שתי שאלות

הגלית

New member
שתי שאלות

שלום לכל חברי הפורום. לא מזמן עזבתי את בית הורי ואני נתקלת בהמון קשיים בניהול הבית. מקווה שזה בסדר להתפרץ ולשאול. כרגע יש לי שתי בעיות/שאלות 1. אחרי כל האוכל של ליל הסדר שנערך אצלי המיקרוגל שלי נראה כמו אחרי מלחמת גוג ומגוג. חיממתי את רוב האוכל במיקרו (בשרים, תפוחי אדמה, ואפילו עוגות). כתוצאה מזה המיקרוגל מטונף בכתמים ובעיק מסריח. האם מישהו יודע איך צריך לנקות מיקרו (גם איך וגם במה, האם יש חומרים מיוחדים למיקרו, האם מנקים בסמרטוט או במגבת נייר) ואיך להיפטר מהריח האיום. 2. בכניסה לדירה תלוייה אצלי מראה דיי גדולה. המראה כבר מלוכלכת. כל פעם שניסיתי לנקות נשארו המון סימני מריחה וכתמים. האם מישהו יודע איך ועם מה מנקים מראות שהן יהיו מבריקות ללא כתמים תודה על העזרה

maybesure

New member
שתי תשובות

1. מיקרו - בעזרת מיץ לימון, לטבול מטלית ולנגב. במקרים של כתמי שומן קשים, מעט מסיר שומן על מטלית, לנגב היטב, לעבור עם סמרטוט רטוב להסיר שאריות מסיר השומן. גם סודה לשתיה מהולה במעט מים יכולה להועיל לניקוי המיקרו וכן לסילוק הריח. 2. מראות וזגוגיות בכלל - אני מנקה בחומר לניקוי חלונות ללא סיליקון! הסיליקון משאיר שכבה עמומה. אני אישית משתמשת בנוזל הניקוי של הוישרים לרכב. קניית גלון 3 ליטר משתלמת יותר מקניית שפריצר או שקית מילוי בסופרים. ממלאה לי בשפריצר לשימוש ביתי. לנגב בעזרת מגבת נייר, או חתיכת בד טריקו מחולצה ישנה, או סמרטוטי המיקרופייבר החדשניים. יש כאלו שמתאימים במיוחד לזכוכית.

הגלית

New member
ברורים

תודה על התשובה המהירה. כיף לדעת שלא רק אני ערה. בקשר למיקרו אחרי הסודה צריך לעבור עם מים או שאפשר ישר לחמם אוכל? בקשר למראה יש איזו שיטת ניגוב שתעזור לי ממש עזרת לי תודה.

maybesure

New member
../images/Emo42.gif

עקרונית הסודה או הלימון אינם רעילים כך שאין חובה לשטוף לנגב אותם במים נקיים - אבל כשהמים מתאדים בחימום יישארו מהסודה כתמי אבקה לבנה, מהלימון כתמים חומים בגלל הסוכר שבו. רצוי תמיד לנגב בסמרטוט רטוב במים נקיים. מראה - אני מנגבת בתנועות סיבובייות ממש עד לייבוש מלא. המלצה: לא לרסס הרבה חומר ניקוי - פחות ניגובים לייבוש.

הגלית

New member
תודה על התשובה ועוד שאלה

באיזה סמרטוט למיקרו צריך להשתמש שלא ישארו שם סיבים

s h i R 1 2 3

New member
תשובה

אני מנקה את המיקרו עם חומר מיוחד המיועד לניקוי מיקרו- של סנו. את יכולה לנגב עם מטליות נייר המיועדות לניקוי. את המראה אני מנקה עם נוזל ניקוי שמשות של סנו ומנגבת עם מטלית נייר (סופגת). הנייר מגיע בגלילים של 6 בחבילה. אני אוהבת להשתמש במטליות של ניקול.

לגבי המיקרו מומלץ להרתיח במיקרו

מים עם לימון ( הרבה לימון סחוט בפנים ) כוס ואז האדים עוזרים להורדת הליכלוך וגם הריח ואז להשתמש במים האלו לניקוי עם סמרטוט לגבי המראות חולצת טריקו ישנה שלאצריך או מגבת מטבח מנייר

למעלה