזכותך.

lananiev

New member
שלום לכם, אני חדשה פה אבל בעניין מיתוסים

משהו המליץ לי על צמח שהגיע עם העליה מרוסיה בשם Callisia אשר צריך לשתות וזה מרפא המון מחלות כגון בעיות במערכת העיכול, סכרת וכו' האם משהו שמע על הדבר הזה? תודה

MyTaoWay

New member
../images/Emo26.gif יש לי אותו...מכירה

היי ברוכה הבאה
מגדלת אותו...
צריך לדעת להשתמש נכון... לאיזו מחלה את צריכה ?

MyTaoWay

New member
../images/Emo26.gif ../images/Emo13.gif

אני לא מאמינה שמישהו... סוף סוף שמע על זה!!
תודה על המידע -על איך לטפל בה... לא ידעתי שצריך לקלח אותה בכל יום... ורגע... איך היא נראה??? האמת? מכירה אותה... הביאו לי.. זה נראה כגרגירי אורז מבושל ... עם ריח...
או במילים אחרות...
כנראה שלא טיפלו בה טוב... מכיר את פטרית התה? צריך להאכיל אותה עם תה וסוכר... והיא עושה פלאים... אבל... לא אותה.. ואלא טיבטית... עוד לא שתיתי
כי הן נראות מגעילות... כמו באפקט הפחד... (נ.ב שמעתי שאת הטיבטית לא אמורים לשתות..)

למעלה