שתי שאלות

שתי שאלות

שלום! 1 סנגור ציבורי! האם נאמן ב 100% כלפי הלקוח שלו? או שסתם הצגה על מנת לצאת ידי חובה? 2 אם נטען על אדם שהוא מסוכן לציבור ! בתגרה שהתפתחה עם שוטרים ובמיכנסיו היה זוג מספריים שהוא לא עשה בהן שימוש בתחנת המשטרה הואשם בתקיפת שוטרים , המספריים הועלמו ולא הוזכרו כלל . כשביקשנו מעורך הדין לשאול לאן נעלמו המספריים ולמה לא הוזכר בכלל שהיה מספריים טען שלא צריך משום שזה רק יחמיר את המצב. לדעתי אדם שמוגדר כמסוכן לציבור ויש בידיו מספריים היה משתמש בהם בלי שום מחשבה

ein zvi

New member
כמו תמיד כל מקרה לגופו

1. כמו בכל תחום ובכל מקרה. ישנם סנגורים ציבוריים שעושים עבודה טובה יותר מאשר עו"ד שתשלם עבורו שכר רב, וישנם סנגורים ציבוריים שלא ממש משקיעים בתיקים. יחד עם זאת, אני נוטה להאמין שאותם סנגורים שאינם משקיעים, לא היו משקיעים גם בתיקים שהם מייצגים באופן פרטי. זה עניין של אישיות, של מקצועיות ושל דאגה לשם הטוב והמוניטין. 2. אני לא יכול לומר לך בבטחון מכאן, מבלי שאני מכיר את עובדות התיק והמקרה אם לומר שהיה ברשותו מספריים זה מועיל או מזיק. בהחלט ייתכנו מקרים בהם המצאות המספריים תזיק לאותו נאשם, שהרי מדוע הוא מסתובב עם מספריים. מצד שני אם ישנו הצדק להחזקת המספריים זה עשוי לשרת את טענת אותו אדם. כמו תמיד, כל מקרה לגופו. רק בהינתן כל הפרטים ניתן לקבל החלטה מושכלת.

במקרה הזה

הבחור עבד כסדרן של חברת משקאות בסופר מרקט והמספריים שימשו לפתיחת קרטונים. לדעתי השוטרים העלימו את קיומם של המספריים בכדי שיוכלו לטעון שהבחור מסוכן לציבור כי איך יוכלו להצדיק את טענתם למסוכנותו כשיש בידיו חפץ חד והוא לא משתמש בו . אני ממש לא מבינה את התנגדותו של עורך הדין להעלעת הנושא? ה בחור נמצא במעצר בית בתנאים מגבילים כבר 5 חודש והדיון להוחכות נקבע רק ל 11/08

למעלה