שתי שאלות

שאללל

New member
שתי שאלות

שלום, רק היום נתקלתי במושג "חלום צלול", והנושא מעניין אותי, אבל לא ברור לי אם זה באמת דבר שכדאי לעשות. יש לי שתי שאלות: 1. אם חולם נמצא בחלום צלול והוא צריך לקום למשל לעבודה, האם הוא מסוגל להיות מודע לכך, והאם הוא מסוגל לגרום לעצמו להתעורר או שבנתיים הוא "תקוע" בחלום? 2. מי שחולם צלול באופן קבוע, לא נתקל בבעיה שלפעמים כאשר הוא במציאות הוא לא בטוח אם הוא ער? למשל, יכול להיות שכל בוקר כשהוא קם הוא צריך לעשות בדיקת מציאות כי הוא לא בטוח שהוא קם באמת?

וולפהרט

New member
אכן אכן...

נתקלתי בהרבה פעמים במציאות שהייתי בטוחה שזה היה חלום, ובשביל הספק אני בודקת כל פעם כשאני הולכת לעבודה (כדי לוודא שאני לא עדיין ישנה ועלולה לקום מאוחר מדי). אבל בשביל זה יש בדיקת מציאות! זה לא מעיק, זה פשוט עניין שבשיגרה. לגבי השאלה הראשונה שלך, אין סיכוי (לכל הידוע לי) להיות ממש "תקוע" בחלום צלול. חלומות צלולים בדרך כלל דווקא יותר שבריריים מחלומות רגילים ואתה עלול להתעורר מהם בכל רגע נתון. במידה ואתה יודע שאתה צריך לקום עכשיו ולא לישון, אתה תמיד יכול להחליט (שהרי בחלום צלול הכללים שלך) שאתה פשוט רוצה להתעורר, וזה יעבוד.

שאלה שמעניינת אותי-->

ידוע שבחלום הזמן שונה מבמציאות אז יש מצב אולי שיהיה חלום שיימשך שנים? כלומר זמן החלימה האמיתי יהיה כמספר שעות אבל בחלום עצמו ההרגשה תיהיה כאילו עברו שבועות חודשים או אפילו שנים? תודה למי שייענה

וולפהרט

New member
היה לי חלום

שבו הלכתי לישון וקמתי אחרי בערך שנתיים. חלום רגיל, לא צלול.

וולפהרט

New member
לחלוטין

בהתחלה, כשהתעוררתי בחלום חשבתי שלא עבר זמן אבל לפי מה שהיה מסביבי- הגיל של הנוכחים וכו' הסכתי שעברה איזו שנה, ומחישוב מדוייק יותר כשקמתי היה מדובר בהחלט בכמעט שנתיים. מכל השאלות בעולם מה שעניין אותי לדעת בחלום כשקמתי אחרי כמעט שנתיים היה: אם באנימציה עדיין רק תלת מימד פופולרי ולא משהו אחר. (נו טוב, זה התחום שלי...) התשובה היתה כן לצערי (אני מחכה ליום שבו יחזרו בשוק לצייר ביד...)

gggssshhh

New member
לא תמיד!

כשאתה "תקוע" בחלום צלול, זה לא תמיד יעבוד אם תחליט להתעורר! היו לי כ"כ הרבה חלומות בחיים שבזמן החלום פשוט ידעתי שאני חולמת וממש רציתי להתעורר ולא הצלחתי. במקרה שרוצים שתקועים בשינה ולא מצליחים להתעורר, צריך לעשות שני דברים: 1) לנשום מאוד מאוד מהר (ככה זה מנער את הגוף). 2) לגלגל את האישונים מצד לצד. גם זה אבל לא תמיד עוזר...

Roy1232

New member
היו לך כל כך הרבה חלומות בחיים...

אנחנו מדברים על חלומות צלולים אם שכחת
. המצב שם שונה מאוד, בכל רגע נתון פעולה לא נכונה יכולה להעיר אותך - הדרך המוכחת והיעילה ביותר היא עצימת עיניים. ככה לפחות מחליפים dreamrealm גם אם לא מתעוררים.

Roy1232

New member
תיקונון קטן

מדברים על חלומות צלולים עם שליטה (כי מה שתיארת זה כנראה חלום צלול בלי שליטה במיוחד).

silverhawk

New member
אני מסכים

עצימת עיניים בד"כ תוביל להתעוררות לאחר פקיחתן.

וולפהרט

New member
כל אחד והשיטה שלו

השיטה שלי היא לנסות לזוז לא רק בחלום אלא גם במציאות, והכי קל לי לעשות את זה עם העניים: לעצום ולפקוח אותן בכוח ואז אני מתעוררת\ חולמת שאני מתעוררת. אבל בדרך כלל המצב הוא הפוך: אני משתדלת שזה לא יקרה לי בטעות כדי להישאר בחלום.

למעלה